Essenhout

Gadero Houtsoorten

Essenhout

Essenhout

Essenhout is zeer buigzaam. Niet voor niets worden er springplanken van gemaakt. Het is tegelijk ook een heel sterke houtsoort. Essenhout staat verder bekend om z'n mooie vlamtekening. Dat maakt deze houtsoort populair voor vloeren, houten trappen, gereedschapsstelen en meubels zoals stoelen en krukjes.

  • Duurzaamheidsklasse 5
  • Geschikt voor thermische modificatie
  • Maak van essenhout turntoestellen, gereedschapsstelen, vloeren en meubels
  • Ook populair als brandhout

Duurzaam essenhoutEssenhout binnenvloer licht

Essenhout is van zichzelf niet duurzaam en onbehandeld ook niet buiten toe te passen. Het essenhout is wel thermisch te modificeren, wat de levensduur enorm verlengt. Zo heeft een thermo-terrashout van essenhout duurzaamheidsklasse 1. Door de behandeling is het hout van de es ook geschikt als gevelhout. Thermische modificatie verlengt namelijk niet alleen de levensduur, maar maakt de planken ook zeer stabiel en licht van gewicht.

Essenhout gebruiken

Het hout van de es heeft een witte tot lichtgeelbruine kleur. Essenhout is zeer taai en sterk, maar nog wel vrij gemakkelijk te bewerken. Deze houtsoort is zeer populair als brandhout. Het heeft namelijk een trage verbranding en het spat niet. Daardoor is het ook geschikt voor de open haard. Essen is heel droog, waardoor het bijzonder goed te stoken is. Ook maakt u met essenhout een schitterende lichte binnenvloer. De groeiringen tekenen zich op het dosse vlak af als vlamtekeningen. Een effect dat essenhout zeer geliefd maakt voor decoratieve toepassingen.