Logo Gadero
service
Gadero TV

Overkapping Odense XXL Type 5 opbouwen

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst24/08/2022

In deze Gadero TV laten we u zien hoe we de Overkapping Odense XXL Type 5 opbouwen. Meer weten over de opbouw van deze overkapping? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

 • Schroeven

 • Bouten

 • Meetlint

 • Waterpas

 • Boormachine

1
Betonpoeren plaatsen

In dit voorbeeld maken we een houten prieel van Lariks Douglas. Daarvoor is het noodzaak uw Lariks Douglas staanders vrij van de grond te monteren. Dit kan met onze zogenaamde betonpoeren. Graaf gaten van circa 40 cm diep, plaats op de bodem een stoeptegel van 30x30 cm. Vul de rest aan met snelcement. Naast Lariks Douglas hout vormt het goed verkrijgbare Red Class wood of geïmpregneerd tuinhout een goed alternatief om zelf een maatwerk tuinpaviljoen van te maken.

2
Palen op de betonpoeren zetten

Monteer stijl plaatjes op de palen. Deze moeten worden voorgeboord voordat ze worden vastgezet. Hierna kunt u de palen op de betonpoeren draaien en waterpas stellen. Doe dit eerst met de eerste 4 palen. Zet de 4 palen daarna vast met zelfgemaakte schoren, zodat u de zekerheid heeft dat de palen stevig blijven staan.

3
Ringbalken plaatsen

Plaats bij de eerste 4 staanders de ringbalken. Zet deze vast met schroeven van 6 x 200. Het is belangrijk om de schroeven wel voor te boren. Zet de lange zijde ringbalken vast met 8 x 140 telle kop bouten in het midden van de paal. De buitenkant moet mooi glad zijn, zo kunt u zien dat de balken op de juiste plek liggen.

4
Waterpassen

Maak alles waterpas. Wanneer dit niet zo is, kunt u de palen die aan de betonpoeren vastzitten iets losser draaien.

5
Schoren plaatsen

Het is tijd om de schoren te plaatsen. Deze zorgen voor extra stevigheid waardoor de overkapping niet omvalt.

6
Gordingen plaatsen

Plaats om de 60 centimeter gordingen. Houdt er rekening mee dat u rondom een overstek van 25 centimeter heeft. Zet de gordingen recht vast met lange schroeven voor een optimaal resultaat.

7
Dak dichtmaken en bedekken

Als laatst maakt u met planken en schroeven het platte dak dicht. Vervolgens kunt u zelf nog uw dak afmaken met dakbedekking. De overkapping wordt geleverd inclusief EPDM dakbedekking. 

Overkapping Odense XXL

Deze overkapping is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wordt geleverd als compleet bouwpakket. Het hout, wat gemaakt is van Red Class Wood, wordt op maat gezaagd. Hierdoor kunt u direct aan de slag met de overkapping. De overkapping met een plat dak biedt voldoende ruimte voor een overdekt terras of voor een luxe carport.

Red class Wood

Red Class Wood is geïmpregneerd naaldhout. Het heeft de looks van Lariks Douglas hout, maar zonder de negatieve eigenschappen van Lariks. Het hout is vormvast omdat het kunstmatig gedroogd is. Krimp en uitzetting van deze houtsoort is daardoor veel minder. Red Class Wood is voordelig en duurzaam en gaat wel 10 jaar mee.

Overkapping Odense xxl

Materialen

De Red Class Wood overkapping wordt geleverd als bouwpakket. Het bouwpakket bevat:

 • Stijl plaatjes.

 • Staanders in de afmetingen 14 x 14 centimeter.

 • Ringbalken in de afmetingen 14 x 14 centimeter.

 • Schoren in de afmetingen 6.5 x 14 centimeter.

 • Dakconstructie gordingen in de afmetingen 6.5 x 17.5 centimeter.

 • Dakbeschot planken in de afmetingen 1.8 x 14.5 centimeter

 • Boeidelen voor de dakrandafwerking in de afmetingen 28 x 19.5 centimeter.

 • Epdm dakbedekking.

Verder heeft u nog extra opties. Hieronder vallen bijvoorbeeld betonpoeren. We raden het aan om betonpoeren mee te bestellen.

Alternatieven

Bij Gadero verkopen wij ontzettend veel overkappingen met zowel platte als schuine daken. De overkappingen zijn geschikt als terras, maar ook als carport of opbergruimte. Neem eens een kijkje en geniet van het buitenleven en de tuin met een overkapping van Gadero.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Onze bijbehorende producten