Terras van betontegels aanleggen

Terrastegels leggen (tips)

Droomt u van een prachtig terras van betontegels? In deze video geeft Ronny u handige tips voor het aanleggen van een terras van betontegels. In dit voorbeeld maken wij gebruik van ophoogzand. Meestal is het advies om menggranulaat te gebruiken.

Wanneer menggranulaat gebruiken?

Wij raden aan om menggranulaat te gebruiken bij opritten, zachte veengrond en reeds aangelegde beschoeiingen. U dient 10 tot 15 centimeter zand bovenop een bed van menggranulaat á 30 tot 40 centimeter te leggen. Uiteraard brengt u de menggranulaat laag voor laag aan en verdicht u het met een extra zware trilplaat. 

Terras van betontegels aanleggen

60 x 60 tegels leggen tuin

In deze video plaatsen wij 60 x 60 x 4 centimeter tegels. Wij raden aan om voor het verplaatsen van de tegels, een tegeldonkey te huren. Een dergelijke tegeldonkey huurt u bij de betere bouwmarkt of doe-het-zelf zaak.

De 60 x 60 betontegels beschikken over een coating die ervoor zorgt dat de warme bruine kleur behouden blijft. De speciale toevoeging aan het betonmengsel van deze tuintegel zorgt er voor dat deze bruine tuintegels minder vocht en vuil opnemen. Dit type betontegel voor buiten is niet dik genoeg voor uw oprit. Kies hier minimaal 6 cm dikke tegels voor.

Terras van betontegels aanleggen

Terras aanleggen tips

Zoals eerder vermeld hebben wij 4 centimeter dikte stenen gebruikt, welke niet geschikt zijn voor de oprit. Wij benadrukken uw oprit te leggen met stenen van minimaal 6 cm dikte. Voor dit terras hebben wij 6 x 20 cm opsluitbanden gebruikt. 

Beoordeel tijdens het uitpakken de tegels zorgvuldig voordat u ze definitief gaat verwerken. Leg tegels met een scheur in de toplaag of waarbij er hoekjes uit zijn, even aan de kant. Zo kunt u deze betontegels aan het eind nog slijpen en gebruiken. Professionele slijpmachines huurt u bij de betere doe-het-zelf zaken.

Vergeet niet om uw veiligheid te denken. Wij adviseren om oog- en gehoorbescherming te gebruiken. Denk ook om uw schoeisel, schoenen met stalen neus is een echte aanrader.

Terras van betontegels aanleggen

Benodigde gereedschappen terras van betontegels

 • Scherp + kruiwagen
 • Trilplaat
 • (Egaliseer)hark
 • Veiligheidsschoeisel + oorkleppen + veiligheidsbril
 • Lange waterpas/bouwlaser
 • Grote haakse hoek
 • Tegeldonkey
 • Rubberen mat/deurmat
 • Slijpmachines
 • Emmer met water
 • Hamer met kromming
 • Voegmiddel
 • Rubberen hamer

Terras van betontegels aanleggen

Kunt u nog meer handige tips gebruiken voor het aanleggen van een terras? Bekijk onderstaande video.


Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, nieuws en meer over houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meerpinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enzblog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram

twitter gadero Volg ons op twitter voor het laatste nieuws