Logo Gadero
service

Abbey stones

In deze categorie vindt u al onze abbeystones ofwel getrommelde stenen van het merk Excluton. Met deze stenen kunt u uw oprit of terras bestraten. Abbeystones zijn leverbaar in de maten 21 x 14 cm, 20 x 30 cm, 20 x 5 cm (waalformaat), 30 x 40 cm of in een wildverband. Een wildverband is een mix van verschillende afmetingen getrommelde abbeystones. Al deze stenen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. 

Bent u op zoek naar een ongetrommelde steen met strakke randen? Maak dan een keuze uit onze strakke tuinbestrating of strakke opritbestrating

Wat zijn Abbeystones?

Abbeystones is een lijn getrommelde stenen van het merk Excluton. Excluton abbeystones worden gemaakt in verschillende dikten en kleuren en behoren al jaren tot de meeste verkochte stenen van Nederland. Deze getrommelde stenen zijn verkrijgbaar in 5cm dikte, 6cm dikte en 7cm dikte. De 5cm dikke abbeystones zijn geschikt voor een terras, een looppad of ter decoratie. De 6 en 7 cm dikkte stenen en waaltjes zijn niet alleen geschikt als terrassteen maar kunnen ook gebruikt worden voor het bestraten van een oprit. Wilt u nou weten in wat voor patroon u deze stenen moet leggen? Lees dan ons artikel over de verschillende legpatronen door.

Wat is de levertijd?

Bij sierbestratinghandel Gadero besteld u envoudig uw abbeystones samen met de nodige toebehoren zoals opsluitbanden, watergoten, zand en andere materialen. Wij leveren alle abbey stones binnen 2 tot 7 werkdagen aan huis. 

Onze Abbeystones zijn getrommeld, zo krijgen deze stenen een 'oude' look. Bestel uw bestrating bij Gadero, hét adres voor sierbestrating in topkwaliteit. Bestel ook meteen opsluitbanden en zand mee. Tot slot kunnen wij ook uw schutting of bijvoorbeeld een overkapping van hout meeleveren bij uw Abbeystones-terras.

Let op, voor de oprit raden wij aan om alleen Abbeystones van 6 cm dik te gebruiken. Bij opritten waarop met zware voertuigen wordt gereden, adviseren we om geen Abbeystones te gebruiken.

Wij hebben de beste prijzen en snelste levertijden voor Excluton- en Gardenlux-Abbeystones, ook wildverbandpakketten.

Niet meer uit het hedendaagse straatbeeld weg te slaan zijn de zogenaamde abbey stones. Het formaat is door betonfabriek Excluton uit Druten enkele jaren geleden ontwikkeld en op de markt gebracht.

Afmetingen abbey stones

Het formaat zit tussen een steen en een tegel in zou je kunnen zeggen. De abbeystones zijn te verkrijgen in de volgende formaten: 20 x 20 x 6 cm, 20 x 30 x 5 cm, 20 x 30 x 6 cm, 30 x 40 x 6 cm. Deze moderne rechthoekige vorm van sierbestrating is ook te verkrijgen in speels wildverband (verschillende groottes) in 5 cm en 6 cm dikte. Eveneens zijn er kleinere formaten verkrijgbaar, de zogenaamde koppelstones: 10 x 10 x 6 cm, 14 x 14 x 6 cm, 21 x 14 x 6 cm.

Toepassingen

De rechthoekige abbeystones en koppelstones zijn een zeer populaire vorm van sierbestrating. De klinkers zijn getrommeld wat zorgt voor een verouderd effect. Deze onderhoudsvriendelijke bestrating is ideaal om verschillende kleuren in uw tuin aan te brengen. Met de 6 cm dikke betonnen klinkers kunt u zowel een leuk terras als een kleurrijke oprit aanleggen.

Kleuren

De abbeystones zijn verkrijgbaar in diverse trendy kleuren zoals zwart, grijs/zwart, rood genuanceerd, indian summer, avondzon, room, sierra, toscaans en dark bronze.

Terras met overkapping maken

Combineer uw Abbeystones-terras desgewenst met een houten overkapping of trendy aanbouwveranda van houthandel Gadero. Ook voor achteraan in de tuin hebben wij ruime keuze in tuinhuisjes met overkapping en plat dak of tuinhuisjes met overkapping en puntdak.

Abbey stone inspiratie