Logo Gadero
service
Gadero TV

Verschil tussen Vuren en Grenen #252

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst29/03/2022

In aflevering 252 van Gadero TV vertelt Henk Jan over het verschil tussen Grenen en Vuren. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Verschil tussen Vuren en Grenen #252
play video

Vuren vs Grenen

Deze twee naaldhoutsoorten hebben vele overeenkomsten met elkaar. Beide hebben nagenoeg dezelfde kleur en zijn ze harshoudend. Toch zijn er een aantal aspecten waarin deze verschillen. Zo heeft vurenhout vele kleine ronden noesten. Grenenhout heeft minder noesten, maar deze zijn wel groter. Vuren is nagenoeg geurloos en Grenen heeft een kenmerkende harsgeur. In onze blog “Verschil tussen vuren- en grenenhout” wordt er uitgebreid weergegeven wat het verschil is tussen deze twee houtsoorten.

Grenen vuren

Vuren voor buiten

Vuren is in verschillende producten weer te vinden op Gadero.nl, zoals tuinschermen, gevelbekleding, bouwmaterialen of blokhutten. Ook kunt u verschillende soorten behandeling tegenkomen, zoals geïmpregneerd, thermisch gemodificeerd of onbehandeld.

thermisch gemodificeerd vuren

Grenen voor in de tuin

Grenenhout is een populair product wat veel terugkomt in de tuin. Dit houtsoort wordt het meest gebruik om schuttingen en vlonders van te maken. Hierin vindt u onder andere geïmpregneerd Grenen en thermisch gemodificeerd grenen. Verder zijn er ook kant-en-klare tuinschermen en overkapping in dit houtsoort te verkrijgen.

Grenen blokhutprofiel

Meer Gadero TV afleveringen

Gadero TV
#197 De verschillen tussen betonpalenEen schutting met betonpalen is een hele investering, u wilt dus zeker weten dat u de juiste producten kiest In deze video ziet u hoe Ronny de verschillen tussen betonpalen uitlegt. Bij Gadero vindt u standaard betonpalen, betonpalen met gleuf en betonnen palen voor motiefplaten. In de video legt Ronny uit wat de verschillen zijn tussen deze producten. Zo komt u erachter welk soort product het beste bij uw tuin past. Wellicht is een schutting van betonpalen met blokhutprofielen iets voor u? Lees verder en doe inspiratie op.
Gadero TV
#94 Verticale schutting maken van Ipé hardhoutIn aflevering #94 van Gadero TV ziet u dat we een verticale schutting maken van losse planken van Ipé hardhout! Wij plaatsen de latten verticaal over de palen heen zodat we een superstrak resultaat krijgen zonder dat u de vierkante tuinpalen nog überhaupt ziet. Deze trend zien we steeds meer: verticale latten zonder palen in het zicht, noem het een houten tuinwand al schutting. 
Gadero TV
#163 Bankirai schutting plaatsen - Deens rabatIn deze aflevering van Gadero TV ziet u hoe Ronny een Bankirai schutting plaatst. Deze triple blokprofielen zijn zowel verticaal als horizontaal te plaatsen, wat ze multifunctioneel maakt. U kunt ze gebruiken voor het maken van een schutting, maar u kunt de stijlvolle planken ook plaatsen als achterwand van uw overkapping. Zoals u in de video ziet, geeft een schutting van Bankirai hout een speels, maar vooral luxueus aanzien in uw tuin. Deze Bankirai schutting met Deens rabat blokprofiel is uniek en alleen te verkrijgen bij Gadero!