Logo Gadero
inspiratieservice

Lariks Douglas Dubbel lip profiel 1.8 x 19 cm Fijnbezaagd

Productnummer
DE15800-18-190x3000
Vers gezaagd en A-keuze
Voor onderzijde dak
model_Scherm_afbeelding2024_04_18om15_01_55
model_44_2_
model_dsf
model_lariks_douglas_overkapping
model_unnamed_110
model_overkapping_balk_lariks_douglas_glad_geschaafd
model_overkapping_lariks_douglas_dubbel_lip_profiel_1
model_overkapping_paal_lariks_douglas_85x85mm_2
Per stuk,vanaf

8,05

incl. BTW

15,78 per ㎡

3 varianten op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Lengte
300 cm
Breedte
19 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
46675 stuks
8,05
1 - 5 dagen
24989 stuks
10,95
1 - 5 dagen
19358 stuks
12,95
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

 • Slimme plank, dakplank zonder kieren

 • Aantrekkelijke prijs

 • In 3, 4 en 5 meter

 • Extra breed, snel te verwerken

 • Fijnbezaagd dus, licht splinterig

 • Ongedroogd, dus de eerste maanden kans op vochtuittreding en krimp (bij gebruik als dakbeschot)

 • Niet geschikt voor verticale montage van wanden

 • Niet geschikt voor woningen (alleen voor houtbouw in de tuin)

Specificaties

Afwerking hout
Ruw gemaakt
Materiaal
Hout
Houtsoort
Douglas
Kleur
Rood
Breedte
19 cm
Dikte
1,8 cm
Benodigde per m2
1.96

Lariks Douglas Dubbel lip profiel 1.8 x 19 cm Fijnbezaagd

Met deze zogenaamde Lariks Douglas bezaagde dubbel lip profielen kunt u bijvoorbeeld zelf het dak van uw overkapping luxe bekleden aan de zichtzijde onder het dak. Deze Lariks Douglas dubbel lip planken zijn vers gezaagd, niet geschaafd, kernvrij en van de hoogste kwaliteit lariks douglas hout. Deze fijnbezaagde dakbeschot planken zijn relatief goedkoop. Bezaagd Lariks Douglas is ongedroogd, waardoor u de eerste maanden kans heeft op vochtuittreding.

Indien tijdelijk uitverkocht, is de variant in Red Class Wood een aanrader.

Halfhoutsrabat Lariks Douglas

De speciale dubbel lip rabatdelen, ook wel sponningsplank en halfhouts planken genoemd, zijn 18 mm dik, 190 mm breed en leverbaar in 2,5, 3, 3,6, 4 en 5 meter lengte. De werkende breedte is circa 17 cm. Niet te strak tegen elkaar monteren zodat deze lariks douglas dakplanken ruimte hebben voor werking is ons advies. Deze zogenaamde halfhoutsrabat zijn populair bij bouwers van overkappingen vanwege hun overlappende structuur en aantrekkelijke prijs.

Luxe dakplanken

Bij deze dubbel lip planken heeft u te maken met een randje tussen de planken aan de ene kant en aan de andere zijde zitten deze dubbel lip profielen strak op elkaar. Dat maakt deze lariks douglas profielplank ideal om een recht of schuin dak van een terrasoverkapping aan de onderkant te bekleden. Det geeft uw overkapping die luxe uitstraling. U kunt hier immers gemakkelijk EPDM op monteren of vullen met dakpanplaten of shingles. Zorg er dan altijd voor dat de naadjes aan de onderzijde zitten zodat u een nagenoeg vlakke bovenzijde krijgt waarop u dakshingles, aquapan of aluminium dakpanplaten monteert. Desgewenst kunt u een tussenlaag maken met balken en dampdoorlatende folie en OSB of underlayment platen. Op het plaatmateriaal monteert u dan de dakbedekking.

Montage als dakbeschot

Deze goedkope dakplanken worden veel gebruikt als dakbeschot. Omdat deze planken ongedroogd zijn, mag u deze strak tegenelkaar monteren. Monteer met 2 schroeven per balk van 4x40 mm. Kies uit Wovar RVS of verzinkte schroeven met torx kop, zie verwante producten. Werk met handschoenen, want deze sponningplanken zijn splinterig of kies uit glad geschaafde vellingdelen (aanbevolen).

Dichte schutting

Wist u dat u met deze planken ook een dichte schutting kan maken. Plaats deze planken dan verticaal. Het voordeel van deze planken is dat u dan wel een volledig dichte schutting krijgt, en toch ruimte overhoud voor werking. Wij adviseren enkele milimeters ruimte over te laten in de 'lip' voor opvang van werking. Deze 18x190 mm lariks douglas dubbel lip profielen worden in het vak ook wel bezaagde sponning planken genoemd. Ook bekend als ship-lap plank. Bij gebruik als erfafscheiding rondom behandelen.

Bij gebruik van deze halfhouts Lariks planken in de buitenlucht adviseren we deze te behandelen met onze Maxrelease kleurloos beits.

Ook glad geschaafd dakbeschot bij ons verkrijgbaar

Wilt u liever glad geschaafde dakplanken? Kies dan voor onze zogenaamde veer en groef planken c.q. vellingdelen zie alternatieve producten. Deze zijn er nu ook in vellingdeel geschaafd en gedroogd 18x195 mm extra breed!

Ontdek ons uitgebreide assortiment >hardhouten palen. Kies uit licht ruw en goedkoop of de iets duurdere in glad geschaafd Azobe of Bankirai.

Bijbehorend bij dit product