Accoya

Gadero Houtsoorten

Accoya

Accoya Hout

Zoekt u een zeer exclusieve houtsoort die heel duurzaam is, bijna geen werking kent en een prachtige structuur heeft? Overweeg dan eens Accoya-hout. Zeker niet goedkoop, maar wel prachtig hout. Een verantwoord alternatief voor loof- of hardhout, met unieke eigenschappen.

Accoya hout

Accoya: kenmerken

Accoya is afkomstig van de Pinus Radiata-dennen. Die worden uitsluitend gekweekt in duurzame bossen. Altijd in EUTR-bossen, waarvan de herplant is gegarandeerd.

Van Accoya-hout wordt gezegd dat het niet vergrijst. Maar dat is niet correct. Accoya-hout vergrijst wel heel traag. Gebruikt u jaarlijks transparante beits, dan vertraagt u het vergrijzingsproces nog meer. Het hout heeft mooie, zwarte nerfjes. Accoya laat zich wel perfect verven. Accoya-hout kunt u ook gemakkelijk zagen en verlijmen. Het hout is zeer stabiel en krimpt of zet nauwelijks uit. Deze houtsoort is van zichzelf niet zo heel duurzaam, maar ze wordt op een zeer milieuvriendelijke manier behandeld. Dankzij die behandeling heeft ze een levensduur van wel 50 jaar! Hoewel Accoya geen loofhout is, kunt u het er wel mee vergelijken. Dat maakt Accoya geschikt voor veel verschillende toepassingen.

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Altijd afkomstig uit EUTR-gecertificeerde bossen
  • Geschikt voor terrassen, gevels, omheiningen, meubels en meer
  • Zeer duurzaam met een levensduur van 50 jaar

Accoya: behandeling

Accoya gaat men gifvrij acetyleren om het te verduurzamen. Dat is een zeer milieuvriendelijke behandeling met azijnzuur, die zorgt voor de zeer lange levensduur. Daarom wordt Accoya ook wel een vorm van Thermowood genoemd. Boven de grond gaat het gemakkelijk 50 jaar mee, in water en rond het maaiveld 25 jaar. Gegarandeerd! Accoya heeft duurzaamheidsklasse 1. Het hout komt uit Spanje, Chili en Nieuw-Zeeland maar wordt gemodificeerd in Nederland.

 

Accoya: hout

Accoya wordt het hout van de toekomst genoemd. Het is geen loofhout, maar je kunt het er wel mee vergelijken. Accoya-hout wordt gebruikt als luxueuze terrasplank, bijvoorbeeld rondom zwembaden. U hoeft maar 5 mm tussenruimte te voorzien, omdat Accoya nauwelijks werking kent. Met dit duurzame hout worden ook gevels bekleed. Of u kunt met Accoya-hout knappe tafelbladen maken, als u eens iets anders wilt. Met ons assortiment schuttinghout maakt u ook een mooie afscheiding. Kies dan onze Accoya-tuinpalen van 7 x 7 cm en tuinplanken van 20 mm dik. Met Accoya-hout bouwt u ook constructies zoals een overkapping of luxueus tuinverblijf. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt.

Accoya terras

Waar te koop?

Accoya is een Nederlands product. Het hout komt uit EUTR-gecertificeerde bossen en wordt in Nederland tot Accoya-hout gemaakt. Gadero verkoopt terrasplanken, schuttingplanken, schuttingpalen en verschillende soorten balken in Accoya. Kortom, Gadero is uw leverancier van Accoya-hout.

Meer over Accoya-hout

Wat is Accoya-hout precies en wat kunt u hier allemaal mee? Dat ziet u in deze video.