Blokhut Dora met overkapping 500 x 300 x 217 cm Geïmpregneerd Wanddikte 28 mm - Populairste Tuindeco tuinhuis!

Productnummer: DE11197

Nergens voorradig, reserveer bij ons als eerste. Levertijd 8-10 weken.

€ 1.514,45 per stuk
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Dakgootset
Dakgootset
Kit voor dakbedekking
Kit voor dakbedekking
Funderingsbalken met afwatering
Funderingsbalken met afwatering
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Wanden
Wanden
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Daktrim
Daktrim
Extra Achter- en zijwanden
Extra Achter- en zijwanden
Dakbedekking plat dak (VERPLICHT MEEBESTELLEN)
Dakbedekking plat dak (VERPLICHT MEEBESTELLEN)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Beglazingskit
Samenstelling Sluiten
 • € 1.514,45 Standaardproduct Blokhut Dora met overkapping 500 x 300 x 217 cm Geïmpregneerd Wanddikte 28 mm - Populairste Tuindeco tuinhuis!
 • € 0,00 Extra opties bekijk opties
 • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Dora met overkapping 500 x 300 x 217 cm Geïmpregneerd Wanddikte 28 mm - Populairste Tuindeco tuinhuis!

 • Standaard Geïmpregneerd
 • 28 mm dikke profielen
 • Standaard geleverd met Dakleer (26,5 m2)
 • Kan ook gespiegeld opgebouwd worden (dakaanbouw zowel links als rechts)
 • Relatief laag aan achterzijde, bestel extra wandlaag mee voor meer hoogte
 • Starterset niet inbegrepen; bij dakleer essentieel, dus meebestellen.

Blokhut Dora met overkapping 500 x 300 x 217 cm Geïmpregneerd Wanddikte 28 mm - Populairste Tuindeco tuinhuis!

U zoekt een populair tuinhuisje van het merk Tuindeco? U wilt een berging en een overkapping in 1? U zoekt een tuinhuis met overkapping voor een lage prijs die reeds behandeld is? Ontdek dan Blokhut Dora. Wij kunnen deze reeds geïmpregneerde blokhut met luifel bovendien snel bij u bezorgen.

Blokhut Dora is standaard geimpregneerd en beschikt over een basis berging en overkapping, de perfecte combinatie voor het opbergen van o.a. tuingereedschap en het plaatsen van een loungeset. Deze overkapping ca 5x3 meter Dora geïmpregneerd is uniek omdat deze overkapping van 5x3 meter met berging of blokhut met luifel, het is maar hoe u het noemt, standaard al onder hoge druk geïmpregneerd is. U hoeft dus niet 3-4 weken te wachten of een behandelde blokhut met overkapping. Wij leveren deze reeds geïmpregneerde blokhut met luifel model Dora binnen een week bij u thuis voor een hele lage prijs. U begrijpt dan ook dat blokhut Dora met zijluifel tot onze hardlopers behoort. 

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Dora met overkapping kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen

Als u een standaard geïmpregneerde tuinhuis bij ons besteld, dan hoeft u niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante beits. Wij adviseren de blokhut te beitsen met Embadecor Transparante Beits. U heeft 5 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

Zelf uw blokhut in de grondverf zetten? Kies dan voor Embalan Isoleer (1 laag) zodat u zelf de grondlaag aan kunt brengen. Een grondlaag dient u vervolgens nog 2 a 3 keer af te lakken met de speciaal ontwikkelde Embalan dekkende verf, voor het bereiken van de juiste laagdikte (van binnen en van buiten). Embalan Dekkende Verf is een dekkende, zijdeglans en waterverdunbare verf. U heeft 5 potten Embalan nodig van a 2,5 liter. Bij voorkeur de mes en groef vooraf aflakken voordat u begint met het opbouwen van blokhut Dora. Let op! Voor het aanbrengen van Embalan Dekkende Verf dient u ook Embalan Isoleer mee te bestellen.

Afmeting

De totale grootte is 5 meter breed bij 3 meter diep, bekijk de afbeeldingen voor een schetsfoto. Door de breedte van 300 centimeter, de diepte van 300 centimeter en de hoogte van 210 centimeter is deze blokhut ideaal te gebruiken als opberging voor bijvoorbeeld tuinmeubelen of tuingereedschap. Het luifel gedeelte is 200 cm breed bij 300 cm diep. De wanddikte van deze blokhut is 28 millimeter. Het raam in de deuren is van echt glas (enkel). De funderingsmaat is 480x280 cm. De deurmaat inclusief kozijn is 162x188 cm. De rechte staander is 7x7 cm dik. De oppervlakte van deze blokhut is 13,4 m².

