Logo Gadero
service
Gadero TV

Vlonder aanleggen Ipé hardhout met B-fix clips

Gadero logo
Geschreven doorIris
Geplaatst06/12/2018

In deze Gadero TV ziet u hoe Henk Jan een vlonder monteert van Ipé hardhout met B-fix clips. We werken met 145 mm breedte Ipé vlonderplanken met sponning voor blinde bevestiging met clips. Kies uit de luxe variant met veel lange lengtes of zoals wij met de korte terrasplanken, beter bekend als buitenparket. Desgewenst ook verkrijgbaar in 95 en 120 mm breed. Kies daaruit 21 of 25 mm dikte.

Vlonder aanleggen Ipé hardhout met B-fix clips
play video

Vlonderplanken met een clipsprofiel aanleggen

Het Braziliaanse Ipé hardhout staat bekend om zijn stabiliteit (nagenoeg geen werking) en is hierdoor zeer geschikt voor een blinde bevestiging met B-fix clips. Dus als u op zoek bent naar een terrasplank die gelegd kan worden met clips is dit de ideale plank!  Deze clips zorgen voor een tussenruimte van slechts 5 mm. Bekijk hier het gehele overzicht van onze verschillende soorten houten terrasplanken voor clips, bijvoorbeeld luxe Mukulungu hardhout, betaalbaar Garapa of zeer duurzaam Padouk

Vlonderplanken Ipé hardhout monteren met B-fix clips

Zelf stap voor stap een vlonder aanleggen van Ipé met B-fix clips doet u met de video en handleiding van Gadero. Bij deze houtsoort neemt de glad geschaafde bovenzijde weinig vocht en vuil op. Dit zorgt er bovendien voor dat uw terras veel eenvoudiger schoon te houden is en dat er geen ongewenste materialen meer onder uw terrasplanken terecht zullen komen. Met een harde bezem eenvoudig te reinigen, wel bijhouden is ons advies, dan krijgt alg geen tijd zich te hechten. En alg maakt glibberig en glad, niet water. 

Deze planken zijn zeer sterk, worden niet snel glad en zijn eenvoudig schoon te vegen. Dit draagt allemaal bij aan de levensduur en duurzaamheid van de plank.

Voordelen gebruik B-fix clips

Schroeven zorgen voor kwetsbare plekken in het hout, als u clips gebruikt heeft u daar geen last van. Daarnaast kunt u de planken weer hergebruiken, wat het erg duurzaam maakt. Bij 140 en 145 mm breedte planken heeft u aan 1 doos genoeg voor 6m2, bij ongeveer 9 cm brede terrasplanken is dit circa 4m2. Een RVS B-fix classic clip behoort tot de hardlopers onder de blinde montage van terrasdekdelen. De kleur is zilver door de coating, ook verkrijgbaar in zwart.

Gadero Tip: Probeer bij het leggen van de vlonder de plank te laten verspringen, zo heeft u een mooie afstand tussen de planken.

Benodigde materialen van Gadero voor het aanleggen van een vlonder met B-fix clips: 

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gadero TV
Vlonder monteren Mukulungu met Deckwise clipsIn deze Gadero TV monteren we een vlonder van Mukulungu hardhout met Deckwise vlonderclips! In de onderstaande Gadero TV aflevering werken we met 14 centimeter brede planken voor blinde bevestiging met clips.  Benodigdheden: Rubberen hamer Boor Bezem Cirkelzaag Geleiderail Klauwhamer Potlood
asset
Klustip
Vlonder maken met clips voor blinde bevestiging (tip)Hoe mooi is dat: een prachtig terras van hardhout, maar dan zonder enige schroefkop in het zicht en minimale tussenruimtes! Het kan met een clipsysteem voor onzichtbare bevestiging van uw terrasplanken. DUURZAAM BEZIG! Houten terrasplanken met clips zijn volledig her te gebruiken of her te schaven omdat de planken geen schroefgaten bevatten! Zorg wel voor een goede ventilatie en onderhoud van uw terras om de levensduur te verlengen. In dit stappenplan leggen we uit hoe u te werk moet gaan en waar u op moet letten. Wilt u liever zien hoe het werkt? Bekijk dan GaderoTV #56 Terrasplanken met b-fix clips voor onzichtbare bevestiging, waarin alles haarfijn wordt uitgelegd. Benodigdheden: Accuboormachine Houtboor (4 mm diameter) Cirkelzaag (optioneel) Rubberen hamer
asset
Klustip
Vlonder bouwen (alternatieve methode)Wilt u een grote vlonder bouwen, bijvoorbeeld aan het water en wilt u liever niet heel veel 6x6 piketpalen slaan omdat uw ondergrond veel puin bevat of omdat u montage-uren wilt besparen? Bouw uw vlonder dan op met onze alternatieve methode. In deze handige klustip leest u hier meer over. Benodigdheden: Waterpas Hark Schop Rubberen hamer Handzaag Boormachine met bit houder
Gadero TV
Vlonder aanleggen Ipé hardhout met B-fix clipsIn deze Gadero TV ziet u hoe Henk Jan een vlonder monteert van Ipé hardhout met B-fix clips. We werken met 145 mm breedte Ipé vlonderplanken met sponning voor blinde bevestiging met clips. Kies uit de luxe variant met veel lange lengtes of zoals wij met de korte terrasplanken, beter bekend als buitenparket. Desgewenst ook verkrijgbaar in 95 en 120 mm breed. Kies daaruit 21 of 25 mm dikte.