Padoek

Gadero Houtsoorten

Padoek

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Vlonders
  • Schuttingen
  • Gevelbekleding

Herkomst:

West Afrika

Duurzaamheid:

Klasse 1

kleur & Textuur:

Rood van kleur, prachtige zwart-bruine vergrijzing na verloop van tijd.

Vergelijkbare houtsoorten

Padoek hout

Padoek- of Padouk-hardhout behoort tot het duurzaamste hardhout te wereld. Padouk-hout is populair omdat het mooi zilvergrijs wordt, nauwelijks werking kent en duurzaamheidsklasse 1 heeft. Padoek groeit in West-Afrika. Bijzonder is dat het niet voorkomt in bossen, maar alleen als individuele bomen. Dat merk je dan ook aan de prijs van Padouk, deze is namelijk zeer hoog. Bij Gadero hebben we Padoek-terrasplanken in stock en die leveren we op twee werkdagen in heel Nederland en België. 

  • Zeer luxueuze hardhoutsoort
  • Herkenbaar door de typische kleur 

Uitvoeringen & toepassingen

Prachtige kleur van Padouk

Steeds meer West-Europese landen ontdekken Padoek als zeer luxe houtsoort met veel minder werking dan het populaire bankirai hout. Ook is Padoek zeer herkenbaar, wat sjoemelen met mindere varianten onmogelijk maakt. Een praktijk die nog veel voorkomt bij bankirai. De prijs van Padoek hardhout is echter wel vele malen hoger dan bankirai hardhout.

De herkomst

De bomen van Padoek worden veelal in Kameroen gevonden. De kleur is koraalrood, niet voor niets noemt men in Frankrijk dit product ook wel Corial. De houtsoort Padoek verkleurt na enige tijd naar een fraaie zwartbruine kleur om langzaam verder te vergrijzen. De mooie vergrijzing trekt veel mensen aan. Bomen worden gemakkelijk hoger dan 40 meter. Afrormosia en padoek zijn de enige hardhoutsoorten waarbij de prachtige nerfstructuur na het verkleuren ook nog steeds schitterend in de plank zichtbaar is.

Eigenschappen van padoek

Padoek heeft dan ook veel gunstige eigenschappen. Het is een zeer stabiele houtsoort, zo zijn terrasplanken van Padouk ook geschikt voor bevestiging met blinde montagaclips. In het assortiment van Gadero vindt u steeds meer Padoek tuinhout te koop, van poorten tot planchetten en van tuinplanken tot poortpalen. Ook rhombus profielen voor open gevelbekleding zijn ook in opmars. Plaats dan zwart uv-werend doek achter uw zwarte rachels. Alternatieven voor Padoek hardhouten planken zijn onze terrasplanken in Ipé en Mukulungu hardhout.