Logo Gadero
service
Klustip

Tuinontwerp Middelgrote tuin rond vrijstaande woning

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst11/03/2019

Een vrijstaande woning komt meer tot zijn recht door een strakke tuin. Heeft u een vrijstaande woning en wilt u deze zelf inrichten of laten aanleggen door een hovenier? Met dit ontwerp voor een moddelgrote tuin rond een vrijstaande woning geven wij u de nodige dosis inspiratie. Gebruik ons ontwerp en leg deze rustieke tuin aan of gebruik bepaalde elementen om uw huidige tuin op te fleuren.

Hardhout terrastegel
vrijstaandhuis met tekst

Plattegrond

Voor het ontwerp van deze vrijstaande woning met tuin hebben we gekozen om gebruik te maken van de volgende materialen en elementen:

  • Verharding van dikformaat waaltjes rood/antraciet en trommelstenen

  • Halfverharding split Arctic Blue

  • Stapstenenantraciet betonbiels

  • Gazon en borders met veel niveau verschil gecreëerd met stapelblokken antraciet.

  • Fruitbomen, Appel 'James Grieve', Appel 'Elstar'. Heesters, Hedera colchica 'Arborescens', Photinia 'Red Robin', Hydrangea aspera 'Macrophylla'. Vaste planten, Lythrum salicaria, Helenium 'Hoopesii', Echinacea purpurea en Kalimeris 'Blue Star'.

vrijstaandhuis detail voor

Voortuin

Het aanzicht in de voortuin wordt gekenmerkt door de strakke lagen hagen en een vak van split met daarin een appelboom. Fruitbomen hebben vele voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld winterhard. In deze voortuin hebben wij gekozen voor lage planten voor het huis. Zo houdt u de voortuin open en heeft u vanuit uw kamer een mooi uitzicht op de tuin. 

vrijstaandhuis detail

Achtertuin

In de achtertuin zijn drie ruimte terrassen gesitueerd. De terrassen liggen zowel in de zon als in de schaduw. De kleurrijke borders zijn gevuld met vasteplanten, veel bodembedekkers. heesters en bomen. Tip: let bij het aanleggen van de tuin goed op de plaats van uw bomen in verband met schaduwvorming. 

vrijstaandhuis detail vijver

Finishing Touch

Om de tuin helemaal compleet te maken hebben wij een kleine vijver met waterelement toegevoegd. Dit element zorgt voor extra sfeer in de tuin en zorgt voor een rustgevend kabbelend geluid. Zo komt u helemaal tot rust in uw eigen aangelegde tuin.

Tuinontwerp laten maken

Wilt u een maatwerk tuinontwerp laten maken? Wij helpen u verder! Ons ontwerpteam maakt graag een 3D tuinontwerp bij uw woning. Door het 3D tuinontwerp krijgt u direct een goed beeld wat Gadero voor u kan betekenen. Wij maken altijd alles op maat en naar uw wens. Zo zorgen wij voor een materialenlijst en een beplantingsplan. Eenvoudig, leesbaar en onmisbaar bij de aanleg van een tuin. 

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!