Red Cedar

Gadero Houtsoorten

Red Cedar

Red Cedar

Western Red Cedar is het neusje van de zalm als het gaat om houten gevelbekleding. Red Cedar-hout, ook wel geschreven als Red Ceder of WRC, komt uit Canada. Deze Noord-Amerikaanse hardhoutsoort staat bekend als lichtgewicht en is daarom geschikt voor montage aan de woning. Red Cedar is ook heel duurzaam (klasse 2). Bij de juiste montage gaat Red Cedar met gemak 20 tot 25 jaar mee. Behandelen is niet per se nodig, maar het wordt soms wel gedaan om het hout qua look net iets mooier te houden. Red Cedar is ook milieuvriendelijk, het hout hoeft niet geïmpregneerd te worden met chemische middelen. 

  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Verkrijgbaar in twee soorten: Select tight knotty & Clear and better
  • Voornamelijk verkocht als gevelbekleding of dakbedekking
  • Western Red Cedar is een zeer luxeuze houtsoort voor gevelbekleding

Ontdek Red Cedar

Ontdek de mogelijkheden, voordelen en nadelen van Red Cedar-hout in deze video.

Meest verkocht binnen Red Cedar-hout

Clear and better

Zweeds Rabat Red Cedar Clear and BetterRed Cedar is zowel in foutvrij (zonder noesten) als rustiek (met noesten) te koop bij houthandel Gadero. Foutvrije Red Cedar, ook wel 'Clear and better' genoemd is dus noestvrij, heeft rustige lijnen en komt van bomen van 250 tot 300 jaar oud. Daardoor krijgt uw gevel een heel luxueuze look. Deze planken worden dan ook speciaal op hun uiterlijk geselecteerd, en dat weerspiegelt zich in de prijs. 

Select tight knotty

Zweeds rabat Red Cedar Select tight knottyRustieke Red Cedar is relatief goedkoop. De kwaliteit is dezelfde, maar het hout kan wel noesten hebben. Deze variant wordt ook STK, Select Tight Knotty of second grow genoemd. Hij heeft noesten (die er niet uitvallen!) en iets meer vlamvorming in plaats van rechte lijnen. Rustieke STK Red Cedar hoeft qua kwaliteit absoluut niet onder te doen voor foutvrije. De prijs is wel zowat 30% lager en zeker een goed alternatief voor buitengevels.

Wist u dat ... Red Cedar heel populair is om zalm op te roken?

Red Cedar-gevelbekleding

Onze Red Cedar is altijd 16-18% gedroogd en kent weinig beweging en werking. Koop hier Red Cedar in Zweeds rabat potdekselplank, halfhouts rabat of als boeideel. Bij standaard halfhouts is de brandklasse van Red Cedar F en bij Zweeds rabat D. Monteer Red Cedar altijd met rvs-rabatspijkers van 2.5 x 40 mm. Zorg voor de juiste montage van latten. Bij verticale gevelbekleding (channel siding) moet u speciale ventilatielatten gebruiken. 

Let op! Veel mensen krijgen huidirritatie van gevelplanken van Red Cedar. Verwerk deze WRC-planken dus altijd met handschoenen aan. 

Red Cedar gevekbekleding

Naast Red Cedar-gevelplanken heeft houthandel Gadero ook een selectie Red Cedar-dakpannen. Dat zijn hout pannetjes voor daken van bijvoorbeeld uw kapschuur.