Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Zelf houten loungezetel maken

Lees hier onze doe het zelf tips voor een houten loungebank maken. Dit kan een 2 of 3 persoons rechte loungebank van steigerhout of geschaafd lariks zijn. Of maak een hoekloungebank van steigerplanken. Kies bij voorkeur voor geschaafd hout of ons oud grijs steigerhout. Dit zit lekkerder dan fijnbezaagd hout, wat splinterig is. 

Lees eerst onze meestgemaakte fouten:

  • Bekijk eerst de kussenmaten voor u begint, op maat tuinkussens maken is zeer prijzig! Bepaal daarna de definitieve grootte aan de hand van uw terrasgrootte en aantal gewenste personen voor de loungebank.
  • Steigerhout en lariks hout is doorgaans niet Geïmpregneerd, vaak vergeet men 1 cm dikte rubberen voetjes onder de meubelen te plaatsen waarden het hout blijvend vochtig wordt.
  • Niet te strak monteren, zorg voor ruimte voor werking van de planken.
  • Meebestellen van bijbehorend beits voor bijwerken van afgezaagde kopse kanten.
  • Zorg voor een vlakke ondergrond.

Doe-het-zelf video: (Hoek) Loungebank maken

Ook handig is dit filmpje met alles over het zelf timmeren van een houten loungeset. Uw wilt een rechte loungebank of hoeklounge maken van Lariks hout of steigerplanken? Bekijk dan deze handige video.

Bekijk artikelen in deze aflevering op Gadero TV Loungebank timmeren.

Stap 1 - Framewerk van loungebank op maat

Plaats onze kant en klare loungebank frames ( zie rechts in beeld) om de 40 cm. Maak bijvoorbeeld een rechte loungebank van geschaafd lariks hout of een hoekloungeset op maat van steigerhout. 

Stap 2 - Steigerplanken 

Bekleed deze kant en klare onderstellen vervolgen met steigerplanken van circa 3x20 cm of met bijvoorbeeld lariks douglas balken 4.5 x 14.5 cm glad geschaafd. Schroef steigerplanken met 4x50 mm schroeven vanaf de onderkant vast. Voor het zitgedeelte en de onderkant aan de voorzijde dient u met de cirkelzaag een hele plank door de lengte door te zagen. Monteer altijd eerst de onderkant en daarna het zitgedeelte er bovenop. De planken van het zitgedeelte vallen dan over de onderste plank van de voorzijde heen.

Begin daarna pas met de schuine zijde vanaf de onderkant. Hier kunt u de laatste plank desgewenst inkorten. 

Stap 3 - Armleuning maken (optioneel)

Schroef tegen de loungebankframes verticaal steigerplanken en maak van stukjes 44x70 mm Geïmpregneerde balken een binnenwerk. Hanteer 1 plankbreedte voor de armleuning. Plaats de armleuning voorlangs, bovenop en achterlangs tegen uw raamwerk van 44x70 mm balken. Maak de armleuning aan de buitenkant  ook dicht met verticale steigerplanken. Maak hiervoor eenzelfde raamwerk. Schroef alles bijvoorkeur vanaf de onderkant.

Zorg altijd voor rubberen doppen onder uw tuinmeubelen van steigerhout, zo verlengt u de levensduur enorm.

Kant en klare Loungebank Frame 57 x 84 cm Geïmpregneerd hout https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Kant-en-klare-Loungebank-Frame-57-x-84-cm-Geïmpregneerd-hout.jpg

Youtube Gadero Hout TV Abonneer u voor doe-het-zelfklusvideo's ook op ons YouTube-kanaal.