Bruin geïmpregneerd tuinhout

Gadero Houtsoorten

Bruin geïmpregneerd tuinhout

Bruin geïmpregneerd tuinhout

Wie niet houdt van met koper groen geïmpregneerd hout, kan kiezen voor de bruine versie. Bruin geïmpregneerde planken, palen, balken, schermen en deuren zijn duurzamer dan lariks-douglashout maar wel minder duurzaam dan het standaard groen geïmpregneerd hout. De basishoutsoort van bruin geïmpregneerd tuinhout is vuren- of grenenhout. Met Tanalith of Embalit wordt het naaldhout verduurzaamd in de kleur bruin. 

  • Duurzaamheidsklasse 3
  • Verduurzaamd lariks-douglashout
  • Geschikt voor planken, palen, balken, schermen en deuren
  • Minder duurzaam dan standaard groen geïmpregneerd hout

Bruin geïmpregneerd vlonder

De prijs van bruin geïmpregneerd tuinhout ligt wel een stukje hoger dan standaard met keteldruk behandeld hout voor buiten. De levensduur is ongeveer 10 tot 15 jaar. Na enkele jaren zal het bruine hout ook vergrijzen. Bruin geïmpregneerd hout heeft een luxueuzere look dan groen geïmpregneerd hout, een reden waarom veel van onze klanten voor dit hout kiezen. 

Toepassingen bruin geïmpregneerd hout

eettafel bruin geïmpregneerd steigerhout

Maak van bruin geïmpregneerd hout een terras, omheining, schutting, eettafel, dichte wand of pergola. Kies bij houthandel Gadero uit vierkante palen van 7 x 7 en 9 x 9 cm, rabatdelen van 18 mm, gladgeschaafde terrasplanken van 28 mm, 16 mm dikke vuren schuttingplanken, schermen en poortdeuren van180 x 180 cm in bruin geïmpregneerd. Bekijk alle producten aan de rechterkant op deze pagina. 

Wilt u bruin gekleurd hout met een extra lange levensduur? Ontdek dan ook de Nobifix-trend! Dat hout valt onder zachthout, maar heeft de eigenschappen van tropisch hardhout.