Logo Gadero
service
Gadero TV

Schutting monteren van hardhouten rabatdelen

Gadero logo
Geschreven doorIris
Geplaatst06/03/2019

In deze Gadero TV gaan we een dichte schutting maken van hardhouten rabatdelen. De werkende hoogte van deze duurzame glad geschaafde rabatprofielen van hardhout is 12.7 cm. Dit wordt losjes in elkaar geschoven.

Benodigdheden:

 •  Rabat Hardhout Bankirai mes en groef 1.8 x 14.5 cm

 •  Balk Hardhout 4.5 x 7 cm

 •  Azobe Hardhout Paal 7x7 cm Fijnbezaagd

 •  Lijmklem (handig als u alleen werkt)

 •  Wovar schroeven RVS 410 - 5 x 50 mm Torx 25 - 200 stuks

 •  Verzinkboortje

 •  Grondboor 7 cm

 •  Paalhamer voor het aankloppen van de palen

 •  Hardhout Boortjes 3.5 mm

 •  Uitzettouw 50 meter

 •  IJzeren Paalhouder Vlakke Voetsteun 71 x 71 mm

 •  Bankirai Hardhout Olie 2.5 liter blik

 •  Cirkelzaagof scherpe handzaag

 •  Lange waterpas

 •  Potlood 

Schutting monteren van hardhouten rabatdelen
play video

Bankirai hardhout heeft een fijne gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad, weinig draadverloop en onvolkomenheden als noesten en kwasten. Zeer gunstige eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt Bankirai geschikt voor tal van buitentoepassingen. Aanvankelijk heeft het hout een geelbruine kleur. Onder invloed van regen, zon en lucht zal bankirai (zonder oppervlaktebehandeling, zoals bijvoorbeeld hardhoutolie) naar potlood kleur grijs verkleuren.

Deze waanzinnige hardhouten rabatplanken zijn zowel geschikt voor het maken van hardhouten blokhutten, gevelbekleding en het maken van een dichte tuinschuur en schuttingwanden (niet beide zichtzijdes gelijk) geschikt. De geschatte levensduur van deze mes en groef Bankirai hardhout rabatdelen 'overhangend' is gemiddeld 25 jaar, waarbij behandelen niet per se nodig is. Het behandelen is wel mogelijk met Bankirai hardhoutolie. Wel adviseren wij de eerste plank circa 7-10 cm van de grond te monteren, zo blijft de onderste plank ook langer mooi.

Schutting hardhouten rabatdelen van Bankirai

Voordelen schutting Bankirai rabatdelen

 • Schitterend uitstraling, mooi glad geschaafd;

 • Uiterst duurzaam voor het bekleden van zowel gevels als schuttingen;

 • Bankirai hardhout heeft genoeg gunstige eigenschappen voor een levensduur van ongeveer 25 jaar;

 • Bankirai hardhout kent geen bloeding- en schimmelvorming;

 • Bankirai is goed bestand tegen eventuele aantasting van zuren en chemicaliën.

Wilt u niet werken met mes-in-groef planken? Wij hebben ook halfhouts rabat of channelsiding in ons assortiment. Lees onze blog over deze alternatieven: Halfhouts vs channelsiding. Halfhouts planken bouwt sneller, u zit niet met een tong en groef die precies in elkaar moeten schuiven.

Benodigde materialen van Gadero voor het monteren van een schutting met Bankirai rabatdelen:

Gadero Tip: houdt u bij het plaatsen van de hardhouten rabatdelen er rekening mee dat u juist uitkomt met de palen. Heeft u een schutting van 5 meter, bestel dan rabatdelen van 305 en 215 cm, zorg dat de naden steeds verspringen (zie video) en plaats sowieso palen op circa 3 en 2.15 meter. U kunt met de paalafstand iets smokkelen zodat er sowieso palen op circa 3 en 2.15 meter staan. De rest opvullen met palen om de maximaal 70 cm. 

Wilt u deze hardhouten Bankirai schutting bezichtigen? Dat is mogelijk. Wij hebben in Breukelen een showroom met o.a. deze trendy rabatschutting. Uitsluitend bezoek op afspraak.

Schutting hardhouten rabatdelen van BankiraiSchutting hardhouten rabatdelen van Bankirai

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gadero TV
Schutting maken van mes-in-groef rabatdelenIn deze Gadero TV laten we zien hoe je een dichte schutting maakt van mes-in-groef rabatdelen. Volledig dichte schuttingen blijken de laatste jaren meer populair te worden. Er is gebruik gemaakt van geïmpregneerd hout, wat de levensduur van de planken verlengd. Ook hoeft u zelf het hout niet meer te behandelen. Dit type hout is uitermate geschikt voor schuttingen en schuren. De planken die gebruikt zijn hebben het zogeheten mes-in-groef kenmerk. Dit houdt in dat aan de ene zijde van de plank een gleuf zit, waar de andere smallere zijde van de volgende plank in geschoven kan worden. Dit heeft als resultaat dat de planken precies in elkaar vallen, en dus een voor een dichte schutting zorgen.  Benodigdheden: Schutting hoekjes voor aanhouden tussenruimte Lange waterpas Zaagmachine Afstandhouder Boor Cirkelzaag (als een plank aan het einde te breed is) Schuine schoor Rolmaat Rubberen hamer
asset
Klustip
Schutting maken van halfhouts rabatdelenIn deze nieuwe aflevering van Gadero TV #83 plaatsen we een dichte schutting met halfhouts rabatdelen! Deze Lariks Douglas planken uit Europese bossen zijn geschaafd, gedroogd, kernvrij en van de hoogste kwaliteit. Deze Lariks Douglas rabatdelen zijn het meest geschikt voor het bekleden van tuinschuurtjes, schuttingen en wanden van overkappingen. Ook interessant, het gebruik van channelsiding om verticaal te monteren of dubbel rabat, deze veer en groef rabatplanken schuift u eenvoudig in elkaar.
asset
Klustip
Schutting met betonpalenWilt u een schutting bouwen van betonpalen? Lees dan onze handige tips voor het plaatsen van een tuinafscheiding van betonnen palen.
asset
Klustip
Schutting met tuinschermenNaast een schutting van planken kunt u ook een tuinafscheiding maken van kant en klare tuinschermen (meestal van het formaat 180x180cm). Op deze pagina geven we tips hoe u snel en professioneel een tuinschermen schutting kunt plaatsen. Daarnaast leest u de voor- en nadelen van tuinschermen.