Tigerwood-hout

Gadero Houtsoorten

Tigerwood-hout

Tigerwood hout Muiracatiara

Dat Tigerwood-hout een gestreept tijgerpatroon heeft, zal u gezien de naam niet verbazen. Deze opmerkelijke houtsoort heeft een grillig kleurenpatroon. Het hout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur. Wat het bijzonder maakt zijn de donkerbruine aders die willekeurig door het hout lopen. Dat geeft Tigerwood-planken een heel uitgesproken look. Het is echt een houtsoort voor liefhebbers van opvallende vloeren. Tigerwood is een duurzame hardhoutsoort uit Zuid-Amerika en krijgt soms ook de naam Muiracatiara, Dibétou en tijgerhout.

  • Duurzaamheidsklasse 3
  • Opvallende look
  • Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen als terrassen, tuinmeubels, tafelbladen en binnenvloeren
  • Planken kunnen onderling veel van kleur en tekening verschillen.

Bijzondere kleuren

Tijgerhout heeft een groot scala aan kleuren en tekeningen. De kleur van de plank gaat van lichtbruin tot heel diep donkerbruin. Daarnaast kunnen de donkere strepen variëren van dikke tot fijne lijnen. De planken hebben fijne nerven. Tigerwood heeft alle kwaliteit die je van hardhout verwacht. Het is een duurzame en sterke houtsoort geschikt voor veel verschillende toepassingen.

Tigerwood-terrasplanken

Van Braziliaans Tigerwood-hout maakt u bijvoorbeeld een heel opvallend terras. Deze hardhoutsoort is slijtvast, houdt geen vocht vast en trekt weinig vuil aan. Ideaal materiaal dus voor een terras. Ook tuinbanken, trappen en wandbekleding voor binnen worden van Tigerwood gemaakt. Door de gelijkenis met noten- en kersenhout wordt tijgerhout ook gebruikt als vervanger bij muziekinstrumenten of decoratief fineer. Voor een spectaculaire binnenvloer gebruikt u speciaal hoogwaardig tijgerhout.

Bij Gadero kunt u 21 x 145 mm Tigerwood of Muiracatiara bestellen in lengtes rond de 3 meter. Bij grote aantallen zijn ook andere lengtes leverbaar.

Duurzame terrasplank

Tijgerhout valt onder duurzaamheidsklasse 3. Dat betekent dat de levensduur rond de 10 tot 15 jaar ligt. Het is dus nog altijd een goede keuze om een terras mee te maken. Zeker mits regelmatig onderhoud kan de levensduur van Tigerwood verlengd worden. Het is bij Tigerwood-hout belangrijk om altijd voor te boren om splijten te voorkomen.

Planken kunnen onderling best veel van kleur en tekening verschillen. Zoals op de foto ook te zien is hebben twee planken geen tekening, terwijl de andere vier veel en dikke zwarte lijnen hebben. Deze verschillen maken meteen ook de charme van deze houtsoort, maar het is ook iets om rekening mee te houden voordat u aan de slag gaat.

Tigerwood-planken voor binnen

U wilt een bijzondere lambrisering maken? Of wilt u eens een echt speciale tafel maken? Deze Tigerwood-planken zijn ook perfect binnen te gebruiken. Ook voor binnen adviseren we om met hardhoutolie te behandelen. Zo blijft de tijgerprint beter qua kleur.

tigerwood hout

Door het bijzondere patroon ook erg populair voor het maken van salontafels, kasten of een houten kerstboom.