Red Cedar

Gadero Houtsoorten

Red Cedar

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Gevelbekleding
  • Dakbedekking

Herkomst:

Noord-Amerika

Duurzaamheid:

Klasse 2

kleur & Textuur:

Select tight knotty (STK met (grote) noesten) & Clear and better (foutvrij)

Red Cedar

Western Red Cedar is het neusje van de zalm als het gaat om houten gevelbekleding. Red Cedar-hout, ook wel geschreven als Red Ceder of WRC, komt uit Canada. Deze Noord-Amerikaanse hardhoutsoort staat bekend als lichtgewicht en is daarom geschikt voor montage aan de woning. Red Cedar is ook heel duurzaam (klasse 2). Bij de juiste montage gaat Red Cedar met gemak 20 tot 25 jaar mee. Behandelen is niet per se nodig, maar het wordt soms wel gedaan om het hout qua look net iets mooier te houden. Red Cedar is ook milieuvriendelijk, het hout hoeft niet geïmpregneerd te worden met chemische middelen. 

  • Western Red Cedar is een zeer luxeuze houtsoort voor gevelbekleding

Ontdek Red Cedar

Ontdek de mogelijkheden, voordelen en nadelen van Red Cedar-hout in deze video.

 

Uitvoeringen & toepassingen

Meest verkocht binnen Red Cedar hout

Red Cedar is zowel in foutvrij (zonder noesten) als rustiek (met noesten) te koop bij houthandel Gadero. Foutvrij Red Cedar, ook wel Clear and Better genoemd is dus noestvrij, heeft rustige lijnen en komt van bomen van 250 tot 300 jaar oud. Door het vrijwel noestenvrije uiterlijk van Clear and Better planken krijgt uw gevel een zeer luxe uitstraling. Deze planken worden dan ook speciaal op uiterlijk geselecteerd, wat u terugziet in de prijs. 

 

Select tight knotty

Rustiek Red Cedar is relatief goedkoop, de kwaliteit is hetzelfde alleen heeft u mogelijk noesten in het hout. Rustiek Red Cedar, ook wel STK Select tight knotty of second grow genoemd, heeft noesten (die er niet uitvallen!) en iets meer vlamvorming in plaats van rechte lijnen. Rustiek STK red cedat doet qua kwaliteit absoluut niet onder voor foutvrij. De prijs is circa 30% lager en zeker een goed alternatief voor buitengevels.

Wist u dat... Red Cedar heel populair is om zalm op te roken?

Red Cedar gevelbekleding

Ons Red Cedar is altijd 16-18% gedroogd en kent weinig beweging en werking. Koop hier Red Cedar in Zweeds rabat potdekselplank, halfhouts rabat of als boeideel. Bij standaard halfhouts is de Brandklasse van Red Cedar F en bij Zweeds rabat D. Monteer Red Cedar altijd met RVS rabatspijkers van 2.5 x 40 mm. Zorg voor juiste montage van rachels. Bij verticale gevelbekleding (channelsiding) dient u speciale ventilatielatten te gebruiken. 

Let op! Veel mensen krijgen huidirritatie van gevelplanken van Red Cedar. Verwerk deze WRC planken dus altijd met handschoenen aan. 

Naast Red Cedar gevelplanken heeft houthandel Gadero ook een selectie Red Cedar dakpannen. Dit zijn hout pannetjes voor daken van bijvoorbeeld uw kapschuur.

Wilt u meer weten over het behandelen en voorvergrijzen van Red Cedar? Lees dan onze blog.