Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Betonpalen schutting plaatsen

Wilt u een schutting of omheining bouwen met betonnen palen? Lees dan onze handige tips. Eerst nog wat informatie vooraf:

 • Wilt u uw schutting tegen uw woning plaatsen? Check dan eerst of het vlak bij uw woning of ander object wel mogelijk is in om de grond te gaan. Als hier betonnen funderingen zitten, dan wordt het plaatsen van betonpalen in de grond namelijk lastig.
 • Kies uit 3 soorten betonpalen:
  1. Standaardbetonpalen. Zie pagina betonpalen. Die hebben ruimte voor 1 gladde betonnen onderplaat en er passen schermen van 180 x 180 cm op. Sinds kort kunt u ook betonpalen voor 2 gladde onderplaten bij ons kopen met schermen van 150 cm hoog.
  2. Betonnen gleufpalen: dat zijn betonpalen met een gleuf waarin u blokhutprofielen of tuinschermen kunt schuiven. Deze zogenoemde sleufpalen zijn heel populair om te vullen met grijs steigerhout of lariks-douglas-blokhutprofielen. Zo hebt u een dichte schutting die er aan beide kanten hetzelfde uitziet.
  3. Betonpalen voor zogenoemde motiefplaten. Motiefplaten zijn extra hoge onderplaten met hout-, steen- of rotsmotief. Bekijk hier de betonpalen met motiefplaten. Gebruik altijd 2 motiefplaten op elkaar met schermen van 130 cm hoog. De rotsmotiefpalen zijn het populairst.
 • Zorg voor sterke mannen voor deze klus: de populairste betonpalen van 10 x 10 x 278 cm wegen 63 kilo per stuk.
 • Bekijk van tevoren welke schermen u (en uw buren) mooi vinden. Niet alle tuinschermen passen op de voorgeboorde gaten van uw betonpalen. De horizontale liggers moeten namelijk exact op de juiste plaats zitten waar de boorgaten voor montage van de schermen zitten. Zelf boren in uw betonpalen is wel mogelijk, maar een stuk lastiger. Bij Gadero geven we per betonpaal aan welk type schermen hierbij past. Op de pagina schermen voor betonpalen hebben we een handig overzicht gemaakt van alle tuinschermen die passen op Gadero-betonpalen. U kunt daarbij kiezen voor 1 of 2 motief- of gladde platen. Motiefplaten zijn betonplaten met een rots-, leisteen- of houtmotief. Belangrijk om te onthouden: bij 2 gladde betonnen onderplaten kiest u altijd een scherm van 150 cm hoog, en bij 2 motiefplaten altijd een van 130 cm.
 • Voor hoeken hebben wij speciale hoekpalen of zelfs T-palen als u naar 3 kanten wilt bouwen.
 • Vul uw betonpalen altijd aan met 1 zak snelcement per paal, zo blijven ze stevig staan bij harde wind.
 • Kies uit palen in wit of grijs voor een lagere prijs. Of neem de iets duurdere maar luxueuzere betonpalen in antraciet. Palen met een diamantkop hebben een chique uitstraling.

Doe-het-zelf video - Betonpalen schutting plaatsen

Snelcement beton zonder mixen zak 25 kilo https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Snelbeton.jpg
Standaard Gladde Onderplaat beton hoogte 24 cm - Wit-Grijs https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Standaard-Onderplaat-beton-Gadero-wit-glad-hoogte-25-cm.jpg
Standaard Gladde Onderplaat beton hoogte 24 cm - Antraciet https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Standaard-Onderplaat-beton-Gadero-antraciet-glad-Hoogte-25-cm.jpg
Betonpaal IJssel Diamantkop 10 x 10 cm Wit Grijs voor 1 onderplaat glad https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Betonpaal-IJssel-Diamantkop-10-x-10-cm-Wit-Grijs-voor-1-onderplaat-glad.jpg
Betonpaal IJssel Diamantkop 10 x 10 cm Antraciet voor 1 onderplaat glad https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Betonpaal-IJssel-Diamantkop-10-x-10-cm-Antraciet-voor-1-onderplaat-glad.jpg
Betonpaal Diamantkop Schie 10 x 10 cm Antraciet voor 2 Motief platen https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/paal-antraciet-voor-rotsmotief-58001.png
Sleufpaal beton Linde 11.5 x 11.5 x 316 cm voor extra hoge schutting - Wit grijs https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/sleufpaal-wit-grijs_3.jpeg
Blokhutprofielplaat Beton Antraciet 3.5 x 26 x 184 cm voor beton schutting https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/blokhutprofielplaat-antraciet-betonsysteem.jpeg
Betonpaal Geul Diamantkop 10 x 10 cm Antraciet voor 2 motiefplaten en 150 cm hoogte schermen https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Betonpaal-Geul-Diamantkop-10-x-10-cm-Antraciet-.jpg

