Logo Gadero
service
Gadero TV

Lariks Douglas prieel Kos bouwen

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst14/12/2021

​In deze Gadero TV laten we de opbouw van het prieel Kos zien. Dit doen we op ons showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

  • Vlinderboor

  • Boortje

  • Accuboor

  • Bouwhaak

Lariks Douglas prieel Kos bouwen
play video

Wat is een prieel?

Onder een prieel verstaan wij een open en gezellig tuinpaviljoen met een piramidedak. Deze staat meestal centraal of achterin de tuin. Een voordeel van een prieel is, is dat u beschut zit en toch kan genieten van de tuin waar u middenin zit. Zo ervaart u tegelijk een binnen- en buitengevoel. 

Het prieel die in aflevering #242 wordt opgebouwd is de houten prieel Kos Lariks Douglas 338 x 338 cm geschaafd. Dit prieel wordt als kant-en-klaar bouwpakket geleverd. Dat betekent dat er geen onderdelen op maat gezaagd moeten worden. De staanders en de dakbalken zijn al ingekeept en de schoren en de dakplanken zijn al schuin gezaagd. Het grote voordeel hiervan is dat u veel tijdwinst maakt.

Houten prieeltje voor in de tuin Lariks Douglas

Fundering voor een prieel

In deze aflevering kiest Quinten ervoor om de prieel op betonpoeren te plaatsen. Naast betonpoeren kunt u ook kiezen om de prieel op paalvoeten of paalhouders te plaatsen. Als uw voorkeur uitgaat naar paalhouders raden wij u aan om de onderkant van de paal te behandelen met teer. Hierdoor zal de paal langer meegaan. Een andere optie is een instortanker. Dit product wordt als extra optie bij het prieel aangeboden en is vergelijkbaar met een betonpoer.

Lariks Douglas Prieel met wanden voor in de tuin

Wat kost een houten prieel?

In ons assortiment hebben wij diverse soorten priëlen in verschillende afmetingen. Een prefab prieel kost tussen de €440,- en €3300,-. Laat u inspireren door ons assortiment prefab priëlen. Wilt u graag zelf een prieel samenstellen? Bekijk onze klustip ‘houten prieel maken’ voor meer informatie.

Prieel opbouw montage

Materialen en gereedschappen voor een prieel

Materialen

Alternatieven voor een prieel

In deze aflevering heeft Quinten gekozen voor hexagonaal rode dakshingles. Deze dakshingles zijn ook verkrijgbaar in het groen en zwart. Naast hexagonaal is het ook mogelijk om dakshingles in een ander motief te bestellen, namelijk beverstaart en recht. Gaat uw voorkeur uit naar een grote of kleinere prieel? Ons assortiment bevat verschillende afmetingen priëlen.

Prieel Lariks Douglas hout

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

asset
Klustip
Houten Prieel makenEen houten prieel is een overkapping met een piramidevormig dak. Meestal staat een houten prieel achteraan in de tuin. Wilt u zelf een houten prieel maken van lariks-douglas of geïmpregneerd hout? Lees in ons stappenplan handige doe-het-zelftips voor de bouw van een houten tuinprieel met puntdak. Voor een overkapping met plat dak hebben wij een ander stappenplan. Benodigdheden: Winkelhaak Houtbouw schroeven Waterpas Accuboormachine Schuurmachine Cirkelzaag
asset
Klustip
Betonpoer plaatsenWil u graag een terrasoverkapping maken? Dan heeft u ook betonpoeren nodig. Wij leggen u graag uit hoe u deze poeren het best kunt plaatsen. Bekijk het stappenplan en ga aan de slag! Benodigdheden:  Schop  (Lange) waterpas  Centimeterband  Water  Vlinderboor 20/22 mm  Potlood
asset
Klustip
Overkapping bouwen in larikshoutLees onderstaand hoe u zelf een overkapping van lariks douglas hout kan maken. Lariks douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3-4 (levensduur 7-15 jaar) en wordt voor allerlei houtbouw projecten gebruikt. Wel is het een must het lariks douglas hout boven het maaiveld te monteren om de levensduur te verlengen. Zo kan het altijd weer droogwaaien. Het lariks douglas hout heeft een warme uitstraling en is juist daarom populair bij zelf overkappingen en buitenverblijven maken. De prijs van bezaagd lariks douglas is verder zeer betaalbaar, glad geschaafd liggen de prijzen iets hoger. Benodigdheden: Lange waterpas Uitzettouw Haakse hoek Accuboormachine Afkortzaag
asset
Klustip
Veranda MakenEen veranda zorgt voor een vakantiegevoel in uw eigen achtertuin. Wilt u zelf een houten verandaterras maken of een kant-en-klare veranda-overkapping in elkaar timmeren? Lees dan hier ons stappenplan om zelf veranda's te bouwen. U kunt uiteraard al uw verandahout en bevestigingsmateriaal bestellen in onze webshop. Ook staan wij u graag bij met advies en het berekenen van de hoeveelheid materiaal die u nodig hebt. Benodigdheden: Huishoudtrap Waterpas Accuboormachine Spade Grondboor Draadtang Handzaag Uitzet touw met potlood Lijmtang Paalhamer Werkhandschoenen Rolmaat