Deuren 1 (162x188)

De hoogte aan de voorzijde is 210 cm en de achterzijde is 190 cm. Het dak loopt dus schuin af naar achteren. Door uw blokhutoverkapping op betonbanden en betonpoeren te plaatsen kunt u de hoogte iets verhogen. 

Dakbedekking

Blokhut Dora wordt standaard geleverd met 26,5 m2 dakleer. Als extra optie kunt u duurzamere vormen van dakbedekking meebestellen (aanbevolen). Kijk bij de extra opties wanneer u Easyroofing zelfklevende dakfolie (zelf eenvoudig aan te brengen of EPDM rubberfolie (zeer duurzaam) wilt meebestellen (meerprijs).

Voor het afvoeren van hemelwater van het licht hellende platte dak kunt u tevens complete dakgootset meebestellen. Kijk bij de extra opties wanneer u een dakgootset kunststof 100mm in de kleur Antraciet ofwel een dakgootset in vuurverzinkt 125mm mee wilt bestellen.

Kiest u voor de standaard optie dakleer? Bestel dan een starterset mee.

Fundering

Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levernsduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 cm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergrond met 6x6 cm piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constuctiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet; deze funderingsbalken steken ongeveer 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen. Gaat u deze blokhut bouwen op vlonderplanken, kies dan bij voorkeur onze 25x145 mm bankirai terrasplanken. Deze zijn sterk en gaan langer mee dan uw blokhut zelf. Ook kunt u kiezen uit andere hardhoutsoorten, wel minimaal 25 mm dik is ons advies.

Inbegrepen

Bij blokhut met overkapping Dora bevatten standaard bij de levering:

 • 26.5 m2 dakleer
 • Bevestigingsmateriaal
 • Bouwtekening
 • Groen geïmpregneerd
 • 28 mm dikke profielen

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Standaard bij blokhut Dora

Deze blokhut Dora met wanden van 28mm wordt standaard geleverd met een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren stevig te monteren. Zo is uw blokhut veilig afgesloten.

Blokhut Dora wordt exclusief houten vloer geleverd. Kijk bij de extra opties wanneer een op maat vloer voor in de basis berging wilt meebestellen (geimpregneerd of onbehandeld). 

Noord Europees vurenhout

Deze blokhut met overkapping is vervaardigd uit Noord Europees vurenhout. In Noord Europa is het kouder waardoor de bomen trager groeien. Hierdoor hebben de bomen fijnere groeiringen, dit uit zich in steviger hout van een hogere kwaliteit dan de rest van het Europese Vuren. 

Extra wand

Wilt u blokhut Dora graag dicht maken? Dat is vanaf nu mogelijk bij Gadero. Kies bij extra opties voor 1 extra zijwand en maak blokhut Dora dicht. Zo bent u beschermd tegen weer en wind en bovendien creëert u zo meer privacy. De wand wordt gemonteerd middels een dubbele u-lijst en is gemaakt van blokhutprofielplanken.

Dit product valt onder de categorie: Blokhut 5x3, Overkapping 5x3

Liever een maatwerk overkapping plaatsen? Bekijk onze klustips overkapping bouwen met stappenplannen en 3d-tekeningen. Ook handig voor een terrasoverkapping op maat is onze rekentool. Maak hiermee een overdekte veranda of overkapping van Lariks Douglas palen of Eiken houten staanders met balken, wanden en vellingdelen of plaatmateriaal. Voeg tevens dakbedekking toe.

Montage blokhut Dora

U heeft gekozen voor deze blokhut Dora, maar heeft geen mogelijkheid deze zelf te plaatsen. Maak dan gebruik van onze montage service. Vul het aanmeldingsformulier in en u ontvangt een prijs op maat voor de montage.

Wilt u liever zelf een blokhut op maat maken? Bekijk onze blokhutplanken!

Vragen? Lees hier alle details en vragen over blokhutten.


Vragen & antwoorden over dit product

Zijn de blokhutten model "Blokhut Dora Geïmpregneerd 300 x 500 x 217 cm incl. Dakleer" ook in spiegelbeeld te verkrijgen? en hoelang is de behandeling geldig vooraleer terug moet behandeld worden?

Tuinhuis Dora kan gespiegeld worden opgebouwd. Om de levensduur van het tuinhuis te verlengen adviseren we deze na ongeveer een halfjaar te beitsen. 

Is de dakbedekking zelfklevend of eerder de standaard roofingset?

Het dakleer is niet zelfklevend en dient te worden behandeld met kit voor plaatsing.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Meest verkocht Blokhut Dora Geimpregneerd Blokhut Dora met overkapping 300 x 500 x 217 Geïmpregneerd Wanddikte 28 mm - Populairste Tuindeco tuinhuis! Ruim op voorraad
€ 1.514,45 per stuk incl. btw