Logo Gadero
service

Zweeds Rabat Geimpregneerd Noord Europees Vuren 2.8 x 19.5 cm Extra dik en extra breed

Productnummer
DE14514-30-195-3000
Ruwe zichtzijde
Dompel geïmpregneerd voor minder krimp
model_de14514_noord_zweeds_ijsselrabat
model_noord_zweeds_ijsselrabat
model_potdekselplanken_1
Per stuk,vanaf

12,95

incl. BTW

23,96 per ㎡

2 varianten op voorraad
1 tot 2 weken
Details
Lengte
300 cm
Breedte
19,5 cm
Kies afmetingen
1 - 2 weken
389 stuks
12,95
1 - 2 weken
676 stuks
17,95
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Extra dik formaat potdekselplank 195 mm breed

  • Behandeld voor langere levensduur

  • Voor bekleden van wanden van schuren, schuttingen en bergingen

  • Scandinavisch vuren, dus kleine noesten en minder werking dan Midden-Europees Grenen

  • Hoge prijs dan onze varianten van 22 mm dik

  • Relatief zwaar

Specificaties

Houtsoort
Geïmpregneerd tuinhout
Product type
Rabatdelen
Breedte
19,5 cm
Dikte
3 cm
Benodigde per m2
1.85

Zweeds Rabat Geimpregneerd Noord Europees Vuren 2.8 x 19.5 cm Extra dik en extra breed

Deze potdekselplanken hebben wij in lichte, dunne variant en in deze zwaardere uitvoering van 28 mm dikte (in het dikste gedeelte van deze Zweeds rabat plank). Deze potdekselprofielen zijn onder keteldruk geïmpregneerd.

Met het Noord-Zweeds rabat van Gadero bouwt u een dichte wand voor uw schutting of erfafscheiding. Voor een robuuste look heeft deze stapelplank een ruwe zichtzijde. Het Zweeds ijsselrabat is gemakkelijk te gebruiken voor een stapelschutting. De rabatdelen van vuren naaldhout zijn 19.5 cm breed en 2.8 cm dik aflopend tot een dikte van 1.4 cm. De lengte van de rabat planken is 300 tot 420 cm.

Het Noord-Zweeds rabat is dompel geïmpregneerd voor een langere levensduur. Ook zorgt deze behandeling er voor dat de planken voor een dichte schutting minder krimpen en uitzetten door weersomstandigheden. Dompel impregneren houdt in dat de rabat planken ondergedompeld zijn in een groot bad. Het naaldhout blijft dan tientallen minuten in het bad liggen zodat het hout het impregneermiddel goed tot zich neemt.

Kwaliteit

Anders dan bij het impregneren onder hoge keteldruk is de kwaliteit van het impregneren sterk afhankelijk van de versheid van het naaldhout. Wanneer het hout vers is houdt het van nature al veel vocht vast en neemt het de impregneermiddellen minder goed op. Bij deze rabat planken van Gadero bent u verzekerd van goed gedroogd naaldhout voor een optimale verduurzaming door dompelimpregneren.

Tips voor monteren Zweeds rabat: zorg bij het maken van uw dichte schutting voor een goede versteviging van de palen. Plaats de palen daarom om de 50 cm in de grond met beton. Geheel naar eigen smaak kunt u kiezen uit hardhouten palen of geïmpregneerd naaldhout palen. Omdat een dichte schutting met potdekselplanken veel wind vangt adviseren wij 8 x 8 cm palen te nemen. Gaat u een schuur of berging bekleden met deze potdekselplanken? Zorg dan voor een raamwerk met staanders elke 50 cm. Dit zijn immers, dikke en dus zware planken.

Plaats het Zweeds rabat direct op de palen met het dikke deel van de planken aan de onderkant en het smalle deel naar boven gericht. Begin met stapelen van onder naar boven. Wanneer u 5 cm boven de grond begint zorgt u er voor dat de onderste plank minder snel vuil wordt en dat de wind goed kan doorwaaien. Zo voorkomt u dat de plank snel gaat rotten. Lees >hier meer over potdekselen van planken.