Steigerplank / Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 17.5 x 400 cm Glad Geschaafd Extra Breed

Productnummer: DE62004-28-175-4000 Luxe 4-zijdig glad geschaafde plank   |   Gedroogd hout

€ 24,95 per stuk incl. btw , pakkorting wordt automatisch verwerkt
Vanaf 136 stuks, 4% korting
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Steigerplank / Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 17.5 x 400 cm Glad Geschaafd Extra Breed

  • Gedroogd en rondom glad geschaafd met afgeronde hoekjes
  • Extra breed en Warme kleur van Lariks Douglas hout
  • Voor terras, (tuin)meubels maken of wandplank
  • Eenvoudiger schoon te vegen van planken met groeven
  • Kwetsbaar voor bijvoorbeeld naaldhakken
  • Bij buiten gebruik behandelen aanbevolen
  • Minder duurzaam dan hardhout, thermisch gemodificeerd of geïmpregneerd hout

Steigerplank / Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 17.5 x 400 cm Glad Geschaafd Extra Breed

Nu in ons assortiment zijn deze trendy 2.8 cm dikte glad geschaafde, extra brede 175 mm planken voor vlonders. Deze lariks douglas vlonderplank is 28 mm dik, met 17.5 cm extra breed en 4 meter lang. Deze fraaie, luxe lariks houten plank voor uw terras is 4-zijdig glad geschaafd en gedroogd. Hierdoor zijn de planken minder vatbaar voor schimmel en vocht. Deze schitterende terrasplank zonder ribbels van A-kwaliteit larix is onbehandeld en hier te koop voor de beste prijs. 

U zoekt een in het oog springende vlonderplank glad geschaafd van Lariks Douglas hout die ook nog eens extra breed is? Deze fraaie, geheel effen 28 mm dikte terrasplanken zijn rondom gladgeschaafd en dus geschikt voor betreden met blote voeten. Wel adviseren wij deze planken vrij van vuil en alg te houden door regelmatig met water en bezem te reinigen. Het voordeel van deze effen, glad geschaafde houten planken is dat deze eenvoudig zijn schoon te vegen dan geribbelde planken. Deze rondom kunstmatig gedroogde en rondom glad geschaafde Douglashout plank zonder groeven is ook ideaal voor het maken van tuintafels, wandplanken, tuinbankjes, boekenplanken enzovoorts.

Handige rekenhulp voor benodigde aantallen

Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze lariks douglas 28x175 plank glad geschaafd. Klik op de link om de rekentool te starten. Vul vervolgens de afmetingen van uw terras in en kies de gewenste onderbalken en accessoires.

Montagetips

Monteer deze planken op geïmpregneerde of hardhout 4.5 x 7 cm balken om de 40 cm hart op hart, dus niet met Lariks onderbalken. Met onze Wovar RVS 5 x 50 mm vlonderschroeven vervolgens vastzetten (2 per plank). Zorg dus altijd voor onderregels om de 40 cm hart tot hart. Let op deze lariks douglas planken behoren tot naaldhout, deze kennen enige werking van het hout die u niet moet onderschatten. Zorg dus dat u minimaal 2 cm van uw woning blijft, en 10 mm tussenruimte aanhoudt tussen deze extra brede 175 mm planken voor vlonders.

Monteer de liggers bij voorkeur langs hardhouten piketpalen 6x6x100cm die circa 80 cm de grond in gaan. Uw vlonder leggen op balken en tegels is ook mogelijk. U dient dan wel de tegels bij voorkeur te verbinden aan de balken met slagpluggen. Gebruik eventueel verstelbare terrasdragers om hoogteverschillen te overbruggen. Zorg er verder voor dat de tegels afwateren, zo voorkomt u dan de balken aan de onderkant nat blijven en aan de bovenkant droog worden door de zon en zo alle kanten op gaan werken. 

Ook gaaf is deze planken van 17.5 cm breed willekeurig af te wisselen met 14.5 en 19 cm terrasplanken van 28 mm dikte lariks. Kies dan altijd maximaal 3 delen van dezelfde breedte achter elkaar, wissel af met 1 en 2 delen van dezelfde breedte voor een speels effect van uw vlonder.

Behandelen

Gebruik onze Maxrelease kleurloos (voor lariks) en vertraag zo het vergrijzen van uw planken. Hou tot slot deze planken met een bezem en water vrij van alg. Leg de planken op 2 cm afschot zodat er geen water op de planken blijft staan. 

Is dit niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment aan vlonderplanken douglas.


Vragen & antwoorden over dit product

is het mogelijk deze te laten impregneren ?

Dit is helaas geen mogelijkheid.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Vlonderplank Lariks Douglas Glad Geschaafd Extra Breed Steigerplank / Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 17.5 x 400 cm Glad Geschaafd Extra Breed Luxe 4-zijdig glad geschaafde plank   |   Gedroogd hout Op voorraad
€ 24,95 per stuk incl. btw , pakkorting wordt automatisch verwerkt