Thermowood

Gadero Houtsoorten

Thermowood

Thermowood

Thermowood is geen houtsoort, wel een populaire stoombehandeling die naaldhout een langere levensduur geeft. Daarnaast zorgt dit proces ervoor dat het hout minder werking heeft en licht in gewicht is. Thermowood zie je veel terug als gevelbekleding op woningen. Ook binnen is thermisch gemodificeerd hout mogelijk. Thermowood, ook wel thermisch geïmpregneerd of thermohout genoemd, is dus geschikt voor veel verschillende toepassingen.

  • Duurzaamheidsklasse 1-2 
  • Thermische modificatie is zeer milieuvriendelijk 
  • Geschikt voor gevels, schuttingen en terrassen
  • Veel keuze in houtsoorten van grenen, vuren en Ayous

Milieuvriendelijk verduurzaamd hout

Ayous channelsiding

Bij het hitteproces van Thermowood worden geen chemische stoffen gebruikt. Het gaat dus om een verantwoorde vorm van verduurzamen. Bij thermisch verduurzaamd hout, zoals grenenhout en vurenhout, stijgt de duurzaamheidsklasse van 4 naar 2. Dat betekent dat Thermowood een levensduur van circa 20 jaar heeft. Andere houtsoorten, zoals Ayous, gaan dankzij de behandeling van duurzaamheidsklasse 5 naar 2.

Elke houtsoort heeft haar eigen look en is in verschillende profielen bij Gadero te krijgen. Zo hebben wij Ayous in een trendy blokhutprofiel, grenen als rhombus open gevelbekleding en vuren als Zweeds rabat.

Schimmelvrij thermohout

Ayous gevelbekleding

Thermowood is gedroogd en door de stoombehandeling schimmelvrij. Men zegt wel eens dat Thermowood-planken zo dood als een pier zijn. Dat klopt wel een beetje. De geur van thermisch gemodificeerd hout wordt ervaren als een aangename stoomgeur. Die is nog enkele jaren te ruiken, vooral bij verzagen. Daarnaast krijgt thermisch gemodificeerd hout vaak een mooie kleur door de behandeling.

De prijs van Thermowood ligt veel lager dan Western Red Cedar-hout. Dat maakt thermohout, samen met het milieuaspect, een zeer aantrekkelijk en goedkoop alternatief.