Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Schuttingen hoogte 2 meter

Wilt u een extra hoge erfafscheiding plaatsen? In Nederland is het in achtertuinen toegestaan om 2 meter hoogte schuttingen te plaatsen. Het is wel van belang dat u met uw buren hier overeenstemming over heeft natuurlijk als u de schutting op de erfscheiding wilt zetten. 

Voor het plaatsen van 2 meter schuttingen hebben we enkele handige tips op een rij gezet:

Voor het plaatsen van schuttingen van 2 meter hebben we enkele handige tips op een rij gezet:

  • Zorg voor stevige palen, minimaal 7 x 7 cm in hardhout, nog beter 8 x 8 cm in hardhout of geïmpregneerde palen van 88 x 88 mm. Zie schuttingpalen.
  • Stort bij uw palen snelcement en kies voor een lengte van 300 cm voor een stevige perceelafscheiding. Plaats bij voorkeur de palen ongeveer 1 meter in de grond. Gebruik liever geen paalhouders, die zijn minder sterk bij stevige wind.
  • Vangt uw tuin veel wind? Maak een windbreker in de vorm van een open stalen traliegaas en maak schuine balken in de hoeken.
  • Plaats uw schermen of planken minimaal 5 cm van uw border, zo gaan ze langer mee.
  • Bij een schutting met planken van 2 meter hoog plaatst u de palen om de 70 cm.
  • Bij een schutting met planken geeft verticaal monteren een ruimtelijker effect aan uw tuin. Zaag dan de planken op 2 meter en monteer ze 5 cm boven uw borders voor een langere levensduur.
  • Combineer uw afscheiding van 2 meter met een bijpassende poortdeur van 200 cm hoog en bijvoorbeeld 100 cm breed. Die zijn bij ons verkrijgbaar in zowel hardhout als geïmpregneerd hout. Zie onze speciale pagina voor alle poortdeuren.

Bekijk hier rechts onze populaire kant-en-klare tuinschermen van 200 x 200 cm en andere veelgebruikte afscheidingen van 2 meter. Voor een complete lijst met tuinschermen van 2 meter hoog, bekijk onze aparte pagina 'schutting 2 meter'.

Klik voor meer schuttingen van 2 meter van duurzaam hardhout, onbehandeld lariks-douglashout of via keteldruk geïmpregneerd hout.

Paal Hardhout Glad Geschaafd Zonder v-groeven 9 x 9 cm Ongepunt https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/azobe-glad-geschaafd-zonder-groeven-9x9.png

Youtube Gadero Hout TV Abonneer voor Doe het Zelf klus videos ook op ons Youtube kanaal.

Schutting planken rekentool

Stel een schutting samen op basis van uw eigen maten, kies uw eigen keus palen en planken en laat de rekentool het werk doen. U hoeft alleen nog maar te bestellen en te klussen.