Dakshingles kunt u alleen bij schuine daken gebruiken. Gebruik voor platte daken EPDM folie, Easyroofing aluminium (populair) of dakleer. 

Dakshingles worden gebruikt om schuine daken van blokhutten, tuinprielen en overkappingen. Shingles zijn doorgaans in de kleuren zwart, bruin, groen en rood verkrijgen. Bitumen dakshingles zijn er in verschillende vormen beschikbaar, recht (standaard), beverstaart en hexagonaal.

Dakshingles zijn populair omdat deze eenvoudig zijn aan te brengen en aantrekkelijk zijn qua prijs. De hellingshoek van het dak moet minimaal 25 graden zijn, anders raden wij shingles af. Teken uw dak af met horizontale lijnen ter grootte van de shingles. Maak de dakshingles vast met asfaltspijkers (6 per shingle) op de rugstrook, zo komen de spijkers nooit in beeld. Leg de shingles halfsteens, dus steeds de volgende rij laten verspringen. Bovenaan beginnen bij het dak. Bovenlangs op het laatst met nokshingles het toppunt van het afdak afmaken. Van gewone shingles kunt u ook rechthoekige nokshingles knippen. Aan de onderzijde shingles indien nodig afknippen en dakprofielen toevoegen. 

Dakshingles wordt doorgaans met lijm aangevraagd of een ondergrond van houten platen of veer- en groef dakplanken. Heef u vragen over dakshingles of wilt u een tuinhuis van Tuindeco, Karibu of Bearcounty bestellen met shingles dakbedekking, neem dan contact met ons op of koop via de website.  

Gadero.be 03 - 808.1789 We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode