Lariks Douglas Dubbel lip profiel 19 cm breed - Fijnbezaagd

FSC   |   Vers gezaagd en A-keuze   |   Voor onderzijde dak

Delen via WhatsApp

Vanaf 6,95 € per stuk incl. BTW

Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  0,00 € Totaal incl. BTW
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Specificaties voor Lariks Douglas Dubbel lip profiel 19 cm breed

  • Slimme plank, dakplank zonder kieren
  • Aantrekkelijke prijs
  • In 250, 360 cm, 3, 4 en 5 meter
  • Extra breed
  • Licht splinterig
  Merk:
  Gadero
  Productnr.:
  DE5027-18-190
  Afmetingen:
  1.8 x 19 x 250 - 500 cm
  Extra:
  Populair
  Behandeling:
  Onbehandeld
  Materiaal:
  Bezaagd Lariks Douglas
  Keurmerk:
  FSC
  Lengte:
  250, 300, 360, 400, 500 cm
  Breedte:
  19 cm
  Dikte:
  1.8 cm

  Lariks Douglas Dubbel lip profiel 19 cm breed

  Met deze zogenaamde lariks douglas bezaagde dubbel lip profielen kunt u bijvoorbeeld zelf een schuttingdeur maken of het dak van uw overkapping luxe bekleden aan de zichtzijde onder het dak. Deze lariks douglas dubbel lip planken zijn vers gezaagd, niet geschaafd, kernvrij en van de hoogste kwaliteit lariks douglas hout. De speciale dubbel lip rabatdelen, ook wel sponningsplank en halfhouts planken genoemd, zijn 18 mm dik, 190 mm breed en leverbaar in 2,5, 3, 3,6, 4 en 5 meter lengte. De werkende breedte is circa 17 cm. Niet te strak tegen elkaar monteren zodat deze lariks douglas dakplanken ruimte hebben voor werking is ons advies. Deze zogenaamde halfhoutsrabat zijn populair bij bouwers van overkappingen vanwege hun overlappende structuur en aantrekkelijke prijs.

  Bij deze dubbel lip planken heeft u te maken met een randje tussen de planken aan de ene kant en aan de andere zijde zitten deze dubbel lip profielen strak op elkaar. Dat maakt deze lariks douglas profielplank ideal om een recht of schuin dak van een terrasoverkapping aan de onderkant te bekleden. Det geeft uw overkapping die luxe uitstraling. U kunt hier immers gemakkelijk EPDM op monteren of vullen met dakpanplaten of shingles. Zorg er dan altijd voor dat de naadjes aan de onderzijde zitten zodat u een nagenoeg vlakke bovenzijde krijgt waarop u dakshingles, aquapan of aluminium dakpanplaten monteert. Desgewenst kunt u een tussenlaag maken met balken en dampdoorlatende folie en OSB of underlayment platen. Op het plaatmateriaal monteert u dan de dakbedekking. 

  De werkende breedte van deze dubbel lip sponningsplanken van fijnbezaagd lariks douglas hout is circa 17 cm. Deze halfhouts lariks douglas planken zijn ook geschikt voor het bekleden van onze ijzeren deurframes. Met deze planken heeft u immers geen doorkijk, maar wel kunt u afstand houden voor enige werking. 

  Wist u dat u met deze planken ook een dichte schutting kan maken. Plaats deze planken dan verticaal. Het voordeel van deze planken is dat u dan wel een volledig dichte schutting krijgt, en toch ruimte overhoud voor werking. Wij adviseren 0,5 cm ruimte over te laten in de 'lip' voor werking. Deze 18x190 mm lariks douglas dubbel lip profielen worden in het vak ook wel sponning planken genoemd. 

  Bij gebruik van deze halfhouts Lariks planken in de buitenlucht adviseren we deze te behandelen met onze Maxrelease kleurloos beits. 

  Wilt u liever glad geschaafde dakplanken? Kies dan voor onze zogenaamde veer en groef planken c.q. vellingdelen zie alternatieve producten.


  Vragen & antwoorden over dit product

  Dat is zeker mogelijk. Let er wel op dat de planken altijd een beetje moeten hebben om te werken.

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht

  Productbeoordelingen

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf een beoordeling
  * verplicht

  Dit product bestellen?
  Populair dubbel lips profiel lariks douglas hout Dubbel Lip Profiel Lariks Douglas 19 cm breed FSC   |   Vers gezaagd en A-keuze   |   Voor onderzijde dak Ruim op voorraad
  Vanaf 6,95 € per stuk incl. BTW