Steigerhout

Gadero Houtsoorten

Steigerhout

Steigerhout

Steeds meer mensen ontdekken de nieuwe, 'oud gemaakte' steigerplanken. Ze hebben als voordeel dat ze niet de gebruikssporen van daadwerkelijk gebruike steigerplanken vertonen, maar wel die oude stoere look hebben. Komt daar ook bij dat de prijs van echt gebruikte steigerhouten planken de laatste jaren almaar stijgt, waardoor nieuwe planken nu goedkoper zijn. Voor wie goedkope steigerhoutplanken zoekt zijn de nieuwe oudgrijze planken dus echt een goede deal.

  • Duurzaamheidsklasse 3-4
  • Populair bij meubelmakers
  • Geschikt voor bedden, kasten, tuintafels en andere meubels
  • Nieuwe steigerplanken goedkoper dan gebruikte 

Goedkoop steigerhout

Bruin geimpregneerde steigerhouten tafel

Steigerhout is geen houtsoort, wel een populaire term bij meubelmakers, interieurbouwers en in de steigerbouw. Bij het metsen van muren werden op stalen steigers de zogenoemde steigerplanken gelegd. Deze planken zijn circa 3 cm dik, 20 cm breed en meestal 5 meter lang. Deze onbehandelde steigerhoutplanken werden door cementresten grijs. Die grijze kleur maakt steigerhout populair voor tuinmeubelen en binnenmeubelen. De zogenoemde oude, 'versleten' look van deze planken geeft meubelen een stoer karakter.

 Wist u dat ... steigerhout Midden-Europees vurenhout is?

Steigerhout behandelen

Loungeset steigerhout lariks douglas

Vurenhout is niet duurzaam, het heeft onbehandeld een levensduur van circa 7-10 jaar. Daarom adviseren we u om uw steigerhouten buitenmeubelen voorzien van rubberen doppen, zodat ze niet in direct contact met de grond komen. Behandel uw meubels daarnaast eens om de twee jaar met bijvoorbeeld onze Maxrelease kleurloze beits. Die zorgt voor een flinterdun laagje over uw tuintafel, loungeset of tuinbank van steigerhout. Tot slot raden we aan om steigerhouten tuinmeubelen in de winter binnen te zetten. 

Steigerhout bewerken

Steigerhouten kinderbed

Steigerhout kan snel scheuren en daarom boort u het best altijd voor. Gebruik onze schroeven van 4 x 50 mm en boortje van 35 mm. Om tafelpoten stevig te verankeren neemt u bijvoorbeeld bruislijm. Steigerplanken zijn zeer veelzijdig te gebruiken. Zo maken onze klanten er zelf tv-kasten, salontafels, kantinetafels, horeca-/winkelinrichtingen en interieuraccessoires van. Ook buiten zijn er genoeg toepassingen voor steigerhouten planken, denk bijvoorbeeld aan een omheining of loungeset.

Bij Gadero vindt u een groot aanbod aan steigerplanken, van nieuwe tot gebruikte.