Logo Gadero
inspiratieservice
Blog

Welke kunstkerstboom is het beste?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst07/12/2018

De beste kunstkerstboom is een kerstboom van kwalitatief materiaal met een mooie groene kleur en veel takken. Wat de beste kunstkerstboom voor u is hangt natuurlijk ook af van uw persoonlijke smaak. Zo kiest u bijvoorbeeld liever voor een dichte boom of vindt u de prijs/kwaliteit verhouding belangrijk. Daarom bestaat er niet één beste kunstkerstboom, maar wel de beste kerstboom voor u.

Kunstkerstboom kopen

Bij Gadero bieden we veel verschillende kunstkerstbomen aan. Benieuwd waar u op moet letten bij de aankoop van een kunstkerstboom? Lees dan verder!

Wat is een kunstkerstboom?

Even terug naar de basis: een kunstkerstboom is een namaak-kerstboom. Tegenwoordig worden kunstkerstbomen gemaakt van kunststof. Vroeger hadden deze bomen een slechte naam, omdat ze er vaak uitgesproken ‘nep’ uitzagen. Nu zijn er kunstkerstbomen op de markt die nauwelijks van een echte kerstboom te onderscheiden zijn. Dit komt voornamelijk door de enorme vooruitgang op het gebied van kunststof, waardoor echte takken gekopieerd worden. Zo ziet uw kunstkerstboom er levensecht uit. 

kerstverlichting kunstkerstboom

Kunstkerstboom waarop letten?

Bij de aankoop van een kunstkerstboom let u op ten minste deze 3 dingen: Het materiaal waar de boom van gemaakt is, de kleur en het aantal tips (oftewel het aantal takken). Deze 3 zaken bepalen namelijk in grote mate hoe realistisch uw kunstkerstboom eruit ziet. Het aantal tips zegt iets over de dichtheid van de boom. Hoe meer tips, hoe dichter de boom is. Daarnaast zoekt u een echt groene boom. Kunstkerstbomen willen nog wel eens van kleur verschillen, dus zoek een boom die het dichts bij de kleur van echte kerstbomen in de buurt komt. Over de verschillende materialen waar een kunstkerstboom van gemaakt wordt leest u hieronder meer. 

Giant tree close-up

Hoe wordt een kunstkerstboom gemaakt?

Een kunstkerstboom wordt van verschillende soorten kunststof gemaakt. Bij Gadero vindt u kunstkerstbomen van PVC en PE of een combinatie van de twee. 

Kunstkerstboom van PVC

PVC is een bekende kunststofsoort en wordt veel gebruikt voor kunstkerstbomen. PVC heeft als voordeel dat het voordelig te produceren is en daardoor zijn PVC kunstkerstbomen dus ook relatief voordelig. Het nadeel is dat een kunstkerstboom van PVC minder op een echte kerstboom lijkt. Om de prijs van kunstkerstbomen laag te houden kiest men vaak voor een combinatie van PVC en het meer hoogwaardige PE.

grote kunstkerstboom pe pvc

Kunstkerstboom van PE

Een kunstkerstboom van PE is zeer realistisch. Deze levensechte kunstkerstbomen zijn ook vrij prijzig. Deze bomen worden gemaakt met behulp van een mal van een echte kerstboomtak. Zo zien de takken van een PE kunstkerstboom er allemaal uniek en realistisch uit. Heel mooi natuurlijk, maar dit proces is ingewikkeld en tijdrovend, waardoor PE kunstkerstbomen vrij duur zijn. De oplossing hiervoor is een kunstkerstboom van PE + PVC. Hierbij zijn de uiteinde van de takken van PE gemaakt, terwijl het binnenste gedeelte van de boom van PVC is. Dit zorgt voor een betaalbare volle boom, met een realistisch uiterlijk!

Welke kunstkerstboom kiezen?

Als u gaat voor een realistische kunstkerstboom kiest u voor een boom van PVC + PE. Deze kunstkerstbomen zijn bijna niet van echt te onderscheiden en toch nog heel betaalbaar. Bij Gadero vindt u deze grote kunstkerstbomen van 3 tot 12 meter en met of zonder verlichting. De meer prijsbewuste klant kiest voor een kunstkerstboom van PVC. Bestel ook gelijk kerstboomversiering mee!

Voordelen kunstkerstbomen

  • Kunstkerstboom blijft altijd mooi

  • Geen naalden opruimen

  • Eenvoudig op te zetten

  • Geleverd met stevige voet

  • Geen gesleep met bomen

  • Brandveilig

  • Gaat jaren mee

  • Zeer realistisch uiterlijk

Heeft u toch nog twijfels om een kunstkerstboom online aan te schaffen? Lees dan ook onze tips voor het kopen van een kunstkerstboom. Ziet u op tegen het opzetten van een grote kunstkerstboom? Nergens voor nodig! In de onderstaande video laat Ronny zien hoe eenvoudig het is om een grote kunstkerstboom te plaatsen.