Logo Gadero
service
Gadero TV

4 stijlvolle houtsoorten voor je schutting, vlonder en gevelbekleding!

Joanie
Geschreven doorJoanie

Op zoek naar de perfecte houtsoort voor jouw schutting, vlonder of gevelbekleding? In deze aflevering van Gadero TV stellen we je voor aan 4 prachtige houtsoorten die onder onze favorieten vallen.

Houtsoort Ipé

Deze populaire hardhoutsoort staat bekend om zijn vlammende structuur en is zeer sterk. De kleurschakering van groenachtig bruin tot licht- en roodbruin maakt het een opvallende keuze. Ipé is onderhoudsvriendelijk vanwege het hardhout en kan meer dan 25 jaar meegaan. Bovendien vergrijst het prachtig met behoud van de nerf.

Houtsoort Cumaru

Ook wel bekend als Braziliaans teak, heeft Cumaru een warme en luxe uitstraling. Het vertoont levendigheid door verschillende lijnen en tekeningen, zelfs na vergrijzing. Met een levensduur van meer dan 25 jaar behoort Cumaru tot duurzaamheidsklasse 1 en zit het qua kleur tussen Ipé en Bankirai in.

Houtsoort Thermisch gemodificeerd Grenen

Met een lichtbruine goudachtige kleur en een mooie warme uitstraling is dit houtsoort een uitstekend alternatief voor hardhout. Het vergrijst prachtig en heeft een levensduur van 15 tot 25 jaar. Thermisch gemodificeerd Grenen behoort tot duurzaamheidsklasse 2, is milieuvriendelijk bewerkt en afkomstig uit Europa.

Houtsoort Thermisch Essen

Deze stijlvolle houtsoort heeft een prachtige donkerbruine kleur en opvallende vlamstructuur. Het blijft zijn warme en natuurlijke uitstraling behouden, zelfs na vergrijzing. Thermisch gemodificeerd Essen is duurzaamheidsklasse 1 en gaat zeker 25 jaar mee. Bovendien is het licht van gewicht en heeft het minimale werking door de thermische behandeling.

Abonneer ook op ons Youtube-kanaal Gadero TV voor meer klus- en inspiratievideo's!

Abonneer nu op Gadero TV