Logo Gadero
inspiratieservice

Beits en Olie

Voor het beitsen van naaldhout, of het oliën van hardhout zijn bij houthandel Gadero diverse producten te koop. Onze hardhout olie helpt om het vergrijzen van hardhouten planken tegen te gaan. U kunt ook onze beits gebruiken om uw tuinmeubelen grijs, wit of antraciet te beitsen. Bestel houtolie en verf bij voorkeur tegelijk met uw tuinhout. Kies uit A-merken verf en olie van Beitz, Koopmans en Cetabever. Wij leveren beits en hardhoutolie in heel België. 

Inspiratie beits en olie

Wilt u uw tuinmeubelen, schutting, vlonder of blokhut een mooi kleurtje geven, of beschermen tegen vergrijzing en de levensduur verlengen? Wij hebben een breed aanbod tuinbeits voor geïmpregneerd hout of onbehandeld naaldhout. Daarnaast bieden wij topkwaliteit hardhoutolie voor teak, bankirai vlonders en hardhout meubelen.

Vergrijzing hardhout voorkomen

Vergrijzing van hout komt door de sterke UV-straling van de zon. Wilt u vergrijzing van uw vlonderplanken of tuinmeubelen voorkomen? Behandel uw planken of meubelen dan twee keer per jaar met hardhoutolie. Zorg dat uw terras of meubel goed schoon is, geheel droog is, en geen splinters bevat, licht schuren dus. Met een blokkwast of dikke kwast kunt u de olie aanbrengen. Wilt u weten waar hardhout olie nog meer goed voor is? Ontdek het in onze blog over de voordelen van hardhoutolie

Vergrijzing onbehandeld lariks douglas voorkomen

Onbehandeld lariks douglas hout is niet geschikt voor montage in de grond. Wel kunt u uw palen met teer behandelen en dan in de grond plaatsen. Voor boven de grond adviseren we onze superdekkende Beitz - Superdekkende Tuinbeits Transparant voor lariks douglas hout te gebruiken om de levensduur te verlengen en het vergrijzen tegen te gaan. Naast transparant ook verkrijgbaar in zwart, bruin en beton grijs. Deze speciale beits legt een filterlaag over uw lariks douglas hout.

Geïmpregneerd hout verven

Wij impregneren hout tot in de kern van het hout. Bij de impregnering wordt het middel, wat opgelost is in water, in het hout geperst. Daarom adviseren wij na montage enkele zonnige maanden te wachten voordat u uw planken of tuinschermen gaat schilderen. Bij het overschilderen zou dit vocht anders opgesloten kunnen worden. Daarom adviseren wij minimaal drie zonnige maanden te wachten. Zo is de kans op het uitslaan van het impregnatie materiaal het kleinst.

Vergrijzing onbehandeld Lariks Douglas voorkomen

Onbehandeld Lariks Douglas hout is niet geschikt voor montage in de grond. Wel kunt u uw palen met teer behandelen en dan in de grond plaatsen. Voor boven de grond adviseren we onze superdekkende Beitz - Superdekkende Tuinbeits Transparant voor Lariks Douglas hout te gebruiken om de levensduur te verlengen en het vergrijzen tegen te gaan. Naast transparant ook verkrijgbaar in zwart, bruin en beton grijs. Deze speciale beits legt een filterlaag over uw Lariks Douglas hout.

Geïmpregneerd hout verven

Wij impregneren hout tot in de kern van het hout. Bij de impregnering wordt het middel, wat opgelost is in water, in het hout geperst. Daarom adviseren wij na montage enkele zonnige maanden te wachten voordat u uw planken of tuinschermen gaat schilderen. Bij het overschilderen zou dit vocht anders opgesloten kunnen worden. Daarom adviseren wij minimaal 3 zonnige maanden te wachten. Zo is de kans op het uitslaan van het impregnatie materiaal het kleinst.

Bij Gadero hebben wij een ruime collectie hardhoutolie en tuinbeits voor diverse doeleinden te koop.