Red Balau

Gadero Houtsoorten

Red Balau

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Constructiehout
  • Daken
  • Wagonbouw

Herkomst:

Indonesië en Maleisië

Duurzaamheid:

Klasse 3

kleur & Textuur:

Roodbruine kleur

Red Balau

Red Balau is een variant van bangkiraihout. Let wel, Red Balau is veel minder duurzaam, minder stabiel en van mindere kwaliteit dan Yellow Balau. Met bangkirai-hardhout bedoelen wij bij Gadero Yellow Balau, maar er zijn ook spelers op de markt die hiermee sjoemelen. Ten onrechte wordt dit ook wel Maleisische bangkirai genoemd. De stammen zijn namelijk in zowel Indonesië als Maleisië te vinden. Red Balau is roder dan Yellow Balau-bangkirai, daarnaast kent het meer werking en neemt het meer vocht en vuil op.

  • Qua kwaliteit niet te vergelijken met Yellow Balau

 

Uitvoeringen & toepassingen

Eigenschappen Red Balau hout

Hoewel de namen dus erg op elkaar lijken zijn Red Balau enYellow Balau Bankirai niet met elkaar te vergelijken. De twee worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar zijn in feite hele andere houtsoorten. Zo is Red Balau veel roder dan het gele Yellow Balau. Daarnaast is Red Balau minder stabiel en neemt het meer vocht en vuil op. Vandaar dat het ook een veel kortere levensduur heeft dan Yellow Balau Bankirai.

Duurzaamheid van Red Balau

In deze houtsoort zijn onder andere balken en planken verkrijgbaar. Wij adviseren echter om voor onze echte Bankirai terrasplanken en regels te kiezen, deze gaan namelijk veel langer mee.