Logo Gadero
service
Gadero TV

#53 Hekwerk en palen van kastanjehout

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst28/02/2018

Kastanjehout staat in aflevering 53 van Gadero TV centraal. Het is de houtsoort van de toekomst! Kastanjehout komt voornamelijk uit Frankrijk en Engeland. Deze houtsoort is erg duurzaam en is onbehandeld goed te gebruiken. Er zijn twee soorten kastanje: Engels- en Frans kastanje. Franse kastanje is wat duurzamer en heeft wat rechtere spijlen dan Engels kastanje. 

#53 Hekwerk en palen van kastanjehout
play video

Van kastanjehout is gemakkelijk een hekwerk te maken. Wat goed te gebruiken is voor een omheining van een erf of voor vee. Bij het aantal draden van een hek wordt er gekeken naar de hoogte van het hekwerk. Het aantal draden in een hekwerk zijn er in 2, 3 en 4. De spijlafstand kan verschillen, sommige hekken hebben een spijlafstand van 4 cm, maar er zijn er ook van 8 cm. Bij het plaatsen van deze hekken, is het beste om één paal om de anderhalve meter te hanteren.

Kastanjepalen hebben een grillige vorm en zijn zeer duurzaam. De palen zijn perfect te gebruiken in combinatie met kastanjehekken, maar ook om een wand van palen van te maken. De palen zijn gepunt, ontschorst en zijn in vele maten verkrijgbaar.

Halfrond kastanjehout heeft één platte zijde en één ronde zijde. Deze palen hebben ook weer een grillige vorm en valt ook een mooi hek van te maken. De palen zijn te monteren aan ronde of vierkante palen.