22 mrt

Creëer diepte in uw tuin met een palenwand

Zoekt u een origineel idee om uw tuin op te leuken? Door palen midden in uw tuin of in borders te plaatsen creëert u meer diepte in uw tuin. Zo ziet uw tuin er visueel spannender uit en bovendien lijkt uw tuin zo ook nog groter! Het is maar een kleine aanpassing, waar u niet veel tijd aan kwijt bent.

Toch lijkt het alsof u naar een hele andere tuin kijkt. Bekijk hieronder foto’s van enkele voorbeelden van palen in borders en laat u inspireren.

Paal in border plaatsen

Pergola open wand staanders Lariks Douglas

Een paal in een border plaatsen is heel eenvoudig, maar heeft een groot effect op het uiterlijk van uw tuin. Welke palen u daarvoor gebruikt is aan u. Als u meer een afscheiding in het midden van uw tuin wilt maken dan zijn dikkere palen aan te raden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mooie 15 x 15 cm paal van Lariks Douglas, een luxe hardhouten 14.5 x 14.5 cm staander van Mukulungu hardhout of een robuuste Eikenhouten paal. Als u iets echt opvallends zoekt kiest u voor zwarte staanders of robuuste rondhout palen

Palenwand met tussenruimte

Piketpalen open wand

Door de palen met enige tussenruimte te plaatsen maakt u wel een soort afscheiding, zonder de tuin echt af te sluiten. Dit ziet er speels uit en geeft uw tuin meer diepte. In plaats van dikke staanders kunt u ook kiezen voor dunnere piketpalen voor een subtieler effect. Bij deze palen, van bijvoorbeeld Azobé hardhout, heeft u wel wat kans op kromtrekken. Dit past echter ook wel weer bij het speelse effect van een palenwand met tussenruimte. Voeg ook siergrassen en andere borderbeplanting toe voor om het geheel af te maken. 

Open palen wand zwart

Bij Gadero vindt u alles om zelf een palenwand met tussenruimte te maken, zoals borders en palen.