Niet alleen een mooi interieur is belangrijk, maar ook een luxe uitstraling van uw gevel. Uw gevel is tenslotte het visitekaartje van uw woning. Maar kiest u dan voor een open of gesloten gevel?
Benieuwd naar de voor en nadelen van open en dichte gevels? Lees dan verder en ontdek wat een open of dichte gevel zo uniek maakt.
Ga voor een moderne open gevel met een dynamisch design. Bij een open gevel hebben de gevelplanken afstand waardoor de gevel een luxe en open uitstraling krijgt.
Houd bij het monteren van uw open gevel voldoende afstand tussen de planken voor een optimale ventilatie. De geadviseerde onderliggende afstand is 7 tot 10 mm. Zorg ervoor dat de gevelplanken circa 30 cm van de grond af bevestigd worden. U kunt ook een mooi muurtje maken van bakstenen of beton, zodat opspattend water en vuil niet op de gevelbekleding terecht komt.
Een open gevel heeft een achterconstructie nodig om goed te kunnen ventileren. Werk uw onderliggende structuur fraai af met zwart folie en zwart regelwerk zodat het achterwerk niet zichtbaar is. Bij een open gevel is het aan te raden om als eerste een waterkerende dampdoorlatende folie te plaatsen die ook UV-bestendig is. Vervolgens kunt u de ventilatielatten monteren.
Voordelen van een open gevel:
Gaat langer mee dan een gesloten gevel
Speels en modern design
Nadeel van een open gevel:
Er kan vuil in de gevel gaan zitten
Wij hebben een aantal gevelprofielen voor u op een rijtje gezet waarmee u een luxe open gevel maakt. Maak een unieke gevel met duurzaam Thermisch gemodificeerd Fraké. Door verschillende maten af te wisselen maakt u een opvallende gevel waar u niet op uitgekeken raakt. Met Rhombus Padoek hardhout maakt u een duurzame en bijzondere open gevel. Het hout valt op door zijn bijzondere rode kleur. Daarnaast is het hardhout een van de duurzaamste houtsoorten ter wereld. U kunt ook kiezen voor een duurzame kunststof gevel met de massief composiet planken van Easydeck.
U kunt er ook voor kiezen om een moderne strakke gesloten gevel te maken. Bij een gesloten gevel worden de planken aaneengesloten bevestigd of overlappen de latten elkaar. Met een gesloten gevel maakt u een mooi onderscheidt tussen raam en gevel. Met dit mooie dichte systeem heeft u geen last van vuil in uw gevel.
Bij een gesloten gevel is het belangrijk dat de ventilatie aan de achterkant van de gevel goed is. Dit bevordert de levensduur van uw gevel, zodat u hier nog lang van kunt genieten. Denk goed na over de benodigde bouwfolies bij het monteren van uw dichte gevel. Kiest u ervoor om een houten gevel te plaatsen? Houdt er dan rekening mee dat het hout kan werken door minimaal 2 cm afstand te houden van uw dakranden.
Voordelen van een gesloten gevel:
Geen last van vuil / spinnen in uw gevel
Mooie strakke afwerking
Nadelen van een gesloten gevel:
Kans op vocht achter de gevelbekleding (minder goede ventilatie)
Bent u van plan om een moderne gesloten gevel te maken? Wij hebben een aantal unieke gevelprofielen voor u op een rijtje gezet. Maak een levendige gesloten gevel van thermisch gemodificeerd Fraké met unieke triple blokprofiel. Met Bankirai hardhouten gevelprofielen maakt u een schitterende houten gesloten gevel. Wilt u graag een onderhoudsvrije gevel? Kies dan voor composiet rabatdelen gemaakt van duurzaam kunststof.
Met een open gevel creëert u een unieke en dynamische gevel die lang mee gaat. Of maak een strakke en moderne gesloten gevel waar vuil achter uw gevel geen kans maakt.
Ga voor een duurzame en onderhoudsvrije composiet gevel. Of ga voor een warme uitstraling met onze hardhouten of thermisch gemodificeerd gevelbekleding. Bekijk ons complete assortiment gevelbekleding voor alle mogelijkheden.