Kapur

Gadero Houtsoorten

Kapur

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Terras
  • Schutting
  • Onderbalk terras
  • Tuinpaal schutting

Herkomst:

Indonesië of Maleisië

Duurzaamheid:

Klasse 2

kleur & Textuur:

Meer kleurtinten van licht roodbruin tot donker roodbruin

Vergelijkbare houtsoorten

Kapur hout

Voor wie bangkirai te duur is, is Kapur of Kapoer een waardig alternatief. Kapur-hardhout komt uit Indonesië of Maleisië. De houtsoort is iets minder duurzaam dan bangkirai, werkt iets meer en heeft meer kleurtinten van lichtrood-bruin tot donkerrood-bruin. Kapur zie je vaak als terrasplank en soms als tuinpaal, onderbalk of schuttingplank. Kapur-hardhout is aantrekkelijk qua prijs en zeker veel beter, duurzamer en stabieler dan Keruing-hout. Kapur is wel op alle gebied van mindere kwaliteit dan populaire houtsoorten als bangkirai en Ipé. 

  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Goedkoop alternatief voor bangkirai
  • Veelzijdig te gebruiken als terras- of schuttingplank, tuinpaal of onderbalk
  • Vers Kapur heeft een typische kamfergeur bij het bewerken

Eigenschappen Kapur-hardhoutKapur hardhout dakterras

Kapur is met recht een hardhoutsoort. Daarom raden wij u aan om het hout even voor te boren als u een houten terras gaat bouwen. Kapur komt voor in een variatie aan kleuren, van lichtrood-bruin tot donkerrood-bruin. Kapur geeft soms  zwarte vlekken doordat het wat vettig is. De planken of palen kunt u gemakkelijk licht opschuren en daarna met hardhoutolie behandelen. Door het hout regelmatig te behandelen behoudt u ook langer de originele kleur. Als u deze houtsoort buiten gaat gebruiken, moet u wel roestvast bevestigingsmateriaal gebruiken, omdat dit hout looizuur bevat. Contact met metaal zorgt anders voor zwarte vlekken in het hout. 

Kapur-hout hergebruiken

Bij Gadero vinden we het belangrijk dat hout de hele groeiduur van de boom gebruikt wordt. Zo duurt het 75 jaar voordat een boom waar we Kapur-hout van maken groot genoeg is om gekapt te worden. Wij streven ernaar om hoogwaardige producten te maken die net zo lang gebruikt en weer hergebruikt kunnen worden. Daarbij hebben we wel uw hulp nodig. Vervang dus niet na een paar jaar al uw hardhouten terras en zorg ervoor dat de hardhouten planken nog hergebruikt kunnen worden, voor een schutting bijvoorbeeld. 

Bij Gadero vindt u veel producten van Kapur-hardhout, zoals terrasplanken, onderbalken en schuttingplanken. 

 

 

Uitvoeringen & toepassingen

Eigenschappen Kapur hardhout

Kapur is met recht een hardhoutsoort. Daarom raden wij u aan om het hout even voor te boren als u een vlonder of houten terras gaat bouwen. Kapur komt voor in een variatie aan kleuren, van licht roodbruin tot donker roodbruin. Kapur wil soms iets zwarte vlekken geven doordat het iets vettigs is. De planken of palen kunt u prima licht opschuren en daarna met hardhoutolie behandelen. Door het hout regelmatig te behandelen behoudt u ook langer de originele kleur. Als u deze houtsoort buiten gaat gebruiken dient u roestvast bevestigingsmateriaal te gebruiken, omdat dit een hout looizuur bevat. Contact met metaal zorgt anders voor zwarte vlekken in het hout. 

Kapur hout hergebruiken

Bij Gadero vinden we het belangrijk dat hout de hele groeiduur van de boom gebruikt wordt. Zo duurt het 75 jaar voordat een boom waar we kapur hout van maken groot genoeg is om gekapt te worden. Wij streven ernaar om hoogwaardige producten te maken die net zo lang gebruikt en weer hergebruikt kunnen worden. Daarbij hebben we wel uw hulp nodig. Vervang dus niet na een paar jaar al uw hardhouten vlonder en zorg ervoor dat de hardhouten planken nog hergebruikt kunnen worden, voor een schutting bijvoorbeeld. 

Bij Gadero vindt u veel producten van Kapur hardhout, zoals vlonderplanken, onderbalken en schuttingplanken