Logo Gadero
service
Klustip

Betonpoer plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst30/03/2021

Wil u graag een terrasoverkapping maken? Dan heeft u ook betonpoeren nodig. Wij leggen u graag uit hoe u deze poeren het best kunt plaatsen. Bekijk het stappenplan en ga aan de slag!

Benodigdheden:

  •  Schop 

  • (Lange) waterpas 

  • Centimeterband 

  • Water 

  • Vlinderboor 20/22 mm 

  • Potlood

Prefab Betonnen poeren
30 minuten voorbereiden
1 uur klussen
€100 - €300
Heel eenvoudig
1
Het graven van een gat

Het is belangrijk dat de betonpoeren nog circa 10 cm boven de grond uitsteken wanneer u ze gaat plaatsen. Zo blijven de houten palen namelijk vrij van vocht en vuil. Wanneer u dus een betonpoer heeft van 50 cm, maakt u het gat 40 cm diep. 

2
Verstelbaar plaatje monteren

Voordat u de betonpoeren gaat plaatsen is het van belang om eerst het verstelbare plaatje te monteren aan de onderkant van uw houten palen. Zo kunt u na het plaatsen van de poeren namelijk de palen gelijk vastdraaien. Bestel daarom ook bevestigingsmaterialen mee. Ons advies is om te kiezen voor hoogteverstellers van verzinkt staal omdat dit sterker is dan RVS. Bepaal het midden van de palen door middel van een diagonale lijn. Boor daarna het midden met een vlinderboor van 20/22 mm. Kies voor houtdraadbouten om de verstel plaatjes vast te zetten. 

3
Het plaatsen van de betonpoer

U kunt uw betonpoeren plaatsen op kleigrond, maar het kan ook mogelijk zijn om de poeren in veengrond te plaatsen. Wanneer u de poeren plaatst in veengrond, is het een aanrader om eerst een stoeptegel te leggen om zo wegzakking te voorkomen. Daarna kunt u de betonpoer aanvullen met snelcement voor de stevigheid. 

4
Paal plaatsen op de betonpoer

Wanneer u de betonpoer vast heeft gezet en hij stevig staat, kunt u de paal plaatsen. Monteer uw draadeind altijd eerst aan uw paal. Draai vervolgens de paal met hoogteversnelling met de draadeind vast in uw poer. Zet uw staander tijdelijk met 2 panlatten goed vast zodat u uw draadeind niet beschadigd! 

play video

In onderstaande afbeelding is kort stap voor stap te zien hoe u het best de betonpoeren kunt plaatsen. Leg eventueel een stoeptegel van 30x30 cm onder uw betonpoer zodat deze nog steviger staat. Hanteer per betonpoer 1 zak snelcement van 25 kg. 

betonpoer plaatsen

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Bekijk ons volledige assortiment betonpoeren. Wij hebben verstelbare, prefab poeren met draadeind in wit-grijs en antraciet beton kleur. Lees ook ons populaire stappenplan overkapping bouwen van lariks douglas hout als toevoeging op deze klustip. 

Gerelateerde klustips van Gadero

asset
Klustip
Carport BouwenHier leest u hoe u zelf houten carport bouwt van 3,20 op 5,30 meter (voor 1 auto). Benodigdheden: Accuboor met Torxbit Haakse hoek of winkelhaak Tuinschep Waterpas Potlood met uitzet-touw Hamer Houtzaag Rolmaat (tenminste 5 meter) Tuintrap of ladder
asset
Klustip
Overkapping bouwen in larikshoutLees onderstaand hoe u zelf een overkapping van lariks douglas hout kan maken. Lariks douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3-4 (levensduur 7-15 jaar) en wordt voor allerlei houtbouw projecten gebruikt. Wel is het een must het lariks douglas hout boven het maaiveld te monteren om de levensduur te verlengen. Zo kan het altijd weer droogwaaien. Het lariks douglas hout heeft een warme uitstraling en is juist daarom populair bij zelf overkappingen en buitenverblijven maken. De prijs van bezaagd lariks douglas is verder zeer betaalbaar, glad geschaafd liggen de prijzen iets hoger. Benodigdheden: Lange waterpas Uitzettouw Haakse hoek Accuboormachine Afkortzaag
asset
Klustip
Polycarbonaatplaten bevestigenWilt u bij uw aanbouwveranda aan uw woning of bij uw terrasoverkapping werken met doorschijnende polycarbonaatplaten? Lees dan in ons handig stappenplan hoe u onze hoogwaardige polycarbonaatconstructie zelf kunt plaatsen. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van een overkapping in lariks-douglashout aan de achtergevel van de woning gemonteerd op een frame in dezelfde houtsoort. Benodigdheden: Accuboormachine Handzaag Centimeterband Potlood Ladder Waterpas Schop
asset
Klustip
Zelf afdakje makenOnderstaande stappenplan gaat in op het zelf maken van een haardhout berging of houten afdakje naast een muur of wand. Een afdak kan bijvoorbeeld worden gebruikt om uw haardhout droog te bewaren of uw fietsen / kinderspeelgoed weg te zetten. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van een rechthoekig afdak van drie meter lang en één meter breed. Populair is een terrasafdak maken van lariks douglas hout, kijk daarvoor ons grote aanbod lariks douglas timmerhout. Benodigdheden: 1 doos Torx schroeven verzinkt 4 x 50 mm lang; 1 bithouder met torx bit; 1 doos spijkers met dikke kunststof kop (golfplaat spijkers); Waterpas; Timmermanspotlood; Accuboormachine; Handzaag.