Logo Gadero
service

Saunakachels

Zonder een saunakachel of saunaverwarming is uw buitensauna slechts een blokhut. Saunakachels zijn voornamelijk bedoeld voor Finse saunas waarbij saunastenen worden verhit voor een natuurlijke stralingswarmte. Deze methode heeft de afgelopen jaren ook buiten de Scandinavische landen aan populariteit gewonnen.

Er zijn twee gangbare varianten om uw saunahuisje of saunabarrel mee te verwarmen, namelijk houtgestookt en elektrisch verwarmd. Let goed op welke inhoud uw sauna heeft, zodat u de juiste saunakachel kunt selecteren.

Houtgestookte saunakachels

De meest traditionele manier voor het verwarmen van een sauna is door middel van een houtgestookte kachel. Deze kachels zijn voorzien van een verbrandingsoven die de kolen bovenop de kachel verhitten. Water kunt u gieten over de verhitte kolen voor het creëren van stoom. Een houtgestookte saunkachel geeft een natuurlijke stralingswarmte en door het gestookte vuur een gezellige sfeer. Een bijkomend voordeel van een houtgestookte saunakachel is dat er geen stroom nodig is. Let bij de aanschaf van een houtgestookte kachel op dat er een goede afvoer aanwezig is. Deze afvoer is over het algemeen bij de kachel goed verkrijgbaar. 

Elektrische saunakachels

Heeft u wel een stroompunt aanwezig en wilt u meer bedieningsgemak? Dan is een elektrische saunakachel een goede keuze. Deze elektrische kachels zijn speciaal voor de Finse buitensauna en zijn over het algemeen voorzien van saunastenen. Op deze manier heeft u stralingswarmte van de stenen en kunt u ook met een elektrische kachel stoom creëren. Let bij een elektrische kachel op de volgende punten. Een stroomaansluiting is nodig en in het geval van de meest krachtige kachels is krachtstroom nodig. Daarbij is het belangrijk om de inhoud van uw sauna te weten. Afhankelijk van het type kunt u bepalen welke elektrische kachel geschikt is voor de inhoud van uw sauna.

Saunahuisjes inspiratie