Mukulungu

Gadero Houtsoorten

Mukulungu

Mukulungu

Mukulungu klinkt Afrikaans en dat is het ook. Deze hardhoutsoort komt uit West-Afrika, voornamelijk uit Congo. Het is in onze contreien een nog relatief onbekende houtsoort en dat is jammer, want Mukulungu heeft veel goede kwaliteiten. Het is een zeer duurzame hardhoutsoort met een bijzondere rood tot roodbruine kleur. Het is geliefd materiaal voor vloeren, zowel binnen als buiten. Terrasplanken van Mukulungu zijn door de stabiele natuur van het hout zeer geschikt voor montage met clips. Naast terrasplanken zijn er ook palen en balken van deze houtsoort, die ook wel Afrikulu genoemd wordt, op de markt.

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Het hout heeft een prachtige rode tot roodbruine kleur.
  • Geschikt voor terrassen, hekwerk en tuinmeubels
  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Mukulungu-terrasplanken

Mukulungu is een heel duurzame hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. Een terras in Mukulungu kan dus wel 25 jaar of langer blijven liggen, zeker als ze goed geventileerd en onderhouden is. Vooral opvallend aan deze hardhoutsoort is de prachtige rood tot roodbruine kleur. Daarnaast heeft het hout donkere aders en een bijna zijdeachtige glans. Onder invloed van het zonlicht vergrijzen de planken heel mooi. Wilt u dia tegengaan? Behandel het hout dan regelmatig met hardhoutolie. Zo kunt u de natuurlijke kleur van Mukulungu langer behouden.


Mukulungu is zwaar en hard, maar wel goed te bewerken. Dat maakt het heel geschikt voor een stevig terras. Door de dichtheid van het hout nemen terrasplanken van Mukulungu weinig vocht op. Zo worden de planken minder glad en zijn ze zeer stabiel. Dat maakt Mukulungu-terrasplanken zeer geschikt voor blinde montage. Voor montage met clips is een houtsoort met vrijwel geen werking namelijk een must. Daarnaast is deze harde houtsoort zeer slijtvast, zodat uw terras ook lang mooi blijft.
 

Goede prijs

Voor mensen die op zoek zijn naar een hardhouten terrasplank met een goede prijs-kwaliteitverhouding is Mukulungu het antwoord. Hoewel deze hardhoutsoort vergelijkbaar is met Ipé, kunt u ze bij Gadero voor een goede prijs bestellen. Mukulungu is kwalitatief nog een stapje hoger dan bangkirai. Het lijkt qua kleur een beetje op Padouk, maar Padouk zit wel in een hoger segment.

Mukulungu is geschikt voor veel verschillende binnen- en buitentoepassingen. Naast terrassen worden er bijvoorbeeld ook meubels en hekwerk van gemaakt.