Logo Gadero
service
Gadero TV

Overkapping Odense XXL Type 5 opbouwen

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst23/08/2022

In deze Gadero TV laten we u zien hoe we de Overkapping Odense XXL Type 5 opbouwen. Meer weten over de opbouw van deze overkapping? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

 • Schroeven

 • Bouten

 • Meetlint

 • Waterpas

 • Boormachine

Overkapping Odense XXL Type 5 opbouwen
play video

Overkapping Odense XXL

Deze overkapping is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wordt geleverd als compleet bouwpakket. Het hout, wat gemaakt is van Red Class Wood, wordt op maat gezaagd. Hierdoor kunt u direct aan de slag met de overkapping. De overkapping met een plat dak biedt voldoende ruimte voor een overdekt terras of voor een luxe carport.

Red class Wood

Red Class Wood is geïmpregneerd naaldhout. Het heeft de looks van Lariks Douglas hout, maar zonder de negatieve eigenschappen van Lariks. Het hout is vormvast omdat het kunstmatig gedroogd is. Krimp en uitzetting van deze houtsoort is daardoor veel minder. Red Class Wood is voordelig en duurzaam en gaat wel 10 jaar mee.

Overkapping Odense xxl

Materialen

De Red Class Wood overkapping wordt geleverd als bouwpakket. Het bouwpakket bevat:

 • Stijl plaatjes.

 • Staanders in de afmetingen 14 x 14 centimeter.

 • Ringbalken in de afmetingen 14 x 14 centimeter.

 • Schoren in de afmetingen 6.5 x 14 centimeter.

 • Dakconstructie gordingen in de afmetingen 6.5 x 17.5 centimeter.

 • Dakbeschot planken in de afmetingen 1.8 x 14.5 centimeter

 • Boeidelen voor de dakrandafwerking in de afmetingen 28 x 19.5 centimeter.

 • Epdm dakbedekking.

Verder heeft u nog extra opties. Hieronder vallen bijvoorbeeld betonpoeren. We raden het aan om betonpoeren mee te bestellen.

Alternatieven

Bij Gadero verkopen wij ontzettend veel overkappingen met zowel platte als schuine daken. De overkappingen zijn geschikt als terras, maar ook als carport of opbergruimte. Neem eens een kijkje en geniet van het buitenleven en de tuin met een overkapping van Gadero.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Onze bijbehorende producten

Gadero TV
Hoe monteer je een daktrim?In deze Gadero TV geven we informatie over daktrimmen en hoe u deze kunt monteren. We laten dit zien op ons showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder. Benodigdheden: Accuboor IJzerzaag
Gadero TV
Budget overkapping makenIn deze Gadero TV maken we een goedkope budget overkapping van zwart gespoten lariks douglas hout. Een relatief simpele maar stevige overkapping maakt u met houten staanders, ringbalken, dakbalken en polycarbonaat golfplaten. De houtsoort die u gebruikt is afhankelijk van het budget dat u heeft. Lariks douglas is het gunstigst geprijsd, maar gaat ook minder lang mee. Hardhout ligt in een hogere prijsklasse, maar gaat ook vele malen langer mee. Denk er bij Lariks douglas aan dat palen die in de grond geplaatst worden in de teer gezet moeten worden. Heeft u nog wat budget over? Bestel dan betonpoeren mee en plaats hier de staanders op, het hout kan op deze manier droogwaaien en heeft zo een langere levensduur. Benodigdheden:  Handzaag  Boormachine  Tuintrap  Schop  Staanders 12x12 cm  Ringbalken 5x15 cm  Dakbalk 5x10 cm  Raveeldragers  4x40 cm schroeven  Snelcement  Schroeven voor golfplaten 10 cm lengte
asset
Klustip
Aluminium overkapping plaatsenZelf uw aluminium overkapping plaatsen? In deze klustip leggen wij u stap voor stap uit hoe u dit doet. Een aluminium overkapping zelf monteren is niet eenvoudig en vraagt enige kluservaring. Als u nog nooit een project van dit formaat gedaan heeft is het aan te raden om gebruik te maken van onze montage service. Heeft u een bijzonder constructie in gedachten? Neem dan contact op voor onze inmeetservice! Gaat u aan de slag met uw eigen aluminium overkapping? Hieronder leggen we in een handig stappenplan uit hoe u dit doet, zodat u aan het einde een mooie stevige aluminium aanbouw veranda in de tuin heeft staan. U kunt een aluminium aanbouw veranda niet alleen monteren, dus zorg altijd dat u de hulp heeft van een andere ervaren klusser. Deze klustip gaat over een standaard maat aluminium overkapping, bij maatwerk of een aluminium overkapping met een glazen dak kunnen de instructies iets verschillen. Benodigdheden: Schraag (hout) Accu boor Meetlint Stift Kit Hamer Ladder Waterpas Metalen staanders (Elektronische) hoekmeter Schep Zaag
asset
Klustip
Houtverbindingen houten paal inkepenGaat u een Lariks Douglas overkapping maken? Of een houten veranda bouwen? Dan komt u op het punt waarbij u moet nadenken over de houtverbindingen. Schroeft u de palen en balken aan elkaar of kiest u voor een mooiere oplossing; het inkepen van het hout. Zodat bijvoorbeeld uw dakbalken in uw staanders verwerkt worden.