17 sep Keuzehulp

Extra sterke golfplaat? Kies dan voor polycarbonaat lichtplaten

Polycarbonaat golfplaten hebben veel voordelen, zeker als u ze vergelijkt met PVC golfplaten. Als uw nieuwe dakplaten tegen een stootje moeten kunnen zijn golfplaten van polycarbonaat de perfecte keuze. Deze golfplaten zijn namelijk heel sterk en dus goed bestand tegen een stevige hagelbui of verdwaalde voetbal. Bovendien laten deze dakplaten veel licht door en verkleuren ze niet.

Deze extra sterke golfplaten zijn dus zeer geschikt voor uw nieuwe fietsenschuur of overkapping. Meer weten over de voordelen en toepassingen van polycarbonaat golfplaten? Lees dan verder!

Slagvaster dan echt glas

Wat golfplaten van polycarbonaat echt uniek maakt is dat ze zo’n 200x slagvaster zijn glas. Dat maakt deze golfplaten erg sterk. Platen van PVC, zoals u ze vaak in de bouwmarkt zien, hebben de neiging om te breken als het hagelt of als uw kinderen ze net verkeerd raken met een voetbal. Polycarbonaat platen zijn zo stevig dat u daar geen last van heeft. Zo hoeft u niet bang te zijn voor een flinke hagelbui of een ruig spelletje voetbal in de tuin.

Heldere golfplaat

U wilt niet dat uw fietsenschuur, carport, veranda of zelfbouw overkapping verandert in een donker hoekje. Nog een reden om te kiezen voor golfplaten van polycarbonaat. Deze platen laten namelijk veel licht door en kunnen ook als ‘raam’ gebruikt worden. U kunt er niet echt doorheen kijken, er komt wel veel natuurlijk licht naar binnen. Polycarbonaat is bovendien goed bestand tegen warmte en kou en zal dus niet snel zijn vorm verliezen.

Golfplaat polycarbonaat monteren

UV-beschermend aan 2 kanten

Bij golfplaten komt het voor dat ze na een tijd in de zon geel verkleuren. Dat zal bij deze 3-wandige golfplaten van polycarbonaat niet gebeuren. Doordat deze dakplaten aan twee kanten UV-beschermd zijn heeft zonlicht geen invloed op de kleur van de platen. Niet voor niets krijgt u 10 jaar garantie op de kleurvastheid van deze dakplaten. 

Polycarbonaat golfplaten monteren

Welke golfplaat u gebruikt ligt natuurlijk aan de toepassingen die u in gedachten heeft. Voor fietsschuurtjes, veranda’s, overkappingen en carports gebruikt u 3-wandige polycarbonaat golfplaten. Om u te helpen bij het plaatsen van de ploycarbonaat golfplaten hebben wij een handige Gadero TV gemaakt. Hierbij laat Ronny zien hoe u deze platen gebruikt om een dak te maken voor een budget overkapping. 

Deze betaalbare driewandige dakplaten zijn bij Gadero verkrijgbaar in verschillende maten, bovendien vindt u bij ons alles voor een budget overkapping: van lariks douglas palen en balken tot ijzerwaren