Logo Gadero
service
Gadero TV

Kunstgras leggen - Gadero TV

Gadero logo
Geschreven doorGerjan
Geplaatst13/04/2021

Ons kunstgras is eenvoudig zelf te leggen wanneer u onderstaande werkwijze aanhoudt. Bij grote oppervlaken met veel hoeken en naden raden wij echter aan om een specialist in te schakelen. 

LET OP: De ondergrond moet circa 1,5cm lager liggen dan de kantopsluiting. Wanneer het kunstgras aansluit op een andere grondsoort moet het 2cm daar bovenuit komen.

Benodigdheden:

  • Hark of lat

  • Lichte wals of trilplaat

  • Stanleymes

  • Tape of lijm

  • Bezem of borstelmachine

Kunstgras leggen - Gadero TV
play video

Doe het zelf video - Kunstgras leggen

play video

Handige informatie vooraf

Het is niet strikt noodzakelijk om Mook Gras Art kunstgras in te zanden. Wij raden dit echter zeker aan! Kunstgras kan door verschillende weersinvloeden krimpen en uitzetten en door het inzanden voorkomt u verschuivingen. 

Bij gebruik van kunstgras gaan sommige soorten platliggen. Dit is afhankelijk van de intensiteit waarmee het kunstgras gebruikt wordt. Extra opborstelen met een harde borstel of bezem helpt. Nog beter is een borstelmachine. 

Gebruik voor het snijden van kunstgras een nieuw en scherp stanleymes. Voor de gemiddelde tuin gebruiken wij zo 6 a 7 nieuwe mesjes. Voor het verbinden van kunstgras matten kunt u plaktape, lasband of componenten lijm gebruiken.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

asset
Klustip
Keramische terrastegels leggenBekijk onderstaande doe het zelf video voor het leggen van keramische terrastegels van 2 cm dikte (meest verkocht). Ook het voegen van keramische tuintegels komt aan bod.
asset
Klustip
Abbeystones leggenLees in onderstaand plan hoe u Abbeystones eenvoudig kunt leggen. Abbeystones zijn prachtige stenen die vanwege hun stoere uiterlijk voor een authentieke oprit of terras zorgen. Wilt u een terras leggen met Abbeystones? Lees dan zeker verder. De Abbeystones zijn verkrijgbaar in verschillende maten: 20 x 20 cm, 20 x 30 cm, en 30 x 40 cm met een dikte van 5 cm (uitsluitend voor terras) of 6 cm (ook voor oprit). De Abbeystones zijn zeer geschikt om in wildverband te leggen, daardoor verspringen zowel de horizontale als de verticale lijnen.
asset
Klustip
Cortenstaal kantopsluiting plaatsenEen cortenstaal kantopsluiting is helemaal in. Dergelijke roest kleurige borderranden zijn duurzaam, fraai van kleur en zowel recht als flexibel (rond) te plaatsen. Op deze pagina geven we handige tips voor het plaatsen van kantopsluitingen van corsten staal. Let op, als u cortenstaal borderranden koopt zijn deze donkergrijs van kleur, na circa 6 weken in de buitenlucht krijgen deze pas die unieke roestkleur. Pas op, Cortenstaal is heel iets anders dan gewoon staal! Gewoon staal zal binnen enkele jaren vergaan, Cortenstaal heeft door de speciale behandeling wel een zeer lange levensduur.
asset
Klustip
Border met Grind en Split aanleggenWilt u graag een border of een looppad aanleggen van grind of split ? Doe dat dan meteen goed en lees onze klustips. Voor borders wordt er vaak grind (ronde vorm) of split (hoekige vorm) van 16-32 mm dik gebruikt. Ook 8-16 mm is mogelijk om tuinborders te vullen. Wilt u eerder een border van keien, dan is 32-56 mm een optie.  Volg het stappenplan hieronder bij het aanleggen van uw borders met grind en split en kom niet voor verrassingen te staan!