Logo Gadero
service
Blog

Wat kost een schutting?

Gadero logo
Geschreven doorMaaike
Geplaatst13/09/2022

Wilt u weten hoe duur een houten schutting is? Of bent u nieuwsgieriger naar de prijs van een composieten schutting of natuurlijke schutting? Bij Gadero verkopen we enorm veel verschillende soorten schuttingen in verschillende prijscategorieën. In dit blog vertellen we u meer over de prijzen van onze schuttingen.

Schutting triple blokprofiel Ayous

Schutting prijzen

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe schutting komt u al gauw uit bij de prijzen. De kosten van een schutting zijn afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste hangt de prijs af van het soort schutting. Een hardhouten schutting is duurder dan een schutting van geïmpregneerd hout. Dit komt omdat de levensduur van hardhout langer is. Hardhout heeft meer kwaliteit en komt vaker van buiten Europa. Dit is ook een factor waardoor dit soort schuttingen duurder zijn.

Ten tweede bent u ook afhankelijk van de afmetingen van de schutting. Hoe groter uw tuin, hoe langer de tuinafscheiding waarschijnlijk moet zijn. De kosten van een schutting worden vaak berekend per meter. U bent dus duurder uit wanneer u een lange schutting moet hebben.

Ten derde hangen de prijzen ook af van of u kiest tussen losse schuttingplanken of tuinschermen. Tuinschermen zijn natuurlijk aan elkaar gemaakte schuttingplanken. Het kost minder tijd om een tuinscherm te plaatsen, omdat u minder losse materialen heeft. Over het algemeen zijn de prijzen van beide soorten heel divers, dit is ook weer afhankelijk van het soort materiaal.

Wat kost een schutting plaatsen?

Een schutting plaatsen door een ander brengt vanzelfsprekend meer kosten met zich mee dan wanneer u een schutting zelf plaatst. Voor het laten plaatsen van een dergelijke schutting moet rekening worden gehouden met een prijs van tussen de 150 en 800 euro.

Kunt u hulp gebruiken bij het plaatsen van een schutting? Onze montageservice biedt de oplossing! Wij helpen u met de schutting plaatsen. Op deze manier bent u verzekerd van een prachtige schutting in uw tuin! Heeft u wel genoeg klus ervaring en wilt u de schutting zelf plaatsen? Onze klustips en Gadero TV video's helpen u gemakkelijk door uw klus heen. Bekijk bijvoorbeeld in de onderstaande video hoe we een hout beton schutting plaatsen. Deze schutting is gemaakt van Red Class Wood en heeft betonpalen die uw tuin een robuuste uitstraling geven.

play video

Wat is de goedkoopste schutting?

Deze vraag kan worden onderverdeeld in categorieën. Een wilgentenen schutting is relatief goedkoop ten opzichte van een houten schutting of kunststof schutting. In de categorie natuurlijke schutting schermen is een bamboe schutting het goedkoopst.

In de categorie van houten schuttingen kunt u het best kiezen voor een geïmpregneerde schutting als uw budget beperkt is. Een composieten schutting of hout beton schutting liggen qua prijzen tussen naaldhout en hardhout in.

Kortom, geïmpregneerde schuttingen of schuttingen gemaakt van bamboe zijn erg prijs vriendelijk. Het is alleen ook terug te zien in de levensduur dat deze schuttingen minder lang mee gaan dan kunststof schuttingen of hardhouten schuttingen.

Wat is de beste schutting?

Een duurzame schutting is natuurlijk de beste keuze wanneer u rekening wilt houden met de natuur. Deze schuttingen gaan over het algemeen ook voor een lange tijd mee.

Als u kijkt naar de levensduur en onderhoud kunt u het beste kiezen voor hardhout of composiet. Beide materialen zijn sterk en daardoor bestendig tegen verschillende weerelementen. Ze kunnen goed tegen vocht en hebben weinig werking.

Schutting gevelbekleding ayous triple blokprofiel

De prijzen van schuttingen lopen erg uiteen. Heeft u nu een beter beeld van de prijzen van schuttingen? Bekijk ons schutting assortiment en shop de mooiste schuttingen bij Gadero!