Logo Gadero
service

Lariks Douglas hout

Binnen ons programma Lariks bieden wij palen, planken, balken, hekken en schermen in Lariks Douglas hout. Lariks is zeer populair vanwege de aantrekkelijke prijs en mooie warme kleuren. Indien u Lariks en Douglas hout boven de grond monteert is de levensduur circa 10 jaar. Wij adviseren onze Maxrelease kleurloze beits te gebruiken voor een langere levensduur.

Lariks Douglas Zelf Bouw Hout

Binnen ons programma Lariks bieden wij palen, planken, balken, hekken en schermen in Lariks Douglas hout. Lariks is zeer populair vanwege de aantrekkelijke prijs en mooie warme kleuren. Indien u lariks en douglas hout boven de grond monteert is de levensduur circa 10 jaar. Wij adviseren onze Maxrelease kleurloze beits te gebruiken voor een langere levensduur. Lariks en douglas hout wordt veel gebruikt bij het bouwen van overkappingen. Ook schuttingen zien we steeds meer in deze houtsoort. Profiteer van ons ruime assortiment en snelle levertijden voor heel Vlaanderen. Bovenal bent u dankzij ons BeCommerce lidmaatschap zeker van levering en service.

Meest gestelde vragen over Lariks Douglas hout

Inspiratie Lariks Douglas hout

asset
Blog
Verschil tussen Lariks en Douglas houtTijdens uw zoektocht naar tuinhout komt u vaak de term Lariks Douglas hout tegen. Dit hout is op dit moment mateloos populair bij toepassingen in de tuin. Mogelijk heeft u hier toch even raar van opgekeken, want dit zijn toch twee verschillende houtsoorten? Dat is waar, maar deze houtsoorten lijken zoveel op elkaar dat ze door elkaar heen te gebruiken zijn. Toch is er wel wat verschil tussen Lariks en Douglas hout. Dat is het best te zien in de kleur. Zo is Douglas meer roze van kleur en oogt Lariks meer geel. Ook in duurzaamheid en draadverloop zijn de twee niet helemaal gelijk. 
asset
Blog
Prefab Kapschuur glad geschaafd Lariks DouglasU zoekt een prefab kapschuur? Een kapschuur die u zelf kunt bouwen, waarbij alles reeds kant-en-klaar is samengesteld en op maat is gezaagd? Dit douglas kapschuur bouwpakket biedt dan wat u zoekt!
asset
Klustip
Houten Prieel makenEen houten prieel is een overkapping met een piramidevormig dak. Meestal staat een houten prieel achteraan in de tuin. Wilt u zelf een houten prieel maken van lariks-douglas of geïmpregneerd hout? Lees in ons stappenplan handige doe-het-zelftips voor de bouw van een houten tuinprieel met puntdak. Voor een overkapping met plat dak hebben wij een ander stappenplan. Benodigdheden: Winkelhaak Houtbouw schroeven Waterpas Accuboormachine Schuurmachine Cirkelzaag
asset
Klustip
Overkapping bouwen in larikshoutLees onderstaand hoe u zelf een overkapping van lariks douglas hout kan maken. Lariks douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3-4 (levensduur 7-15 jaar) en wordt voor allerlei houtbouw projecten gebruikt. Wel is het een must het lariks douglas hout boven het maaiveld te monteren om de levensduur te verlengen. Zo kan het altijd weer droogwaaien. Het lariks douglas hout heeft een warme uitstraling en is juist daarom populair bij zelf overkappingen en buitenverblijven maken. De prijs van bezaagd lariks douglas is verder zeer betaalbaar, glad geschaafd liggen de prijzen iets hoger. Benodigdheden: Lange waterpas Uitzettouw Haakse hoek Accuboormachine Afkortzaag