Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Schuttingpaal aan muur bevestigen

Lees ons stappenplan en leer hoe u een schuttingpaal aan een stenen muur vastmaakt.

Materialen

- tuinpaal 6 x 6 x 200 cm of 7 x 7 x 200 cm, bekijk hier ons aanbod vierkante schuttingpalen
- 6 ijzeren schuttinghoekjes
- 36 Torx-schroeven 5 x 50 mm
- 36 kunststof pluggen 6 mm

Gereedschap

- waterpas
- aftekenpotlood
- klopboormachine met steenboor 6 mm
- accuboormachine voor de schroeven - Torx-bit

Schuttingpaal aan muur

Stap 1

Bepaal waar de schuttingpaal aan de muur ongeveer moet komen. Dat is meestal recht in het verlengde van de schutting of de schuttingdeur. Bekijk of de muur effen is en er geen obstakels zijn zoals luchtroosters. Teken meteen potlood de positie af. Indien de muur geen optie is, plaats de paal dan bijvoorbeeld 10 cm van de buitenmuur met een schep of grondboor.

Stap 2

Plaats de schuttingpaal met de hand verticaal tegen de muur. Het verticaal stellen van de schuttingpaal kan met behulp van de waterpas.

Stap 3

Teken met behulp van het potlood een verticale streep op de muur. Doe dit aan beide kanten van de paal. Neem vervolgens de paal weer weg van de muur.

Stap 4

Pak de 6 stuks schuttinghoekjes er bij. Deze komen verdeeld over de paallengte aan de stenen muur (boven, onder en in het midden). Plaats de schuttinghoekjes met de hoek naar binnen (zodat de paal strak over het ijzeren bevestigingsvlakje heen valt).

Stap 5

Boor de gaatjes om de 6 ijzeren 90 graden bevestigingshoekjes te bevestigen. Schroef de ijzeren hoekjes ieder met 3 schroeven vast. Zorg er voor dat de paal er straks goed tussen past. Ons idee is om de hoekjes altijd gelijk met de getekende potloodlijn te plaatsen. U heeft dan geen extra moeite om de paal tussen de vastgezette hoekjes te zetten.

Stap 6

Plaats de paal tussen de hoekjes en zet deze met 3 schroeven per ijzeren hoekje vast. Vervolgens kunt u de schutting verder afbouwen en bevestigen aan deze paal wat u maar wilt. Middels deze werkwijze zal de schuttingpaal voor jaren lang deugdelijk gefixeerd aan de muur blijven zitten.

 

Youtube Gadero Hout TV Abonneer voor Doe het Zelf klus videos ook op ons Youtube kanaal.

Schutting planken rekentool

Stel een schutting samen op basis van uw eigen maten, kies uw eigen keus palen en planken en laat de rekentool het werk doen. U hoeft alleen nog maar te bestellen en te klussen.