Steigerhout

Gadero Houtsoorten

Steigerhout

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Bedden
  • Kasten
  • Tuintafels
  • En andere meubels

Herkomst:

Midden Europa

Duurzaamheid:

Klasse 3-4

kleur & Textuur:

Oud grijs

Vergelijkbare houtsoorten

Steigerhout

Steeds meer mensen ontdekken de nieuwe, 'oud gemaakte' steigerplanken. Ze hebben als voordeel dat ze niet de gebruikssporen van daadwerkelijk gebruike steigerplanken vertonen, maar wel die oude stoere look hebben. Komt daar ook bij dat de prijs van echt gebruikte steigerhouten planken de laatste jaren almaar stijgt, waardoor nieuwe planken nu goedkoper zijn. Voor wie goedkope steigerhoutplanken zoekt zijn de nieuwe oudgrijze planken dus echt een goede deal.

  • Populair bij meubelmakers
  • Nieuwe steigerplanken goedkoper dan gebruikte 

Uitvoeringen & toepassingen

Goedkoop steigerhout

Steigerhout is geen houtsoort, wel een populaire term bij meubelmakers, interieurbouwers en in de steigerbouw. Bij het metselen van muren werden op stalen steigers de zogenaamde steigerplanken gelegd. Deze planken zijn circa 3 cm dik, 20 cm breed en meestal 5 meter lang. Deze onbehandelde steigerhout planken werden door cementresten grijs. Deze kleur grijs maken steigerhout populair voor tuinmeubelen en binnenmeubelen. De zogenaamde oude versleten look van deze planken geven meubelen een stoer karakter.

 Wist u dat... steigerhout Midden-Europees vuren hout is.

Steigerhout behandelen

Vuren hout is niet duurzaam, het heeft onbehandeld een levensduur van circa 7-10 jaar. Daarom adviseren we uw steigerhouten buitenmeubelen voorzien van rubberdoppen, zodat ze niet in direct contact met de grond komen. Behandel uw meubels daarnaast eens per 2 jaar met bijvoorbeeld onze maxrelease kleurloos beits, die zorgt voor een filterlaagje over uw tuintafel, loungeset of tuinbank van steigerhout. Tot slot adviseren we steigerhouten tuinmeubelen in de winter binnen te zetten. 

Steigerhout bewerken

Steigerhout kan snel scheuren en daarom adviseren we altijd voor te boren. Gebruik onze 4x50 mm schroeven en 35 mm boortje. Om tafelpoten stevig te verankeren gebruikt u bijvoorbeeld bruislijm. Steigeplanken zijn zeer veelzijdig te gebruiken. Zo maken onze klanten er zelf TV-kasten, salontafels, kantinetafels, horeca / winkelinrichtingen en interieuraccessoires van. Ook buiten zijn er genoeg toepassingen voor steigerhouten planken, denk bijvoorbeeld aan een schutting of loungeset.

Bij Gadero vindt u een groot aanbod aan steigerplanken, van nieuw tot gebruikt.