Logo Gadero
service

Dakshingles

Dakshingles kopen? Wij hebben dakshingles in 5 kleuren te koop. Shingles als dabedekking voor uw tuinhuis of overkapping met schuin dak hebben enkele voordelen. Dakshingles zijn namelijk goedkoop, eenvoudig te bevestigingen en flexibel, u komt altijd goed uit. Kies uit shingles recht, hexagonaal of beverstaart variant in de kleuren zwart, rood, groen, bruin en blauw.

Wij verkopen A-kwaliteit dakshingles voor aantrekkelijke prijzen. Combineer uw order met los hout (geïmpregneerd of Lariks Douglas tuinhout) of bestel een kant en klare terrasoverkapping of blokhut.  

Dakshingles kunt u alleen bij schuine daken gebruiken. Gebruik voor platte daken EPDM folie, Easyroofing aluminium (populair) of dakleer. 

Dakshingles worden gebruikt om schuine daken van blokhutten, tuinprielen en overkappingen. Shingles zijn doorgaans in de kleuren zwart, bruin, groen en rood verkrijgen. Bitumen dakshingles zijn er in verschillende vormen beschikbaar, recht (standaard), beverstaart en hexagonaal.

Dakshingles zijn populair omdat deze eenvoudig zijn aan te brengen en aantrekkelijk zijn qua prijs. De hellingshoek van het dak moet minimaal 25 graden zijn, anders raden wij shingles af. Teken uw dak af met horizontale lijnen ter grootte van de shingles. Maak de dakshingles vast met asfaltspijkers (6 per shingle) op de rugstrook, zo komen de spijkers nooit in beeld. Leg de shingles halfsteens, dus steeds de volgende rij laten verspringen. Bovenaan beginnen bij het dak. Bovenlangs op het laatst met nokshingles het toppunt van het afdak afmaken. Van gewone shingles kunt u ook rechthoekige nokshingles knippen. Aan de onderzijde shingles indien nodig afknippen en dakprofielen toevoegen. 

Dakshingles wordt doorgaans met lijm aangevraagd of een ondergrond van houten platen of veer- en groef dakplanken. Heef u vragen over dakshingles of wilt u een tuinhuis van Tuindeco, Karibu of Bearcounty bestellen met shingles dakbedekking, neem dan contact met ons op of koop via de website.  

Dakbedekking DakshinglesDakshingles grijs groen rood

Dakshingles inspiratie