Cumaru hardhouten vlonderplanken vallen in het hoge segment. Cumaru doet zeker niet onder voor Bankirai hardhout en ligt qua duurzaamheid wel iets onder Ipé en Padouk. Cumaru vlonderplanken staan bekend om haar mooie vlamtekening. Deze uiterst duurzame terrasplanken leveren wij in 21 mm dikte rondom glad geschaafd en in blinde montage plank. Bij blinde bevestiging zit er een sponning in de zijkanten van de plank, hierin schuift u de clips. Wij bezorgen glad geschaafde Cumaru hardhouten planken in heel Nederland en België, ook spoedlevering is mogelijk.
3 producten
Monteer Cumaru planken altijd op onderbalken om de 40 cm hart op hart. Bestel RVS vlonderschroeven of Deckwise clips meteen mee.
Cumaru hardhout is afkomstig uit Zuid Amerika. Wij werken uitsluitend samen met importeurs die voldoen aan de EUTR regels.
Duurzaamheid: Cumaru hout heeft een uitstekende duurzaamheid en valt in duurzaamheidsklasse 1. Cumaru vlonderplanken hebben een goede weerstand tegen vuil, vocht, insectene schimmels waardoor de planken lang mee gaan, indien goed verwerkt zelfs wel 25+ jaar! Cumaru planken hebben dus een enorm lange levensduur.
Natuurlijke uitstraling: Cumaru vlonderplanken hebben een warme en aantrekkelijke uitstraling. Met Cumaru planken geef je je tuin een natuurlijke, maar strakke uitstraling.
Weersbestendigheid: Cumaru vlonderplanken zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder zware regenval, UV-straling en grote temperatuurwisselingen.
Onderhoudsvriendelijk: Cumaru vraagt over het algemeen veel minder onderhoud dan andere houtsoorten zoals bijvoorbeeld eiken of grenen.
Prijs: Cumaru vlonderplanken hebben een hoge duurzaamheid en van zeer hoge kwaliteit. Daarom vallen ze logischerwijs ook in een iets hoger prijssegment. Cumaru is echter wel een langetermijninvestering omdat het hout langer mee gaat en minder onderhoud vraagt.
Gewicht: Curmaru is hout met een hoge dichtheid, het gewicht van de planken kan daarom hoger zijn, wat het bouwen van een vlonder lastiger kan maken. Ook kan het eventueel moeilijk bewerken zijn met Cumaru hardhout. Voorboren is een absolute must. In de praktijk komen we echter weinig problemen tegen met het gewicht van Cumaru vlonderplanken.
Ondanks dat het uit Zuid-Amerika afkomstige Cumaru hardhout onderhoudsarm is, raden wij aan om minimaal de volgende stappen te ondernemen bij je vlonder van Cumaru hout.
Veeg regelmatig, minstens eens in de twee weken oppervlakkig vuil van je vlonder zodat dit niet gaat hechten aan het hout. Het is niet per se noodzakelijk, maar je kunt overwegen om jaarlijks of om het jaar je vlonder te behandelen met speciale hardhoutolie. Hiermee bescherm je je vlonderplanken en vertraag je het vergrijzingsproces. Je kunt het vergrijzingsproces ook vertragen door je planken goed schaven. We raden het echter af om dit te vaak te doen omdat dit de beschermlaag van je Cumaru hardhout planken kan aantasten. Zorg voor voldoende ventilatie onder je vlonder om het vochtgehalte beter te kunnen reguleren en om de kans op houtaantastende schimmels te verkleinen. Lees onze tips voor vlonders om hier meer over te weten te komen. Voer ook minstens elk jaar een grondige inspectie uit op eventuele beschadigingen, losse schroeven, losse planken etc. en repareer onmiddellijk om grotere schade te voorkomen.
Bij Gadero kun je Cumaru vlonderplanken in verschillende afmetingen bestellen. Wel bestel je bij Gadero altijd de kwalitatief beste rode variant van Cumaru planken. Bijvoorbeeld in 21, 25 en 28 mm dikte. De meeste Cumaru vlonderplanken bij Gadero hebben twee bruikbare zijden: een glad geschaafd oppervlak en één met ribbels. Voor het gebruik van een vlonder raden wij altijd aan om het glad geschaafde oppervlak boven te leggen. Dit omdat vuil en vocht makkelijker in de ribbels komt en het moeilijker is om het vuil en vocht hieruit te halen. Daarom zullen vlonderplanken met de ribbel zijde aan de bovenkant sneller glad worden. Daarom adviseren wij bij Gadero altijd: glad geschaafde zijde altijd aan de bovenkant.
De prijsklasse van Cumaru vlonderplanken kan variëren. Over het algemeen kun je bij Cumaru vlonderplanken uitgaan van een prijsklasse van ongeveer tussen de 60 en 120 euro per vierkante meter. Dit is echter een inschatting en geen keiharde waarheid. De variatie van de prijsklasse van Cumaru hout wordt veroorzaakt door onder andere: de afmetingen, de herkomst(Zuid-Amerika), marktomstandigheden en de afwerking.