Populierenhout

Gadero Houtsoorten

Populierenhout

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Balkhout
  • Boomstamtafel
  • Papier
  • Plaatmateriaal
  • Gevelbekleding (thermisch gemodificeerd)

Herkomst:

Europa

Duurzaamheid:

Klasse 5

kleur & Textuur:

Licht bruin

Populierenhout

Populierenhout kennen we allemaal van klompen. Populieren komen in ons land en Europa veel voor. Wat wij populierenhout noemen is een verzameling van verschillende soorten uit het geslacht 'Populier'. Daarom is er veel onderling verschil in populierenhout. Populieren groeien over het algemeen snel en zijn op zich totaal niet duurzaam. Buitengebruik is dan ook af te raden. Thermische modificatie is wel mogelijk bij populierenhout. Zo is thermo-populierenhout duurzamer, vormvast en licht in gewicht. Dat maakt het zeer geschikt als gevelbekleding. 

  • Licht van kleur
  • Nadeel: moeilijk te zagen 

Uitvoeringen & toepassingen

Toepassingen populierenhout

Populierenhout wordt voor veel meer gebruikt dan alleen klompen. Zo maakt men van populierenhout ook vaak badkamermeubels. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bladen van een badkamermeubel. Hout van populieren is wel krasgevoelig. Daarnaast is het zacht, zodat een vloer van populierenhout snel gebruikssporen zal vertonen. Toch is populieren een zeer milieuvriendelijke keuze. Het komt veelvuldig voor in Nederland, waardoor er geen milieubelastend vervoer nodig is.

Thermische modificatie

Populieren bomen groeien over het algemeen snel en zijn totaal niet duurzaam. Buitengebruik is dan ook af te raden. Thermische modificatie is wel mogelijke bij populierenhout. Zo is thermo populierenhout duurzamer, vormvast en licht in gewicht. Dit maakt het zeer geschikt als gevelbekleding. 

Feiten over populierenhout

Deze houtsoort kan binnen voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. In Nederland wordt populierenhout dan ook gebruikt om klompen van te maken. Naast klompen worden er ook vaak kasten, pallets, lucifers en nog meer van gemaakt. 

Bij Gadero vindt u verschillende soorten plaatmateriaal van populierenhout.