Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe monteer je een daktrim?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst11/01/2022

In deze Gadero TV geven we informatie over daktrimmen en hoe u deze kunt monteren. We laten dit zien op ons showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

  • Accuboor

  • IJzerzaag

Hoe monteer je een daktrim?
play video

Wat doet een daktrim?

Een daktrim is ideaal voor een strakke randafwerking van het dak van uw tuinhuis, overkapping of blokhut. Naast dat de daktrimmen een mooi aangezicht aanbieden, zorgen de daktrimmen er ook voor dat uw dakbedekking langs de randen naar beneden wordt gehouden. De daktrimmen zijn onder andere geschikt voor de soorten dakbedekking EPDMdakleer of easy roofing.

Op het moment dat uw dakbedekking niet goed vast zit en de wind eronder begint te waaien, zal na een verloop van tijd het EPDM los laten. Dit kunt u voorkomen door het EPDM langs de randen vast te zetten met een daktrim. De daktrimmen hebben een L-profiel. Hierdoor past de daktrim goed op de rand van uw dak. Daarnaast heeft de daktrim een opstaand randje, zodat dat het hemelwater niet over uw dak vloeit.

Hoe monteer je een daktrim

Hoe daktrim bevestigen? 

De daktrimmen moeten met speciale schroeven worden vastgezet. Dit zijn schroeven die een rubbertje hebben, zodat uw daktrim waterdicht blijft. Hiervoor kunt u onze Wovar Dakpanplaatschroeven Verzinkt 4.9 x 35 mm of Torx Polycarbonaatschroef RVS met nylon ring 4.8 x 32 mm voor gebruiken.

De daktrimmen kunt u aan elkaar verbinden door een koppelstuk. U schuift het verbindingsplaatje door de daktrim en vervolgens schuift u het andere deel van de daktrim eroverheen. Let op de randen van de daktrimmen kunnen scherp zijn. Werk tijdens de montage voorzichtig of gebruik handschoenen om uzelf te beschermen.

Soorten Daktrimmen

De daktrimmen zijn gemaakt van aluminium. In ons assortiment zijn de daktrimmen in de kleuren antraciet en blank aluminium beschikbaar. Daarnaast zijn de daktrimmen ook in twee verschillende profielen verkrijgbaar, namelijk een hoekprofiel en een recht profiel. De rechte profielen zijn 250 cm lang en de hoekprofielen zijn aan beide zijdes 50 cm lang.

Randafwerking tuinhuis hoe bevestig ik een daktrim

Materialen en gereedschappen voor het monteren van een daktrim

Materialen

Wilt u nog meer handige tips voor bij het klussen? Lees onze klustips of bekijk ons YouTube kanaal Gadero TV voor handige klusvideo’s.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

asset
Klustip
Dakshingles monterenWilt u dakshingles monteren op uw tuinhuis, kapschuur of overkapping met zadeldak? Wij adviseren dakshingles bij daken met minimaal 15 graden helling. Bij houthandel Gadero bestelt u samen met uw blokhut of los timmerhout uw dakshingles en kit. Wij leveren in heel Nederland en België snel bij u thuis.
Gadero TV
#128 EPDM aanbrengen op tuinhuis of overkappingEPDM dakfolie is de beste manier op een plat dak tegen de elementen te beschermen. Het is de meest duurzame dakbedekking voor platte daken. Bovendien is het vrij eenvoudig zelf te plaatsen. In de onderstaande Gadero TV leggen wij u uit hoe u dit dakfolie monteert op uw dak, zodat uw platte dak voorzien is van duurzame dakbedekking. Benodigdheden: Bezem Blokkwast Scherp mes Accuboor + 7 gatenboor Doe-het-zelf video: EPDM Dakfolie aanbrengen Bij veel overkappingen standaard meegeleverd; EPDM dakfolie. In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe EPDM dakfolie gelegd wordt. 
asset
Klustip
Easyroofing dakbedekking monterenZoekt u een eenvoudige manier om uw dak van dakbedekking te voorzien? Kies dan voor Easyroofing. Dit materiaal is zelfklevend en daardoor veel makkelijker te monteren dan bijvoorbeeld dakleer of EPDM. Easyroofing is ook heel veilig om te plaatsen, zo heeft u geen brander of spuitlijm nodig. Het zelfklevende materiaal hecht zich aan bijna alle ondergronden zoals hout, metaal, bitumen, beton en kunststof. Het materiaal werkt alleen niet op PVC en op siliconen ondergronden. Easyroofing is afgewerkt met aluminium. Dit geeft het materiaal een mooie zilvergrijze kleur en biedt bescherming tegen UV-stralen en andere weersinvloeden.
asset
Klustip
Overkapping bouwen in larikshoutLees onderstaand hoe u zelf een overkapping van lariks douglas hout kan maken. Lariks douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3-4 (levensduur 7-15 jaar) en wordt voor allerlei houtbouw projecten gebruikt. Wel is het een must het lariks douglas hout boven het maaiveld te monteren om de levensduur te verlengen. Zo kan het altijd weer droogwaaien. Het lariks douglas hout heeft een warme uitstraling en is juist daarom populair bij zelf overkappingen en buitenverblijven maken. De prijs van bezaagd lariks douglas is verder zeer betaalbaar, glad geschaafd liggen de prijzen iets hoger. Benodigdheden: Lange waterpas Uitzettouw Haakse hoek Accuboormachine Afkortzaag