Logo Gadero
service
Gadero TV

Channelsiding schutting van Bankirai hardhout

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst05/11/2021

In deze Gadero TV gaan we een schutting bekleden met channelsiding van Bankirai hardhout. Dit doen we op onze showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

  • Winkelhaak

  • Potlood

  • Accuboor

  • hardhout boortje

  • Cirkelzaag of tafelzaag

Channelsiding schutting van Bankirai hardhout
play video

Channelsiding schutting maken

Voor het bekleden van de schutting in aflevering #239 gebruikt Ronny onze channelsiding rabat Bankirai 1.6 x 14.5 cm. Deze planken hebben een tong en schroef. Hierdoor kunt u de planken in elkaar schuiven. Wat ook een voordeel is, is dat deze planken glad geschaafd zijn en hebben weinig kleurschakering.

Channelsiding verticaal

Channelsiding planken dient u verticaal te monteren. Door de bolling in de planken zijn ze niet geschikt voor horizontale montage. Op de opstaande rand van een channelsiding plank zal namelijk vocht blijven liggen. Hierdoor behaalt de plank niet zijn maximale levensduur. Naast het bekleden van een schutting zijn deze planken ook geschikt om uw gevel en wanden van een overkapping te bekleden.

Bankirai hardhout channelsiding schutting

Schuttingdeur met channelsiding

De channelsiding planken die Ronny in deze aflevering gebruikt, zijn ook geschikt om een poortdeur van te maken. U kunt dit realiseren met behulp van een stalen deurframe. In aflevering #228 laat Ronny zien hoe u de planken op het stalen frame monteert.

Materialen en gereedschappen voor een schutting met channelsiding planken

Materialen 

Channelsiding Bankirai schutting

Alternatieven voor een channelsiding schutting van Bankirai hardhout

In deze aflevering heeft Ronny gebruik gemaakt van Channelsiding Rabat Bankirai 1.6 x 14.5 cm. maar u kunt natuurlijk ook andere houtsoorten kiezen. Andere alternatieven zijn bijvoorbeeld onze thermische gemodificeerd Essen of Siberisch Lariks channelsiding planken. Heeft u de voorkeur voor een horizontale schutting, lees dan onze klustip over het maken van een horizontale schutting.

Wilt u meer inspiratie opdoen voor het maken van een verticale schutting? Bekijk dan ons assortiment in channelsiding.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gadero TV
Thermisch Ayous Quatro Blokprofiel schutting makenIn deze Gadero TV laten we u zien hoe u een schutting bekleedt met thermisch Ayous Quatro blokprofielen. U heeft in aflevering #86 al kunnen zien hoe wij een schutting bekleden met Ayous triple blokprofielen. Dit keer gaat het niet om een triple, maar om een quatro blokprofiel. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder. Benodigdheden: Lijmklem Accuboormachine Lange waterpas Duimstok Hardhout boortje 3.5 mm
Gadero TV
Schutting monteren van hardhouten rabatdelenIn deze Gadero TV gaan we een dichte schutting maken van hardhouten rabatdelen. De werkende hoogte van deze duurzame glad geschaafde rabatprofielen van hardhout is 12.7 cm. Dit wordt losjes in elkaar geschoven. Benodigdheden:  Rabat Hardhout Bankirai mes en groef 1.8 x 14.5 cm  Balk Hardhout 4.5 x 7 cm  Azobe Hardhout Paal 7x7 cm Fijnbezaagd  Lijmklem (handig als u alleen werkt)  Wovar schroeven RVS 410 - 5 x 50 mm Torx 25 - 200 stuks  Verzinkboortje  Grondboor 7 cm  Paalhamer voor het aankloppen van de palen  Hardhout Boortjes 3.5 mm  Uitzettouw 50 meter  IJzeren Paalhouder Vlakke Voetsteun 71 x 71 mm  Bankirai Hardhout Olie 2.5 liter blik  Cirkelzaagof scherpe handzaag  Lange waterpas  Potlood 
asset
Klustip
Schutting van beton en hout plaatsenDeze klustip staat in het teken van een betonpalen schutting plaatsen. In onderstaande aflevering aflevering legt Henk Jan haarfijn uit hoe u zo'n schutting plaatst. Deze schutting is niet alleen erg trendy, maar biedt u met zijn 2 meter hoogte ook veel privacy. Het leuke aan een betonpalen schutting is dat u hem naar eigen wens kan invullen. In deze aflevering is er gebruikt gemaakt van geïmpregneerde tuinschermen, maar u kunt ook Lariks Douglas of hardhouten tuinschermen gebruiken. Ook heeft u volop keuze in de betonpalen en -platen. Benodigdheden: Uitzettouw Waterpas Schep Rubberen hamer Stootijzer Slijptol (optioneel) Boormachine
asset
Klustip
LouvreschermenBij Gadero vindt u een mooi assortiment aan luxueuze louvreschermen voor in de tuin. Kies voor schermen met houten geïmpregneerde lamellen van 180 x 180 cm tot luxueuze verstelbare shutterschermen. Maak met louvreschermen een knappe schutting. Hou er wel rekening mee dat bij de meeste modellen beide kanten niet gelijk zijn.