Amerikaanse Yellow Pine

Gadero Houtsoorten

Amerikaanse Yellow Pine

Amerikaans Grenen (Southern Yellow Pine) American Pine

Amerikaans grenen, ook bekend als Southern Yellow Pine en American Pine, is niet te vergelijken met Europees grenen. De kleuren en vlammen zijn totaal anders. De duurzaamheid is dezelfde. Wilt u Amerikaans grenen buiten gebruiken? Beide soorten grenen moet u dan behandelen met onze transparante Maxreleas-beits (bij voorkeur twee keer) of impregneren om de levensduur te verlengen naar 10 tot 15 jaar. Wij zijn laaiend enthousiast over Amerikaans grenen (Yellow Pine) vanwege de schitterende grote, bruine vlamtekeningen op een mooie gele achtergrond. Southern Yellow Pine, Amerikaans grenen, groeit in de zuidelijke staten van Amerika van Texas tot Mississippi.

  • Onbehandeld duurzaamheidsklasse 5
  • Herkomst Noord-Amerika
  • Geschikt voor meubels, gevels, schuttingen en vloeren
  • Met opvallende vlamtekening en mooie gele kleur

American Pine

Kenmerken Southern Yellow Pine

Southern Yellow Pine is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten dennenbomen. Bekende bomen zijn de Moeras-den, de Loblolly-den en de Slash-den. Het opvallendste aan deze houtsoort is de mooie vlamtekening. De bruine lijnen op de gele planken zorgen voor een heel karakteristiek uiterlijk. Dat maakt Amerikaans grenen een echte aanrader voor liefhebbers van rustiek hout. Het grote verschil met de Europese tegenhanger is dat hij geen noesten heeft. Amerikaans grenen heeft daardoor een veel ‘rustiger’ uiterlijk. Dat maakt deze houtsoort ook ideaal voor veel verschillende toepassingen.

Populaire American Pine-producten

Maak van Amerikaans Yellow Pine bijvoorbeeld een houten eettafel. Het tafelblad van Yellow Pine en het onderstel van witte poten of staal geeft een schitterend effect. U kunt Yellow Pine ook gebruiken op gevels, als potdekselplank voor schuttingen, als steigerplank voor meubels of als dekdeel. Als u een terras legt of een wand bekleedt Amerikaans grenen (Southern Yellow Pine), hou dan rekening met wat werking van het hout. Voor een terras met Yellow Pine-planken raden wij aan om 1 cm tussenruimte aan te houden. Zorg verder voor goede ventilatie.

American Pine Tafel

Amerikaans grenen vloer

Daarnaast heeft Gadero met in het segment van de American Pine ook een primeur op het gebied van vloeren. Het gaat om de unieke Yellow Pine-duoplank voor parketvloeren. Door een toplaag in American Pine te verlijmen op een multiplank van Russisch berk ontstaat grenen vloer die nauwelijks werking kent. De prachtige grote vlammen in combinatie met de noestvrije houtstructuur geven deze vloerdelen in Amerikaans grenen een unieke look. Bekijk dit exclusieve houten parket van het Nederlandse A-merk Floer.

Bestel nu uw Southern Yellow Pine of American Pine. Kies uit Yellow Pine-hout in de vorm van steigerplanken, vloerdelen voor binnen of Zweedse rabatprofielen bij houthandel Gadero.