Steeds populairder zijn terrasplanken van kunststof composiet. Wij verkopen WPC van topmerken als Elephant, Megawood, Resysta, Duowood, Easydeck en Terrafina met garantie zodat u zeker bent van een jarenlang doorontwikkeld product. Kortom, alleen A-merken met garantie hier te koop. Wij verkopen voor de beste prijzen holkamer en geheel massieve composiet terrasplanken in diverse kleuren lichtgrijs, antraciet grijs en bruin. Wij leveren composiet terrasplanken in heel Vlaanderen op vaste dagen per postcode. Per plank geven we het aantal jaar garantie aan. Ook zijn wij lid van BeCommerce. Zo bent u als consument zeker van levering en service.
71 producten
U wilt iets bijzonders van topkwaliteit? Ontdek onze Resysta composiet planken, made in Germany. Deze zijn oersterk, water- en vuilafstotend (dus niet snel glad), uiterst duurzaam, rotvrij, verantwoord (gemaakt van een restproduct, namelijk rijstvlieshuls) en hebben de looks van hout. Even opgelet, bij composiet terrasplanken komt de montage erg nauwkeurig. Raadpleeg altijd de handleiding die wij meesturen.
Composiet bestaat doorgaans uit circa 60% houtmeel en 40% kunststof plastic. De composiet planken voor terrassen zijn splijtvrij, kleurvast, splintervrij en rotvrij en bestand tegen insecten. WPC terrasplanken zijn bovendien gladder en daardoor eenvoudiger algvrij te houden. Heeft u een dakterras in bijvoorbeeld Antwerpen, Blankenberge, Gent of Brussel? Composiet terrasplanken met holle kamers zijn relatief licht van gewicht en daarom populair bij dakterrassen.
Maak nu kennis met het alternatief voor de traditionele hardhouten terrasplanken.
Het verschil tussen kunststof vlonderplanken en composiet vlonderplanken ligt aan de samenstelling van de vezels. Composiet vlonderplanken bestaan voor 50% uit kunststofvezels en voor 50% uit houtvezels. Bij kunststof vlonderplanken bestaat het materiaal voor 100% uit kunststof. Beide materialen zijn bijna onderhoudsvrij en hebben een lange levensduur. Maar waar een terras van kunststof vlonderplanken uitblinkt in moderne eenvoud, straalt een composiet terras een natuurlijke uitstraling uit. Dit is te danken aan de houtvezels in de planken
Wij bieden twee verschillende soorten composiet vlonderplanken aan. Namelijk massieve planken en holle planken. Voor intensief gebruik van je terras, raden wij massieve vlonderplanken aan. Deze zijn namelijk iets zwaarder en gaan doorgaans langer mee. Composiet vlonderplanken met holle kamers zijn open van binnen en zijn qua gewicht erg licht. Dit maakt ze geschikt voor licht intensief gebruik zoals bij een balkon of dakterras. Er zit ook verschil in composiet terrasplanken met holkamers.
Standaard holkamer composiet beschikt over holle rechthoekige kamers en bieden over het algemeen iets meer fundamentele sterkte en stabiliteit aan je vlonder. Dit heeft er mee te maken omdat de vierkante vormen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht. Voor holkamer composiet geldt dat deze altijd met afschot gelegd moeten worden, daar er makkelijk water kan achterblijven in de kamers. Tijdens vorst kan dit leiden tot scheuren. Composiet planken met vierkante holkamers zijn doorgaans ook iets lichter dan composiet met ronde holkamers. Standaard holkamer composiet is goedkoop en vooral goed geschikt voor minder intensief gebruik waaronder op een balkon of dakterras.
Composiet terrasplanken met ronde holkamers beschikken over kleinere ronde binnenkamers en zijn doorgaans is steviger dan standaard holkamer Deze planken zijn extra licht van gewicht waardoor ze makkelijker te plaatsen zijn. Een nadeel kan echter zijn dat het ronde ontwerp van de holtes kan leiden tot minder structurele sterkte. Ronde holkamer composiet valt onder semi-massief composiet.
Semi-massief composiet beschikt over luchtkamers (bogen). In feit bestaat de structuur uit massief composiet, maar door de bogen zijn deze lichter van gewicht doordat er minder materiaal wordt gebruikt. Door de structuur zijn semi-massieve composiet vlonderplanken sterk, maar lichter en goedkoper dan massief composiet. Het nadeel van semi-massief composiet met luchtkamers is dat deze enkel op 1 zijde te monteren zijn.
In ons uitgebreide assortiment vind je veel verschillende soorten profielen terug bij onze composiet terrasplanken. Kies voor glad geschaafde profielen als je een strak uiterlijk wilt creëren in je tuin. Met de gegroefde en geribbelde motieven creëer je juist een robuuste sfeer met je vlonder of terras.
Veel van onze vlonderplanken van bijvoorbeeld Tuindeco of Fiberdeck zijn dubbelzijdig te gebruiken. De ene kant is glad geschaafd en de andere kant heeft een houtnerf profiel. Zo kun je zelf kiezen welk profiel het beste bij je tuin past.
Composiet vlonderplanken zijn in aanschaf duurder dan houten vlonderplanken. Wij hebben een uitgebreid assortiment waardoor wij composiet vlonderplanken aanbieden in veel verschillende prijsklassen. Op de lange termijn zijn vlonderplanken van composiet goedkoper in vergelijking met houten vlonderplanken. Het lage onderhoud en de langere levensduur zorgen voor lagere kosten op lange termijn. Je bespaart ten opzichte van houten planken namelijk op het onderhoud zoals het schuren, schilderen en vervangen.
Een massieve composiet plank is vaak duurder dan een vlonderplank met holle kamers, omdat er minder composiet materiaal is gebruikt voor de vervaardiging van de vlonderplank.
Houd je composiet vlonderplanken als nieuw met eenvoudig onderhoud. Reinig regelmatig met een milde terrasreiniger(bijvoorbeeld groene zeep) en water om oppervlakkig vuil en vlekken te verwijderen. Overweeg om jaarlijks of eens in de twee jaar een sealing toe te passen op je composiet vlonderplanken om de mooie kleur en de duurzaamheid te versterken.
Maak het installeren van je terras een gemak met composiet vlonderplanken.
Begin met een goede voorbereiding: zorg voor een stabiele, vlakke ondergrond als fundering. Maak eventueel gebruik van een worteldoek boven je fundering. Het gebruik van worteldoek kan helpen om onkruidgroei te voorkomen.
Dankzij het handige kliksysteem zijn onze composiet vlonderplanken geschikt voor de beginnende klusser, maar ook voor de ervaren doe-het-zelver. Het kliksysteem maakt de installatie een stuk eenvoudiger en je levert niet in op stabiliteit.
Leg de planken met precisie, volgens de bijgeleverde montage instructies. Het gebruik van clips is aan te raden. Met clips maak je het voor jezelf een stuk eenvoudiger om een gelijkmatige tussenruimte te behouden. Clips vergemakkelijken de installatie en ze zorgen ook nog eens voor een strakke afwerking.
Tot slot is het belangrijk om goed na te denken over de afwerking. Gebruik bijvoorbeeld een randafwerking voor strakke randen. Elk detail draagt bij aan de uitstraling en duurzaamheid van je nieuwe vlonder.
Lees meer over de installatie van composiet vlonderplanken in onze blogs en video's onderaan deze pagina.