Stap 1 - Geul maken

Span een lijn waar u de schutting wilt hebben. Graaf een geul van minimaal 20 cm diep en vul deze met 10 cm zand. Hier komen straks uw onderplaten in.

Stap 2 - Gat maken

Graaf op een strategische plek, bijvoorbeeld in een hoek een gat voor uw eerste hoekpaal. Met een grondboor van 10 cm krijgt u een groot genoeg gat voor een 10x10 cm betonpaal. Wilt u grotere gaten maken of heeft u geen zin om gaten te graven? Huur dan bijvoorbeeld een machine grondboor. Dit maakt het werk namelijk een stuk gemakkelijker.

Stap 3 - Betonpaal plaatsen

Plaats de eerste paal met een hoekwaterpas mooi recht en op een hoogte zodat de onderplaat rust op uw zandbed. Gebruik de lengte van de onderplaat om uit te meten waar uw volgende paal moet komen te staan. Na het plaatsen van de tweede paal meteen de onderplaat plaatsen en het eerste scherm monteren met RVS of verzinkt betonbeslag. U heeft nu een mooi beeld van de schutting die u aan het bouwen bent. Indien u tevreden bent kunt u doorgaan met het plaatsen van de schutting. Vul het gat met snelcement zodat de paal stevig blijft staan. 

Let op, in hoekpalen kunnen wij geen boorgaten voorboren voor bevestiging van tuinschermen, dit dient u zelf te doen met een steenboortje. Plaats daarna een plug die past bij de schroeven die u gebruikt.

Bij standaard betonpalen zit een sponning voor 1 gladde onderplaat. Kies daarom voor 184 cm onderplaten, deze vallen aan beide kanten 2 cm in uw betonpaal, zo blijft er nog 180 cm tussenruimte over voor een tuinscherm!

Werkt u met betonnen sleufpalen en stapelbare blokhutprofielen? Kies dan van 180 cm onderplaten en 180 cm stapelrabat planken. Zorg dat de planken nooit te strak in de palen zitten, indien nodig enkele mm afschaven zodat het hout kan werken!

sleufpalen beton met blokhutprofiel lariks douglas

Gleufpalen antraciet met stapelbare blokhutprofielen

betonpalen schutting Standaard betonpalen antraciet met diamantkop en 1 onderplaat glad met 180x180 cm schermen.  

Stap 4 - Palen behandelen

U kunt uw betonpalen behandelen met Maxrelease kleurloos of Maxrelease antraciet, zo heeft u minder lastig van kalkuitbloei. Kalkuitbloei komt door kalk wat in het zand zit en beton is deels van zand gemaakt. Hierdoor is kalkuitbloei bij betonpalen niet te voorkomen, wel trekt het na enige tijd vaak weer weg. Met onze Maxrelease beitsen worden uw betonpalen ook langer beschermd tegen verkleuring, aangezien deze UV-straling tegen kunnen houden.

Bestel bij Gadero nu betonpalen in antraciet of wit/grijs. De meest verkochte maat is de 10x10x278 cm met de 184 cm lengte onderplaten, deze zijn geschikt voor 180x180 cm tuinschermen. Zo maakt u een robuuste schutting van circa 190-200 cm hoogte.

beton palen schutting offerte

Schutting planken rekentool

Stel een schutting samen op basis van uw eigen maten, kies uw eigen keus palen en planken en laat de rekentool het werk doen. U hoeft alleen nog maar te bestellen en te klussen.

Youtube Gadero Hout TV Abonneer voor Doe het Zelf klus videos ook op ons Youtube kanaal.