Itauba

Gadero Houtsoorten

Itauba

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Houten terras
  • Balken
  • Gevelbekleding
  • Parket
  • Constructiehout

Herkomst:

Zuid-Amerika

Duurzaamheid:

Klasse 1

kleur & Textuur:

Geel-bruin

Vergelijkbare houtsoorten

Itauba Hout

Zoekt u een sterke en duurzame houtsoort met een geel-bruine kleur? Itauba-hardhout is wat u zoekt! Itaubahout groeit in het Amazonegebied, in tropisch Zuid-Amerika. Het is een houtsoort met duurzaamheidsklasse 1, dus daar hebt u al snel 20 tot 30 jaar plezier van. Ook heeft Itauba veel vergelijkbare eigenschappen met teakhout. Deze duurzame houtsoort is dan ook voor veel toepassingen geschikt, zo zie je ze vaak bij terrassen, balken, gevelbekleding en vloeren.

  • Duurzaamheidsklasse 1Itauba hardhout
  • Itauba heeft veel goede kwaliteiten, vergelijkbaar met teakhout.
  • Geschikt voor houten terrassen, balken, gevelbekleding, parket en constructiehout
  • Zeer sterk en duurzaam hout

Eigenschappen Itauba-hardhout

Itauba, ook wel bekend als itaúba amarela of itaúba grande, heeft een knappe geel-bruine kleur. Deze kleur zal uiteindelijk zeer mooi vergrijzen. De boom kan een hoogte van wel 40 meter halen, de diameter ligt rond de 75 cm. Itauba wordt veel gebruikt voor gevelbekleding en houten terrasdekdelen. 

Als het droogt in de buitenlucht is Itauba vrij stabiel. Droogt u het hout kunstmatig, dan kunnen er scheurtjes en barstjes ontstaan. Eenmaal gedroogd is het een uiterst stabiele houtsoort. Itauba-hardhout bevat looizuren en kan soms zwarte vlekjes geven. Die vergrijzen meestal wel naar een lichtere tint. 

Het is een houtsoort die nauwelijks onderdoet voor Braziliaans Ipé-hout. Bekijk ons aanbod duurzame hardhouten terrasplanken en gevelbekleding. 
 

Uitvoeringen & toepassingen

Eigenschappen Itauba hardhout

Itauba, ook wel bekend als itaúba amarela of itaúba grande, heeft een mooie geel-bruine kleur. Deze kleur zal uiteindelijk zeer fraai vergrijzen. De boom kan een hoogte van wel 40 meter halen, de diameter ligt rond de 75 cm. Itauba wordt veel gebruikt voor gevelbekleding en houten terras dekdelen. 

Itauba behandelen

Bij drogen aan de buitenlucht is itauba hout vrij stabiel. Droogt u het hout kunstmatig, dan kunnen er scheurtjes en barstjes ontstaan. Eenmaal gedroogd is het een uiterst stabiele houtsoort. Itauba hardhout bevat looizuren en kan soms zwarte vlekjes geven. Deze zwarte vlekjes vergrijzen doorgaans wel naar een lichtere tint en vormen eigenlijk het duurzaamste gedeelte van de plank.

Duurzaamheid

Het is een houtsoort die nauwelijks onderdoet voor Braziliaans Ipé hout. Ipe is echter egaler van kleur, maar in prijs een niveau duurder. Bekijk nu ons aanbod met duurzame hardhouten terrasplanken en gevelbekleding