Logo Gadero
inspiratieservice
Klustip

Keramische terrastegels leggen

Gadero logo
Geschreven doorGerjan
Geplaatst12/04/2019

Bekijk onderstaande doe het zelf video voor het leggen van keramische terrastegels van 2 cm dikte (meest verkocht). Ook het voegen van keramische tuintegels komt aan bod.

keramische tegels effen print
Complex

A. Keramische terrastegels leggen 1 cm dikte

Deze dient u te verlijmen op beton. Dit wordt nauwelijks nog gedaan bij het buiten leggen van keramiek tegels.

B. Keramische terrastegels leggen 2 cm dikte

Dit is de meest populaire manier van keramiek buitentegels plaatsen. 

  1. U kunt gebruik maken van 8 cm stabilisatie zand met daarop een laag van 1 cm gewoon straatzand. Deze laatste laag vergemakkelijkt het afrijden namelijk enorm.

  2. U kunt gewoon straatzand mengen met cement ofwel Trascement zodat u zelf stabilisatiezand creëert (25 kg per 5 m2). 

Dit zandbed moet liggen op een stevige ondergrond die bij voorkeur bestaat uit een laag puin van circa 20 cm. Deze puinlaag is tevens waterdoorlatend wat erg belangrijk is. 

Na het aanleggen en aantrillen van het zandbed kunt u beginnen met het leggen van de tegels. Doe dit altijd met tegel kruisjes zodat de voegen van de tegels overal even breed zijn. Ook moet u ervoor zorgen dat uw terras een afschot heeft. Dit betekent dat de tegels per meter 1 cm lager gelegd moeten worden. Dit afschot zorgt ervoor dat het water van uw terras afloopt. 

Na het leggen van de tegels moet u de tegels met een rubberen hamer voorzichtig aankloppen zodat ze nog steviger komen te liggen. Na het aankloppen kunt u het terras voorzichtig met een tuinslang schoonspuiten totdat er geen vuil meer op de tegels ligt. Wanneer het terras helemaal schoon is, kunt u beginnen met het voegen. Kijk voor het voegen altijd naar de gebruiksaanwijzing die op het voegmiddel staat. 

C. Keramische terrastegels van 4 cm dikte leggen.

Deze zogenaamde Quite light tegels legt u gewoon op een zandbed met 15 mm afloop voor de afwatering. 

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gerelateerde klustips van Gadero