Padoek

Gadero Houtsoorten

Padoek

Padoek hout

Padoek- of Padouk-hardhout behoort tot het duurzaamste hardhout te wereld. Padouk-hout is populair omdat het mooi zilvergrijs wordt, nauwelijks werking kent en duurzaamheidsklasse 1 heeft. Padoek groeit in West-Afrika. Bijzonder is dat het niet voorkomt in bossen, maar alleen als individuele bomen. Dat merk je dan ook aan de prijs van Padouk, deze is namelijk zeer hoog. Bij Gadero hebben we Padoek-terrasplanken in stock en die leveren we op twee werkdagen in heel Nederland en België. 

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Zeer luxueuze hardhoutsoort
  • Geschikt voor terrassen, schuttingen en gevelbekleding
  • Herkenbaar door de typische kleur 

Prachtige kleur van Padouk

Padoek hardhout vlonder clips

Padoek-bomen vind je vooral in Kameroen. De kleur is koraalrood. In Frankrijk heet het niet voor niets Corail. De houtsoort Padoek verkleurt na enige tijd in een schone zwartbruine kleur om daarna langzaamaan verder te vergrijzen. De mooie vergrijzing trekt veel mensen aan. Bomen worden gemakkelijk hoger dan 40 meter. Afrormosia en Padoek zijn de enige hardhoutsoorten Padouk vergrijzingwaarbij de prachtige nerfstructuur na het verkleuren ook nog altijd mooi in de plank zichtbaar is.

Luxueuze hardhoutsoort

Almaar meer West-Europese landen ontdekken Padoek als zeer luxueuze houtsoort met veel minder werking dan het populaire bangkiraihout. Padoek is ook zeer herkenbaar, wat sjoemelen met minder hoogwaardige varianten onmogelijk maakt. Een praktijk die wel nog veel voorkomt bij bangkirai. De prijs van Padoek-hardhout is wel vele malen hoger dan die van bangkiraihardhout.

Padoek heeft dan ook veel goede eigenschappen. Het is een zeer stabiele houtsoort. Zo zijn terrasplanken van Padouk ook geschikt voor bevestiging met blinde montageclips. In het assortiment van Gadero vindt u steeds meer Padoek-tuinhout, van poorten tot planchetten en van tuinplanken tot poortpalen. Ook  rhombusprofielen voor opengevelbekleding zijn in opmars. Plaats in dat geval zwart uv-werend doek achter uw zwarte latten. 

Alternatieven voor Padoek-planken zijn onze terrasplanken in Ipé- en Mukulungu-hardhout.