Logo Gadero
service
Gadero TV

XL Picknicktafel maken met Red Class balken

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst27/08/2021

In deze Gadero TV laten we u zien hoe u uw eigen XL picknicktafel kunt maken met Red Class Wood balken van 4.5 x 9 cm. Ook uw eigen picknicktafel maken voor in de tuin? Lees dan snel verder hoe we dit gedaan hebben!

Benodigdheden:

 • Cirkelzaag

 • Duimstok

 • Rolmaat

 • Accuboormachine

 • 17 sleutel

 • Platte kwast

 • Winkelhaak

 • Potlood

 • Afkortzaag

XL Picknicktafel maken met Red Class balken
play video

XL picknicktafel maken met Red Class balken

In Gadero TV #230 maakt Ronny deze picknicktafel met onze glad geschaafde Red Class Wood balken. Deze balken, in Lariks Douglas kleur zijn noestvast, kunstmatig gedroogd en zoals eerder genoemd, glad geschaafd. De liggers zijn gemaakt van A-kwaliteit naaldhout en behouden hun Lariks Douglas kleur langer dan gewone Lariks Douglas liggers. 

Voordelen van Red Class Wood

Red Class Wood is een vrij nieuwe geïmpregneerde naaldhoutsoort met de looks van Lariks Douglas hout, maar niet de negatieve eigenschappen ervan. Daarom hebben wij bij Gadero de voordelen voor u op een rijtje gezet:

 • Tot 4x langer kleurbehoud dan Lariks Douglas. Vergrijst niet snel.

 • Mits geen grondcontact duurzamer dan Lariks Douglas. Mits onbewerkt 10 jaar garantie op bovengronds gebruik.

 • Al het Red Class Wood hout is PEFC/EUTR gekeurd door houtgroothandel Tuindeco

 • Ecologisch verantwoord productieproces

 • Sterk hout, dus ideaal voor aanbouw verandas, tuinschuren en overkappingen

 • Kunstmatig gedroogd alvorens het behandeld wordt dus veel stabieler en maatvaster tijdens verwerking en gebruik

 • Alleen A-kwaliteit hout welke veelal knoestvast is. De kans op uitvallende noesten is daardoor zeer beperkt

 • Egale kleur in Lariks Douglas stijl

 • Prachtige, moderne kleur, wel behandeld voor buiten, maar niet die groene gloed

Balken Red Class gebruiken voor picknickbank

Materiaal en gereedschappen

In Gadero TV #230 zijn verschillende materialen en gereedschappen gebruikt. Om u op weg te helpen hebben wij daarom een lijstje gemaakt met alle benodigdheden:

Materialen

Alternatieven

Behalve Red Class Wood balken, kunt u natuurlijk ook andere houtsoorten gebruiken voor uw picknicktafel. Andere alternatieven zijn bijvoorbeeld onze Lariks Douglas balkengeïmpregneerde balken of wat dacht u van hardhouten balken voor uw picknicktafel.

Behalve een andere houtsoort, kunt u er ook voor kiezen om andere slotbouten te gebruiken voor de montage van uw picknicktafel. Wij gebruiken in deze aflevering de RVS M10 x 120 mm variant van Wovar, maar er zijn ook nog andere opties. Kies bijvoorbeeld in plaats van RVS voor verzinkte slotbouten van M10 x 120 mm, ideaal als u besluit met hardhout te werken. Wilt u een luxere uitstraling? Dan kunt u ook kiezen voor zwarte slotbouten.

Maken Picknickbank Red Class

Lees ook onze klustip: "Zelf een houten picknicktafel maken". Hier staat het stappenplan visueel uitgelegd aan de hand van verschillende foto's. Bekijk ons assortiment Red Class balken en ga aan de slag!

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

asset
Klustip
Zelf houten Picknicktafel makenWilt u zelf een houten picknicktafel op maat maken? Dat is met onze tips en gratis bouwtekeningen best goed te doen.
asset
Klustip
Zelf houten loungezetel makenLees hier onze doe het zelf tips voor een houten loungebank maken. Dit kan een 2 of 3 persoons rechte loungebank van steigerhout of geschaafd lariks zijn. Of maak een hoekloungebank van steigerplanken. Kies bij voorkeur voor geschaafd hout of ons oud grijs steigerhout. Dit zit lekkerder dan fijnbezaagd hout, wat splinterig is.  Benodigdheden: Handzaag Accuboormachine Cirkelzaag
asset
Klustip
Tuinkast makenEen houten tuinkast kan handig zijn voor het opbergen van tuinspullen. Denk aan tuingereedschap, tuinstoelkussens, speelgoed van de kinderen of andere zaken die droog moeten blijven. In dit stappenplan maken we zelf een tuinkast van rabatplanken. Bekijk ons standaardassortiment voor kant-en-klare tuinkasten. We kiezen voor de zogenoemde Zweedse rabat lariks en een kast van 240 cm hoog, 60 cm diep en 120 cm breed. Onderstaand stappenplan gaat uit van een lessenaarsdak (plat dak dat schuin naar achteren ongeveer 20 graden afloopt). De rabatdelen worden zoals gangbaar horizontaal aangebracht. Zo is de kast ook nagenoeg waterdicht bij slagregen en hevige wind. Benodigdheden: Rolmaat Handzaag Accuboor Waterpas Lijmtang Hamer
asset
Klustip
Houten Moestuinbak zelf makenWilt u zelf een moestuinbak van hout maken? Lees onze handige doe het zelf tips voor het maken van uw eigen moestuin / kruidentuin. Steeds meer mensen ontdekken de lol van zelf groente kweken in hun eigen tuin. Het is gezond, goedkoop en geeft voldoening. Begin met een kweekbak en een moestuinplan. Wij helpen u graag op weg. Naast onze handige tips voor zelf een kweekbak maken van tuinhout of steigerplanken kunt u bij ons ook kant en klare moestuinbakken kopen.