Red Balau

Gadero Houtsoorten

Red Balau

Red Balau

Red Balau is een variant van bangkiraihout. Let wel, Red Balau is veel minder duurzaam, minder stabiel en van mindere kwaliteit dan Yellow Balau. Met bangkirai-hardhout bedoelen wij bij Gadero Yellow Balau, maar er zijn ook spelers op de markt die hiermee sjoemelen. Ten onrechte wordt dit ook wel Maleisische bangkirai genoemd. De stammen zijn namelijk in zowel Indonesië als Maleisië te vinden. Red Balau is roder dan Yellow Balau-bangkirai, daarnaast kent het meer werking en neemt het meer vocht en vuil op.Red Balau hout

  • Duurzaamheidsklasse 3
  • Te herkennen aan de roodbruine kleur
  • Geschikt als constructiehout, bijvoorbeeld voor daken en wagonbouw
  • Qua kwaliteit niet te vergelijken met Yellow Balau

Eigenschappen Red Balau-hout

Hoewel de namen dus erg op elkaar lijken zijn Red Balau- en Yellow Balau-bangkirai niet met elkaar te vergelijken. De twee worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar zijn in feite heel andere houtsoorten. Zo is Red Balau veel roder dan het gele Yellow Balau. Daarnaast is Red Balau minder stabiel en neemt het meer vocht en vuil op. Vandaar dat het ook een veel kortere levensduur heeft dan Yellow Balau-bangkirai.

In deze houtsoort zijn onder andere balken en planken verkrijgbaar. Wij adviseren echter om voor onze echte bangkirai-terrasplanken en regels te kiezen, die gaan namelijk veel langer mee.