Siberisch larikshout

Gadero Houtsoorten

Siberisch larikshout

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks is eerst en vooral totaal niet te vergelijken met Europees lariks- en douglashout. Siberische lariks komt uit Rusland. Daar groeit een andere soort lariksbomen. Daarnaast zorgt het koude klimaat ervoor dat de bomen er langzamer groeien. Deze combinatie leidt tot een zeer duurzame naaldhoutsoort met duurzaamheidsklasse 3. Met de juiste montage heeft Siberische lariks een levensduur van wel 20 jaar. Dat is dus ongeveer dubbel zo lang als die van Europees larikshout. Siberische lariks valt op door de gele kleur, duidelijke vlamtekening en kleine noesten van zowat 1 tot 2 cm. Deze houtsoort zie je vaak als terrasplank en gevelbekleding.

  • Duurzaamheidsklasse 3
  • Niet te vergelijken met Europees larikshout
  • Geschikt voor terrassen en gevels
  • Door de langzame groei veel harder dan andere naaldhoutsoorten

Siberisch Lariks

Verschil Siberische en Europese lariks

Siberische en Europese lariks zijn gemakkelijk uit elkaar te houden. Het verschil zit hem vooral in de kleur, de kwaliteit en de grootte van de noesten. Zo herkent u Siberisch larikshout aan de gelige kleur, mooie, smalle vlammen en relatief kleine noesten. Europees larikshout komt voornamelijk uit Polen, Duitsland of Frankrijk. Deze houtsoort groeit veel sneller en is daardoor minder hard. Dit hout is ook meer roze van kleur, bevat meer spinthout en heeft grote noesten van gemakkelijk 5 cm. Het verschil tussen lariks-douglashout uit Europa en de Siberische variant is dus groot.

Wist u dat ... Siberische lariks de zwaarste naaldhoutsoort is die er bestaat?

Siberische lariks gevelbekleding en terrasplanken

Siberisch Lariks Rhombus

Wij hebben Siberisch larikshout voornamelijk als terrasplanken en gevelbekleding in het assortiment. Siberische lariks kent wel wat werking. Monteer het dus altijd ruim. Bij gevelbekleding in rabatdelen houdt u het best ongeveer 3 mm tussenruimte aan en bij terrasplanken 8 mm. Gevelbekleding van Siberische lariks is zowel verticaal (channel siding) als horizontaal (halfhouts) toe te passen. 

Siberisch Lariks vlonderplanken

Bij houthandel Gadero koopt u Siberisch larikshout altijd 16-18% gedroogd, zodat u zeker bent van een goede kwaliteit. De houtsoort is voor gevelbekleding hier te koop in Zweeds rabat, halfhouts rabat en rhombus gevelformaat. Terrasplanken in Siberische lariks raden we altijd aan om in een dikte van 28 mm te kopen. Zo bent u zeker van een stevig terras en een lange levensduur. 

Bestel nu uw terrasplanken of gevelbekleding in Siberische lariks bij houthandel Gadero.
 

Siberische lariks was de houtsoort van de maand mei: